Gönderen Konu: motordan gelen duman  (Okunma sayısı 20431 defa)

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
motordan gelen duman
« : 17 Temmuz 2010, 13:50:32 »
Selam arkadaslar2001 golf arabamda marşa bastım motorun içinden direksiyon tarafının öncama yakın kısmından bayağı bir duman çıktı. tabi ben şaşe yapmıştır kablolar deyip kontağı hemen kapattım tutuşmasın diye. sonra motor kapağını açtım motorun içinde duman gördüm ama neden olduğunu anlayamadım servise gittim birşey bulamadılar.elektirikçi baktı o da bulamadı. şu anda hiç bir şey olmamış gibi araba çalışıyor ama içimde bir kuşku var bu neden oldu daha sonraya doğru bana daha büyük sorun çıkarır mı başına böyle bir şey gelen arkadaş yada neden yapacağını tahmin eden arkadaşlar bilgileri paylaşırsa sevinirim.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2010, 14:31:31 Gönderen: thebad »

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
Ynt: motordan gelen duman
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2010, 21:06:05 »
geçmiş olsun aklıma gelen tek şey marş dinamosu ama tamda fikir saibi değilim inşallah yapmaz birdaha
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2010, 21:08:04 »
Sigorta kutusu tam nerede bilmiyorum ama bir bölümün sigortası atıp dumana sebeb olmuş olabilir...Benim eski aracımda  aynı şekilde olmuştu :)
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı ADEMÜÇÜNCÜ

• T4
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2010, 21:51:25 »
Daha önce hem arkadaşın T4'ün de hem de başka bir T4'de aynı sorunu gördüm, direksiyon kutusunun ordan bayağı duman çıktı, arkadaş da servise gösterdi birşey çıkmadı, diğer aracı bilmiyorum, röle kontaktörlerinin içinde birşey aşırı ısınıyor heralde ve kızınca duman atıyor. Ama endişelenecek birşey yok sorun çıkmaz yani.

Çevrimdışı seearee

• 2001 lacivert golf comfortline lpg li...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2010, 21:54:07 »
aynı şey başıma geldi hatta forumda paylaştım.dumanlar çıktı ilk arabamı aldığım günün gecesiydi korkudan arabayı olduğu yerde bıraktım ertesi gün su bidonları ile gittim neolur ne olmaz diye arabayı çalıştırdım 1.vitesle sanayiye kadar gideyim dedim yavaşça kalkmamla stop yazısı belirdi ödüm patladı arabayıda tanımam etmem huyunu suyunu neyse sanayiye gittim hiç bir şey bulunamadı bide sana öle gelmiştir denmezmi deli oldum 2 ay sonra serviste anladık ne olduğunu meğersem pis gaz hortumumu ney var plastik bir boru pis yanmayan gazlar ordanmı çıkıyyormuş ne ordan yaparmış onu değiştirdim stop yazısıda su kalmamış ondan yapmış üst üste gelince çok korkmuştum hatta 3 gün uyuyamadım bozuk arabayı aldım diye 8 ay oldu alalı daha yolda bırakmadı beni maşşallahı var.biraz uzun yazdım ama aynen böle oldu.boruyu tam hatırlayamadım ama öle bişeydi çokta kafanı arıtırsa arar öğrenirim ismini.

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2010, 23:53:52 »
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
seearee bu parçanın tam olarak ne olduğunu öğrenebilirsen sevinirim. çünkü yaz tatilinden sonra gideceğim yerde aynı sıkıntı olursa parça bulmam ve değiştirmem zor olur.
şimdilik bu şekilde biniyorum inşaallah sorun olmaz.

Çevrimdışı seearee

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2010, 00:26:19 »
özeldende yazdım ama sorun olmaz merak etme zaten çok nadir pis gaz çıkartıp yakıyormuş parçada kırıldığı için dumanı görmüşsün bide ilk çalışma esnasında yapmış olması lazım yani kontağı açtığın anda araba yanıyormuş gibi çıkmıştı bende.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2010, 11:15:02 »
marş motoru olması lazım...beyaz bi duman attı değil mi?

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 20 Temmuz 2010, 14:16:30 »
evet ilk çalıştırdığımda çıkmıştı.manifoltun ön cama yakın kısmından çıktı.marş motoru sağlam dedi elektirikçi.2-3 gün içinde ustaya tekrar götürecem.

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 20 Temmuz 2010, 19:08:49 »
Bencede ihmal etme baktır.Birde konu ile ilgili bilgilendirme yapayım yanlış anlaşılma olmasın seni korkutmak için yazmıyorum ama önemli.Daha önceki aracım ile kaza yapıp kasko ile haşır neşir olduğumda örnek kazalara bakarken yanmış bir aracın sigorta kapsamına alınmadığını okudum.Nasıl oluyor derseniz sigorta şartlarında dışardan bir müdahale ile araç yanarsa kasko karşılıyor ama araç içi bir sorun olursa kısa devre ,yakıt kaçağı gibi o zaman gerekli bakımları yapılmadığını öne sürüp kasko kapsamına almayabiliyor.Diyeceksinizki o zaman bende servise gidip başına çökerim :) araç yeni model ve bakımlara yetkili servise gidiyorsa olabilir ama bir çoğumuz orta yaşlı araç kullanıyoruz ve yetkili servise gitmiyoruz bu sebeble kasko şirketine  böyle bir durumda nasıl bir uygulama yapıyorlar diye sormak lazım.
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı seearee

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2010, 14:05:35 »
kardeş ne yaptın halllettinmi ses çıkmadı merak ettim işallah dediğim gibi çok basittir hallettirmişssindir.

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #11 : 01 Ağustos 2010, 14:36:42 »
  Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Dediğin olay benim 2-3 yıl önce başıma geldi,kontağı açtım ve motor kaputunun şöför tarafından yoğunlukla beyaz duman geldi,fakat çalıştırmamıştım aracı.İyi bi elektrikçi vardı  abimiz sadece vw elektroniği ve elektriği ile uğraşan bana bi yerin tesisatını yenilememiz gerektiğinden bahsetmişti.İnan aklıma gelmiyor çok zaman oldu.Şimdi yanlış yönlendirmekte istemiyorum seni.Fakat akü üzerindeki sigortalara bi bak istersen,ana büyük sigortalar akünün tam üstündeki kutucukta.Şöför tarafı olduğundan orası ilk akla gelen yer çünkü.
03.06.2005

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Ağustos 2010, 13:38:38 »
şimdilik böyle biniyorum.tekrar olmadı.yalnız yağ bakımlarını  yeni yaptırmıştım.manifolta acaba yağ sıçradıda o mu yaptı diye düşündüm.birde parfümlü cam suyu dökülmüştü o bölgeye o da yapmış olabilir dediler.şimdilik şükür bir sorun yok.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #13 : 15 Şubat 2015, 18:12:44 »
şimdilik böyle biniyorum.tekrar olmadı.yalnız yağ bakımlarını  yeni yaptırmıştım.manifolta acaba yağ sıçradıda o mu yaptı diye düşündüm.birde parfümlü cam suyu dökülmüştü o bölgeye o da yapmış olabilir dediler.şimdilik şükür bir sorun yok.

Dün arabanın yağını ve fitlerelerini değiştirdim bugün ilk marşta başınıza gelen benimde başıma geldi kontağı çevirmemle patlama sesi ve beyaz duman çıktı heh ak arabayı yaktık dedim kaputu açtım aynı yer gaz telinin olduğu motor kapağı ile ön cam arasında kalan yerden çıkıyor, sonra tekrar marşa bastım çalıştı ses yada bi anormallik yok. bana patlama manifolt çıkışından gibi geldi ama anlamadım