Gönderen Konu: RÖLANTİ DÜZENSİZLİĞİ VE DURMAYA YAKIN STOP ETME  (Okunma sayısı 21435 defa)

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
arkadaşlar aracım durmaya yakın stop ediyor , ve rölanti halinde çalışırken arabanın sesi bi farklı düzensiz çalışıyor , hani insanın kalp ritmi hızlanır ya, garip bi örnek oldu ama bnmde psikolojim iyi diil , bnu neden yapıyo olabilir ?? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı hanamichi

• Profili Görüntüle
Ynt: RÖLANTİ DÜZENSİZLİĞİ VE DURMAYA YAKIN STOP ETME
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2010, 00:02:58 »
meşhur boğaz kelebeği sorunumuz tezahür etmiş gibi geldi bana.

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2010, 01:07:59 »
meşhur boğaz kelebeği sorunumuz tezahür etmiş gibi geldi bana.

boğaz kelebeğini bir sene önce değiştirdim orjinaliyle sıfır aldım , öyle diil ya , rölantide düzensizlik yapıyo

Çevrimdışı tsirin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Temmuz 2010, 10:07:44 »
boğaz kelebiğini her yağ değişiminde temizletmenizi öneririm.  benzinler çok ta temiz değil.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2010, 15:20:46 »
boğaz kelebeği her bakımda temizlenmeli ama adam gibi usta bulunmalı sağlam malzemeyi bozup bu ayar tutmuyor yenisini almak gerek derse iş kötü
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2010, 15:42:19 »
katalizör dolmuştur belki de, egsoza hiç baktırdın mı

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2010, 21:02:02 »
boğaz kelebeği her bakımda temizlenmeli ama adam gibi usta bulunmalı sağlam malzemeyi bozup bu ayar tutmuyor yenisini almak gerek derse iş kötü

zaten sıkıntı orda , adam gibi usta bulamıyorum , şu aracın dilinden anlıcak , gerçi bizim aracın dili de farklı biraz ama  :)

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2010, 21:03:53 »
katalizör dolmuştur belki de, egsoza hiç baktırdın mı

egsoza baktırmadım , egsozdan diil gibi , ya durunca stop ediyo , giderken harika hızlanıyo araba , sorun yavaşlarken , o devir aşağıya doğru inerken alt devirde motor gücünü kaybediyo mu artık noluyo , direk stop ediyo , bi de bazen durdun ışıkta , rölanti gidip geliyo kendi kendine  :( canımı çok sıkıyo bu durum

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 22 Temmuz 2010, 21:04:57 »
boğaz kelebiğini her yağ değişiminde temizletmenizi öneririm.  benzinler çok ta temiz değil.

bn aracımı lpg de kullanıyorum ama aynı sorunu ikisinde de yapıyo , hem benzinde hem lpg de , özellikle klimayı açıyım hiç kullanamıyorum mesela , izmirin bu sıcak havalarında klimasız geziyorum napalım  :-\

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Temmuz 2010, 21:30:31 »
katalizör tıkandığında alt devirlerde titrer de o yüzden dedim, yüksek süratte bişey olmaz, insalalh sorun çözülür

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Temmuz 2010, 21:37:22 »
katalizör tıkandığında alt devirlerde titrer de o yüzden dedim, yüksek süratte bişey olmaz, insalalh sorun çözülür

onu da en son tüve girdiğimde bnde katalizör iptali vardı , aldım orjinal 2.el bi tane katalizör tüvden geçemeyince , olmadı ona da bi baktırayım , hiç aklıma gelmedi , aklıma gelenler , ateşleme bobini , ecu , ecudan çok korkuyorum kimbilir kaç paradır yenisi  ???

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Temmuz 2010, 08:37:24 »
zaten sıkıntı orda , adam gibi usta bulamıyorum , şu aracın dilinden anlıcak , gerçi bizim aracın dili de farklı biraz ama  :)
anlamamaları normal bizim araçlar almanca konuşuyor ustaların çoğu ise türkçeyi zor konuşuyor nerde kaldı almanca  ;D

Çevrimdışı alpaslanxvx

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 25 Temmuz 2010, 23:05:57 »
anlamamaları normal bizim araçlar almanca konuşuyor ustaların çoğu ise türkçeyi zor konuşuyor nerde kaldı almanca  ;D

;D

Çevrimdışı byX

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 28 Temmuz 2010, 15:15:17 »
evet size almanca bilen ustanız  geldi dogru ustalıktan cıktı bu iş o aracı önce arıza tespite sok rolatiye ayar veren birkaç sensör var  bunlardan biri arızalıdır arıza tespit cihazı ateşleme devre arızası verirse ustay degil beyinciye git yoksada gönder yapalım