Aynen katılıyorum ne harcarsan harca her aracın belli bir piyasası var
Seyit cumartesi senin aracı gördüm maltepe de çok çirkindi
sevgili arkadaşlarım. lütfen yazdıklarıma ve yazımda kast ettiklerime farklı manalar yüklemeyelim. elbette her aracın bir piyasası var. ama ekmekte veya sigarada olduğu gibi nokta atışı fiyatlar da değil bu rakamlar belli bir pergel arasında satılması normal. ha bu pergelin altını yazar ucuza gider. üstünü yazar satılmaz. orası ayrı mesele. ama isteyen kendi malına istediği rakamı yazmakta da serbest ki bu da soın derece normal.
alıcı açısından düşünelim. iki tane temiz araç var. her şeyleri aynı. biri motor istiyor. birinin motoru en az 5 sene tık demez. ikisi de aynı paraya. sen hangisini alırsın?
satıcı açısından düşün. aracını satacak. piyasasını araştırıyor. satılık bir araç var. fiyatı makul. araç temiz mi temiz. ama acil motor istiyor. kendi aracı da ondan geri kalır temizlikte değil. ve motoru yeni yapılmış.
şimdi bu araca o satılık araçla aynı fiyatı mı istemeli?
şimdi Seyit'in 14.000'e aldığı araca motor yapılmasının hikayesini bilmiyorum. motor aciliyetten mi yapıldı, keyfe keder mi yapıldı, motor istediğini bile bile mi 14.000 verdi bunları bilmiyorum. kişisel istisnai durumlar oluşmuştur vs bunları bilemiyorum. bakıma ihtiyaç duyan acil motor isteyen bir araca mı 14.000 verdi. yoksa 14.000 verdi uzun süre kullandı da ilk aldığındaki 14.000 ile satarkenki 14.000 arasında değer olarak çok mu fark var? dediğim gibi bilmiyorum. kısa aralıklarla 14000e alıp motor yaptırıp 14.000'e sattıysa da ya pahalıya almış ya ucuza satmış piyasasına göre.
kaldı ki en başta dediğim gibi konunun ilk çıktığı noktadaki ifademe farklı anlamlar yüklemeyin. Cem piyasadaki satılık dizellerin çoğunun rektefiyede ucuza kaçılması sebebiyle memnun bırakmadığını, elden çıkartılmak için satıldığını söyledi ben de bu ifadesine katıldığımı belirttim. bu ifademde kimseyi kötüleyen bir anlam yok ki. herkes için konuşmadığım açık. aynı kefeye koymak tabiri ise söylenilenden gücenme ifadesi taşıyan bir ifade. yok gücenme yoksa eğer o zaman hatalı kullanılmış.