Bir insanda hiç mi Allah korkusu olmaz arkadaş. Arabayı alacak olan kişi, aracın bilmediği geçmişiyle ilişkili bir arıza vb. yüzünden kaza yapsa yaralansa veya vefat etse nasıl bir manevi yükün altına girecek haberi yok.
Bazı şeylerin maddi karşılığı olmaz, arabamı hurdalığa atsaydım da bu hatayı yapmasaydım diye başını duvarlara vurur. Ama iş işten geçmiştir malesef.
onu düşünen senin benim gibi vicdanlı insan yine. vicdanı olmayanda pişmanlık da olmaz. güler aksine.
gerçek olmuş bir olay Akhisarda. 2 ay kadar önce itfaiye arabasının sirenleri ortalığı yırtıyor.
kahvede okey oynayanlardan bir tanesi insan kebabı var akşama diyor ve kahkaha atıyor. etraftakilerdne bazıları tepki gösteriyor. yalan mı işte kebap oldular gebersinler diyor bir daha gülüyor.
o sırada kapı açılıyor. içeri telaşla birisi giriyor. abi sizin ev yanıyor diyor deminki kebapçıya. adam telaşla kalkıyor gidiyor. hamile eşi ile annesini kaybetti o yangında o adam.
benim bulunduğum ortamda iki kişi isim vererek konuşuyorlardı bu olayı. ikisinin ortak tanıdığı. olay gerçek. demem o ki bazısının başına gelmediyse o acıyı başkasına yakıştırır. üzülmez. zerre kadar hem de. vicdan yoktur.