Gönderen Konu: Yetkili servisin bulamadığı arıza  (Okunma sayısı 3311 defa)

Çevrimdışı kemalist

• Profili Görüntüle
Yetkili servisin bulamadığı arıza
« : 23 Temmuz 2010, 11:33:22 »
Herkeze merhaba benim aracın sorunu  bu arada araç 2002 model golf 4 prımlıne bcb motor kodlu 128.000 km de uzun yolda giderken ara ara silkeleme yapması ve de esas sorun yoğun trafikte bu silkelemeyi yapıp devir saatinin dibe vurup çalışmaması yağ ışığının yanıp sönmesi motor arıza ışığının yanması araç tabi stop etmiyor o durumda aracı kenara çekip ben  stop edip 2-3 dk bekleyip çalıştırınca motor arıza ışığı hariç öteki arızalar düzelmekle beraber motor arıza ışığı uzun süre sonra sönüyor ve bu arızayı yetkili  servise aracı 2 kere ayrı ayrı zamanlarda tam gün bırakmama rağmen bulamadılar, söyledikleri şey bizde arıza yapmadı ona baktık şuna baktık bunu temizledik sorunu bulmamız için bizde de aynı arızayı yapması lazım diyolar  servisin bu açıklamaları bana anlamsız geliyo çünkü ben aracın yaptığı arızayı detaylı bir şekilde anlattım bana çok saçma gelen cevaplar benim açımdan yani arkadaşlar daha önce bu şekilde sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim şu an araçtan resmen soğumuş vaziyetteyim... herkese saygılar...

Çevrimdışı 1sea

• tüm dostlara slm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yetkili servisin bulamadığı arıza
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2010, 00:08:17 »
anahtar dan yapar,  g28 devir sensorunde yapar, boğaz kelebeğinden yapar, hepsınden önemlisi yağ lambası yanıyorsa mutlaka yağ pompasını değiştirmen gerek.aksi halde yatakları ve sipopları bozuyor bana 3200tl mal oldu.Yedek anahtarla bir kaç gun kullan anahtarın orjinal olmasına dikkat et.
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ HASAP ETMEZ

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2010, 00:16:23 »
öncelikle geçmiş olsun.

başıma böyle bir olay gelmedi ama yazınız okurken yağ ışığı ile ilgili kısma kadar olan şikayetinizden bana sanki bobinmiş gibi geldi, hareket halindeyken silkeleme yapması bobinden olabiliyor, ama yağ lambası yakmayı anlamadım, ufak bi ihtimal eğer bobinden ise araca yağ yaktırıyor da olabilir, isterseniz ben de sizin için araştırırım

Çevrimdışı kemalist

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2010, 13:30:06 »
öncelikle geçmiş olsun.

başıma böyle bir olay gelmedi ama yazınız okurken yağ ışığı ile ilgili kısma kadar olan şikayetinizden bana sanki bobinmiş gibi geldi, hareket halindeyken silkeleme yapması bobinden olabiliyor, ama yağ lambası yakmayı anlamadım, ufak bi ihtimal eğer bobinden ise araca yağ yaktırıyor da olabilir, isterseniz ben de sizin için araştırırım
Arkadaşım araştırırsan cok sevinirim çünkü bu arızanın daha kesin olarak nerden yaptığını Edirne de bir tane usta bulamadı hep burdan yapar şurdan yapar bu parça olabilir en önemlisi servis bulamıyo 2 gün ayrı zamanlarda bırakmama rağmen hep incelemek lazım sanki deney yapıyolar, yani arızayı bulana kadar hep parçamı değiştiricem  kurunun yanında yaşta gider misali sağlam parçalarda gidicek yani çok garip bi durum..