doğru diyosunuz fakat chip motor ömrünü kısaltıyo
merhabalar benim merak ettiği bir olay var şu an 2002 1.6 16v golf var geçenlerde 140hplik bir golf kullandım sonuç güzel elbette süperşarj ve turbo. bildiğim kadarıyla 122hp lerde süperşarj yok şimdi 122hp ile araçta 6 kişi ile bi bayır çıkmak istesem nasıl çıkar?araç çok bayılırmı çevreden 140lık tık demez ama 122lik biraz kasar diyolar sonçta o 1.4 (140ta 1.4 ama işte hacim küçüklüğünü bahane ediyolar)senin golf 1.6 daha az yorulurak çıkar falan dediler ama pek inanmadım işin aslı astarı nedir ? bu arada bizim golfünde hiç mahcup etmişliği yok
bide tsi kendini sanılanın aksine yormuyor. Makine çok hızlı 7000devir çeviriyor ama bu zararlı paki normal kullansak? 95km/h de CC açılınca 6. vites 2100devir oluyor. Dağ yokuş dinlemyor çıkıyor, 2100 devirde araç yorulur mu? sürekli 4000-7000devir yapsan hangi motor dayanır buna. Ama basacağın zaman zaten atmsferik gibi 4te anırt at 5e yok. 3500-4000 devir kafi istediğinle yürürsün, normal hız yapacaksan at 80de 6ya as pedala nazlanma sıfır anında 200km.dikkat edilecek şeyler var tabi tesekkürler*normal kullanımda 10-15sn .sert veya ş.dışı kullanımdan sonra 2dk kadar rolantide bekleme.*şanzımanda ve motor bloğunda 200nm ve yukarısı döndürme momenti gerçekleşiyor. 1.viteste 4000devir üzeri kullanmak normalden çok daha tehlikeli. zaten bütün yükek torklu özellikle turbolu araçlarda 1.viteste yukarıları zorlamak doğru değil.