Gönderen Konu: Ön Küllük Gelen Ses  (Okunma sayısı 9404 defa)

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
Ön Küllük Gelen Ses
« : 01 Ağustos 2010, 22:33:52 »
Arkadaşlar bugun dikkatimi çekti. Her zaman bu ön gögüsden gelen sesler bugun yokdu ve epey bi yollar bozukdu ona ragmen ses gelmedi. Uzun yola çıktım  ve yol bilgisayarında sıcaklık 39-40 dereceyi gösteriyordu haliyle arabanın lastikleride oldukca sıcaklaştı acaba bundan mı oldu yada amortisor lastiklerimi sıcakdan ısındı rahatladı gevşedi ben bu sesin kesilmesini buna baglıyorum yani bunlardan biri :)

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
Ynt: Ön Küllük Gelen Ses
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2010, 23:42:28 »
Senin arabadan da ses geliyorsa artık herkesinkinden gelir.

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2010, 00:02:48 »
Senin arabadan da ses geliyorsa artık herkesinkinden gelir.

Hehe :) Hakan abi teşekkür ederim. Fakat bugün bunu yaşadım cidden 2 seçenek var ya lastikler ısınınca iyice yumuşuyor yada amortisor lastikleri felan bu sorunun üstüne gidecegim çözmeye calıscam.

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2010, 00:30:28 »
ya bi arkadaşım da golf 4 ünde küllüğün oradan gelen sesden bahsediyor hep. ben de yıllardır golf e binerim hiç öyle birşey farketmedim. ancak benim kol dayama tarafından ufak bir zırıltı geliyor bozuk yolda ben de onu çözemedim. hayırlısı tek sorunumuz bu olsun. golfün karizmasını ufak sesler bozmuyor pek  8)
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2010, 00:43:15 »
evet dogru diyorsun fakat işte küçük sinek migde bulandırır derler ya buda o misal :) Birde küllügün oradan gelen ses gerçektende gıcık edecek tarzda bir ses en ufak çukurda belli ediyor.

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2010, 00:45:47 »
Arkadaşlar sizce bu viraj lastiklerinden yapıyor olabilir mi onların sertleşip yumuşama olasılıgı ne durumda ?

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2010, 12:05:03 »
ne alakası var viraj demir lastiğiyle, amortisörle falan küllükten gelen sesin.
küllükte ve vites konsolunda izalasyonu için süngerimsi bir parça koymuşlar
yıllar geçtikçe ve güneşin etkisiyle özelliğini yitirmiş
plastik plastiğe sürtünce ses yapıyor doğal olarak
değiştireceksin bakacaksın keyfine. ;)

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2010, 20:03:11 »
ne alakası var viraj demir lastiğiyle, amortisörle falan küllükten gelen sesin.
küllükte ve vites konsolunda izalasyonu için süngerimsi bir parça koymuşlar
yıllar geçtikçe ve güneşin etkisiyle özelliğini yitirmiş
plastik plastiğe sürtünce ses yapıyor doğal olarak
değiştireceksin bakacaksın keyfine. ;)

Birolum o dedigin parçayı ben sordum sadece küllüge 250 milyon istiyorlar tek parça anlayacagın öpüyorlar :-*

Arabanın amortisorlerle ilgili birşey olabilir dün arabaya çok uzun süre bindim ve uzun yolda lastikler oldukca ısındı ankarada sıcaklık 40 dereceyi görmüştü. Peki neden dün sesi kesti ?
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2010, 20:04:02 Gönderen: fosilci »

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Ağustos 2010, 20:18:10 »
küllüğü değiştirmeyeceksin Okanım
ses yapmaması için araya yeni bir sünger çekecen, eskisini temizleyip.
küllüğün kayar kapağı bile 2 plastikten oluşuyor ve arasında dediğim malzeme var.
sen golfle gel yanıma yapalım onun izalasyonunu tekrar, bayadır kafana takıyorsun sen bu sesi. ;)

Çevrimdışı yesiill

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Ağustos 2010, 23:45:00 »
Allah başka sıkıntı vermesin  8) Bende de var benzer bi dert, ama benim ki tekerle ilgili, çukura ya da bozuk bi yola denk geldiğimde sol taraftan sanki alet kutusu varmışta sallanıyormuş gibi şakır şukur sesler geliyor, iyice arttı. Hoş daha 1 ay önce bakıma soktum değişen bişey olmadı, arabayı bozup yeniden yaptılar hala ses devam ediyor hem de artarak. Bi yerde alttan bi şeyler dağılıp gidecek diye korkuyorum yola  ???

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2010, 11:42:14 »
Birolum o kapagı çıkartsam zaten yapacamda sökülmüyor ya iyice gevşeyecek sökünce yada kıracam es kaza :D

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Ağustos 2010, 13:21:50 »
Allah başka sıkıntı vermesin  8) Bende de var benzer bi dert, ama benim ki tekerle ilgili, çukura ya da bozuk bi yola denk geldiğimde sol taraftan sanki alet kutusu varmışta sallanıyormuş gibi şakır şukur sesler geliyor, iyice arttı. Hoş daha 1 ay önce bakıma soktum değişen bişey olmadı, arabayı bozup yeniden yaptılar hala ses devam ediyor hem de artarak. Bi yerde alttan bi şeyler dağılıp gidecek diye korkuyorum yola  ???

rot,rot bası,bilyalar,fren kısmında balatalrı tutan bir malzeme var ince ondanda olabilir
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Ağustos 2010, 13:37:59 »
Birolum o kapagı çıkartsam zaten yapacamda sökülmüyor ya iyice gevşeyecek sökünce yada kıracam es kaza :D

Korkma bişey olmaz.
çakmaklığın yanındaki boş gözü çıkar, altındaki vidayı sök, alttanda fişi çektin mi küllük elinde  ;)
sonrasını zaten çözersin bakınca
ama vites konsolundan küllüğü komple çıkarmadan, kapağı sökmeye kalkma, kırarsın  :D

Çevrimdışı yesiill

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 05 Ağustos 2010, 15:44:55 »
rot,rot bası,bilyalar,fren kısmında balatalrı tutan bir malzeme var ince ondanda olabilir

Eyvallah hocam, bakıma girdiğinde bu parçalara bakıldığını hatta değiştiğini hatırlıyorum, ama sağol..