kullandıgım arac lpglı . ama sevıyor muyum . sevmıyorum tabıkı. yukarda bır arkads yazmıs 100.000 km+yi devırdım dıye. ve kanımca cok ıyı bakmıssınız araca. aynı motorlu aractan dedemde passatımız vardı 8v 1.6 lpglı motor tırtladı.elımızde kaldı. su anda aldgımız aractada aynı suphe ıcersındeyım. gelen kokular olsun . egzozdan arada bır cıkan beyaz duman olsun . ne olursa olsun lpgye verıyorum bu durumu. hanı bı aracın kuruyla calısması var. bır aracın ıslakla calısması var. ben olaya bılımsel veya teknık acıdan bakmıyorum . dırek bodozlama dumduz bakıyorum acıkcası hatta farklı yerlere bıle yoruyorum aracın havayla calısmasını. fırmalar bu aracları fabrıkadan havayla calısarak cıkarmasını bılmıyor mu ? bence bılıyor. bunu yapan tek fırmada cınlıler sanırım ama onlara dıcek bısey yok. lpgye sonuna kadar karsıyım. abım 06 1.6 leon aldı . lpg taktı . 2 hafta sonra sattı . tekrar bı leon aldı. ve kmde nerdeyse 50 kurus yakıyor(19"jant) şehir ıcınde. ama sorarsanız cok memnunuz. yakarsa yaksın . aracın marsına basarken en azından suphe duymuyoruz.
sahsen kendı arabamda becerebılsem kendım sokup atıcam tüpü. boyle pıs bırsey olamaz. arac zaten 25 30 kurus yakıyor normalde. lpgdede 18 20 kurus arası yakıyor. ee ben nıye 10 kurus ıcın arabamı mahfedeyımkı. eskı araba olur hadı takarsın . hurda bısey olur. yada cok yakan bır aractır o zaman takarsın. ama ben sonuna kadar karsıyım. dedıgım gıbı zararı yok dıyorsunuz ama ben ınanmıyorum sahsen. lpgnın calısma sıstemını gozumle gorsem bıle ınanmam o derecedeyım araba gıderken resmen kasılıyor. gaz tepkımelerı azalıyor. cekısten düşüyor. e daha ne olsun....
bır kez yolda gıderken gaz ısıgım tek nokta kalmıstı . maslaga dogru gıderken sanayı tunelınden cıktım rampayı ındım. 4. vıtes 2.5 3000 devır arası gıderken . 3e cektım . arac bır anda bosaldı. aha dedım motor gumledı heralde. megersem benzıne gecıyormus arac. ben sandımkı arkamdan bırısı bana 100 120 le vurdu her turlu denedım her kosulda. ıllakı bır rakkada kesıyor artık . arac benı benzıne al dıye bagırıyor. arabaya acıyorum basarken . benzınlı olsun . gerekırse az bınerım ama öz bınerım
saygılar onur
lpg sistemini gözden geçittir filtre vs bakım ve ayarlarının tam olduğundan emin ol emin isen yakıt aldığın yeri değiştir.
....bora bcb 1,6 16v ile 20000 km den fazla kullandım bir an bile lpg de bir olumsuzluk olmadı ...sadece kendi aracım değil bir çok lpg li vw kullandım hiç biri banamısın demiyor benzinde ne ise lpg de de o.
abiniz ne sorun yaşadıda lpg den vaz geçti...ve lpg ne markaydı...
buyrun abinizin aracının lpg ve benzin karşılaştırmaları:
LPG 102hp
PERFORMANCE
Maximum speed (km/h) 181
Acceleration 0-100 km/h (s) 12.6
Overtaking time 80-120 km/h at 5 (s) 15.7
Overtaking time 80-120 km/h at 6 (s) –
Acceleration 0-1000 m (s) 34.4
FUEL CONSUMPTION (MVEG)
Town (l/100 km) 12.9
Out of town (l/100 km) 7.4
Average consumption (l/100 km) 9.5