Gönderen Konu: tıkırtılar canımı sıkıyor..  (Okunma sayısı 14192 defa)

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
tıkırtılar canımı sıkıyor..
« : 10 Ağustos 2010, 10:49:45 »
golf 4 hayranı biri olarak 2004-2005 model bi araç alacağıma 98 model golf 4 comfortline araç almayı yeğledim. motor ve yürüyen konusunda hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür.

ancak bu göğüslükten ve kol dayamadan gelen ses ile 150 km hızı geçtikten sonra içeri giren rüzgar sesi bana golf değil de düşük bir araba kullanımı izlenimi veriyor. sırf bu yüzden moralim çok bozuk

Çevrimdışı ADEM252

• Profili Görüntüle
Ynt: tıkırtılar canımı sıkıyor..
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2010, 16:03:33 »
Göğüslükten,genelde klimanın olduğu bölümlerden gelir.Maalesef golflerde bu can sıkıcı ses oluyor.Sanırım orayı söküp altına silikon gibi bişeyler sıkıyorlarmış.Ama ben yaptırmadım.Klimanın olduğu plastik aksamın arasına kağıt sıkıştırıyorum. ::)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2010, 19:50:25 »
golf 4 hayranı biri olarak 2004-2005 model bi araç alacağıma 98 model golf 4 comfortline araç almayı yeğledim. motor ve yürüyen konusunda hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür.

ancak bu göğüslükten ve kol dayamadan gelen ses ile 150 km hızı geçtikten sonra içeri giren rüzgar sesi bana golf değil de düşük bir araba kullanımı izlenimi veriyor. sırf bu yüzden moralim çok bozuk

Bence aracınızdan bu kadar soğumayın.Öncelikle çok güzel bir araç sahibisiniz.Bu bahsettiğiniz problemler halledilebilir.Öncelikle kol dayamayı sökün veya söktürün.Çok laçka bir durumda değilse,mekanizmayı wd-40 tarzı yağlayıcı spreyle yağlayın.Sonra diğer ses gelen yerleri tek taraflı sünger veya yumuşak bir malzeme ile desteklerseniz sorununuz çözülür.Eğer laçka durumda ise kol dayama fiyatları oldukça düştü,İnternette aracınızın döşeme rengine göre kol dayamalar 50-60 tlye bulabilirsiniz.Camdan ses geldiğini söylemişsiniz,evet doğrudur ses gelmesi çok normal,çünkü artık araçlarımız 10-12 yaşına giriyor ve plastik malzemelerin ömürlerini doldurmaları nedeniyle değişime ihtiyaçları var.Eğer bir camcıya giderseniz fitillerini kontrol ettirin derim.Göğüsten gelen ses de genellikle vites ile torpido arasında kalan kısımdan,küllük ile kalorifer kumandaları arasındaki birleşim yeri diyebiliriz.Buralarıda yumuşak bir malzeme ile desteklersiniz.
03.06.2005

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2010, 20:25:15 »
Würth'ün silikon spreyi var, iç tıkırtıları kesmede harika..

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2010, 10:41:09 »
teşekkürler arkadaşlar. dediklerinizi deniycem...

Çevrimdışı delibey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2010, 11:40:11 »
30 dk da bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.
1. direksiyonun altında kalan iki parçadan oluşan plastik kısmı sökün altına uygun incelikte sünger yada pencere ve kapılarda kullanılan fitillerden çekin
2. teyip ve üstündeki boş kutu arasına aynı fitilden çekin
3. torpido kapağının olduğu kısmı sökün aynı şekilde fitilleri kullanın
4. kol dayamanın zaman içerinde eskiyen açma mandalını silikon sprey sıkın
5. kapı fitillerini değiştirin eskidiği için arasından rüzgar alıyor.

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2010, 13:07:35 »
Würth'ün silikon spreyi kapı fitillerinede sıkın çok etkili. araçların fitilleri zamanla sertleşip esnekliğini yitiriyor Silikon sprey tekrara yumuşatıp esneklik kazandırıryor. Ben 7tlye hepsiburada dan superHelp marka silikon yağı aldım, eski aracımda çok işe yaradı şaşılacak derecede.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2010, 13:39:28 »
 Arkadaşlar bir dipnot sizlere,bizim araçların yani mk4'lerin kapı fitil fiyatlarını bileniniz var mı?Ben biraz araştırdım,yetkili serviste sadece şöför tarafındaki kapı fitili için tam 150 tl fiyat verdiler.Biliyorsunuz iç tarafları kumaşlı olduğundan piyasada ben bulamadım.Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım? ???
03.06.2005

Çevrimdışı delibey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2010, 15:35:19 »
fitil çok paraymış ya...

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2010, 00:18:12 »
Aynen fitiller pahalı ve aracın tavanındaki lastiklerde çok pahalı :D

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 15 Ağustos 2010, 16:49:39 »
  O zaman ne yapıyoruz,eski ve geçerli bir yöntem,serum hortumu uygulaması ile kapı lastiklerini en uygun fiyatla en orjinal haline geri getriyoruz. :)
03.06.2005

Çevrimdışı redbarons

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Ağustos 2010, 11:38:39 »
mussel serum hortumu uygulaması nedir.. bende de benzer sorun var..

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2010, 11:47:44 »
mussel serum hortumu uygulaması nedir.. bende de benzer sorun var..

kapı fitillerini söküyorsun akvaryumda kullanılan seffaf borulardan alıyorsun 15 mt kadar sonra kapı fitillerinin boş kısmı var ucunu makine yağı ile yağlayıp içlerinden geçiriyorsun böyle olunca kapı fitilleri biraz daha sert oluyor ve kapı ile tam yapısma saglıyor
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 19 Ağustos 2010, 18:32:03 »
Redbarons,Nizam kardeşim ne kadar güzel anlatmış... :)Serum hortumu bulabilirsen daha orjinal bir sonuç alırsın.
03.06.2005