Gönderen Konu: Birçok Sıkıntı ve Muhtemel Arızalar  (Okunma sayısı 15956 defa)

Çevrimdışı hoyrat yaav

• Profili Görüntüle
Birçok Sıkıntı ve Muhtemel Arızalar
« : 13 Ağustos 2010, 17:30:33 »
Arkadaşlar sanırım Golf IV lerde kronik sorunlar çok. Ben sıralayayım bilen arkadaşlar, çözüm önerisi olanlar, aynısını yaşayanlar vardır :

1-) Sağa düşük hızda  ( 10-15 km\s ) saparken " taak "  diye metalik ses.

2-) Özellikle parke döşeli bozuk yollarda ön takımdan biyerlerden gelen çok tiz cik sesi ( sanki içine kuş kaçmış ).

3-) Şoför kapısı açıkken açık kapı uyarısı vermiyor - sesli uyarı hiç yok - kapı eşiğindeki ışık yanmıyor.

4-) Sol ayna sağa sola ayarlanıyor, ama yukarı aşağı hareket yok.

5-) Ön silecek motoru titrek titrek çalışıyor, ses yapıyor.

6-) Arka silecek camına su gitmiyor, su pompası sesi geliyor ancak arkaya su fışkırmıyor.

7-) Ön konsoldan muazzam gürültü geliyor.

8-) Yol bilgisayarı 100 km'de harcanan yakıtı az göstermeye başladı- sanırım sıcaklardan aptallaştı.

9-) Araç yüklüyken fren yapınca amortisörlerden gaarç diye ses geliyor, mübarek reno 12 gibi.

10-) Son zamanlarda çalıştıktan hemen sonra gaz yemez oldu, hatta birkaç kez ışıklardan kalkarken de tekledi stop etti. İlk kalkış sorunlu, rölanti ayarsız.

Şimdilik bunlar var, araç LPG li , 10/40 yağ koyduğumda 5.000 km.de 1 lt eksiltti.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
Ynt: Birçok Sıkıntı ve Muhtemel Arızalar
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2010, 18:01:12 »
iyide bizim iki aynada yukarı aşağı hareket ediyo kapı eşiği ışığı yanıyo farlay açık kaınca uyarı sesi veriyo şöför kapısı açlınca ikaz görünüyo arka sileceğe suda gidiyor ön silecekler düzgün amortisörden ses gelmiyo konsol çok güğrültülü değil mk4 rakiplerinden çok önde bir araçtır :tamamdir
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2010, 19:08:17 »
her araçta olan-olabilecek şeyler bunlar, golf 4e maletmek yeriz, şanslısınız ki çoğu çözümlenebilir şeyler, keşke aracınızın modelini ve kmsini belirtseydiniz belki mevcut kilometresinden dolayı vadesi dolmuş parçalar vardır, belli bir km. den sonra rot,rotil vs. ön takımdan ufak tefek ikramlar isteyebilir aracınız, 1. sorunuzu tam anlayamadım ama anladığım şeyse rotilden.tiz cik sesi genelde takımdan çıkabilecek bir ses değildir, gene de daha iyi bilen birileri yazacaktır, genelde cik sesi, balata, disk problemlerinden kaynaklıdır, disk eğilmiş olabilir, fatura yapmış olabilir, ya da değişme zamanı gelmişse bıçak gibi olmustur, ya da balata yeni disk eskiyse surtmeden yapıyodur, yol bilgisayarı 1-2 litre az gostermeye baslamıssa normal, ayz dolayısıyla hepimiz daha az yakıyoruz, 5000 km de 1lt yağ lpgli bir araçta yaz günü çok normaldir hatta iyidir bile, rölanti sorununuz birden fazla şey olabilir, katalizör dolmustur, lpg ayarsızdır, gaza bastgınızda titreme yapıyorsa bobinlerden biri yanmış olabilir, bujilerin vakti gelmiş de olabilir, yazdıklarınız içinde o da sadece nazaran daha düşük modelli bazı golflerde ön konsol tıkırtısını gördüm kronik olarak, ya da ben bu zamana kadar türkiyedeki en temiz golf sahipleriyle konuştum veya kullandım

Çevrimdışı golf_4

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A3 S-LİNE
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2010, 19:51:58 »
bunlar cok buyuk sorunlar degıl hepsi hallolur..ama bende bu sorunların hiç biri yok, dıger kullanıcılarda da tek tuk vardır....

iyi bir usta bulursan hepsini 1 gunde hallederler
Vorsprung Durch Technik

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2010, 20:23:14 »
benim araç 2001 model comfortline. 2001 modellerde kapılar açıldığında göstergede bir uyarı görünmüyor zaten bildiğim kadarıyla. ön kapılar altındaki ışıklar yanıyor ama başka bi uyarı yok. doğru mu?
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2010, 20:27:04 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2010, 20:44:36 »
3. maddedeki arızanın nedeni; sol kapı swici bozulmuş,aynı sorun benim arabada da vardı swic değişti,50 tl.
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2010, 20:49:56 »
İyi bir bakım gerektiriyor anlaşılan daha önce arabaya pek özen gösterilmemiş yoksa golf 4'te söylediğiniz bu arızaların hepsinin bir arada bulunması söylediğim sebep haricinde zor.
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2010, 21:07:17 »
Sizin araç bakımsız kalmış, bu sorunların bakımlı bir golfte olma ihtimali yok..

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2010, 21:39:33 »
Belli ki araba bakımsız en son ne zaman periyodik bakıma sokdunuz arabayı  ;D

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Ağustos 2010, 23:10:56 »
o tak diye vurma sesi disklerden ve kaliperlerden geliyo disk ve kaliperlerinizi değişin sorun gider burçlara baktırın rot rotil salıncak iyice bir kontrol ettirin sağlamsa wd-40ile yağlatın sprey ses kesilecektir karter muhafaza sacı varsa vidası gevşiyince oda ses yapar yada muhafazayı vurmuşsanız oda ses yapar saç kartere sürttükçe bu dediklerime bir baktırın  :tamamdir
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2010, 00:02:16 »
arkadaşlar benim niye kapı açık yazmıyo ya ekranda kapılar açılınca. bagaj yazıyo ama. 2001 modellerde yok mu yokss. bilgisi olan var mı?
../__________ ___\..
       my golf is my passion

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2010, 00:16:55 »
Golge onlar 2002 den sonra var sanırım bizim 2001 lerde yok ama büyük eksik degil zaten bir kapı açık olunca ortadaki ışık yanıyor :)

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2010, 00:40:10 »
Golge onlar 2002 den sonra var sanırım bizim 2001 lerde yok ama büyük eksik degil zaten bir kapı açık olunca ortadaki ışık yanıyor :)

ewt azcık açık olunca bile yanıyor. valla hiç tıkırtı felan yok benim kızımda. ama işte bi su kaçağı var onu çözemedik. ayda 1 litre su eksiliyor. Allaha şükür. baktırırsanız parçalarını zamanında değiştirirseniz taş gibi araba.
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2010, 00:42:35 Gönderen: golge »
../__________ ___\..
       my golf is my passion

Çevrimdışı yesiill

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2010, 00:47:53 »

6-) Arka silecek camına su gitmiyor, su pompası sesi geliyor ancak arkaya su fışkırmıyor.

Çoğu bende de var, arkadaşlar katılıyorum, benden önceki de arabayı çok hor kullanmış, çok canım sıkılıyor bazen. Şusilecek meselesini ben çok basit çözmüştüm. Arka su fışkiyesinin kapağını çıkartınca ucundaki iğne, suyun fışkırdığı delik yani, çıkıyor. Onu  çıkarttıktan sonra bi iğneyle içini güzelce temizleyin, kireçlenmiştir büyük ihtimal. Zaten iğne yokken su fışkırdığını görürsünüz..