Gönderen Konu: bir mk1 daha hayata dönüyor ...  (Okunma sayısı 65996 defa)

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
Ynt: bir mk1 daha hayata dönüyor ...
« Yanıtla #84 : 10 Eylül 2010, 23:03:48 »
Kestiğimde orjinal sac jant vardı orjinal lastik ölçüsü vardı önleri 6 cm den fazla kesmiştik arkalarıda 4 cmden fazla kesmiiştim sürtmüyordu sadece amortisör takozlarına vuruyordu orjinal amortisör oldugu için gazlı alırsan biraz daha düzelir ama çukurlarda gene vurur lak lak diye benden demesi
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı devrankayabaşı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #85 : 11 Eylül 2010, 04:46:32 »
bu araçların orjinal jant lastikölçüsü kaç acaba benim zaten 15'' jant ve 185 lastiklekesmeden bile sürtüyor olmasımı lazım yoksa ya ??

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #86 : 11 Eylül 2010, 10:22:45 »
Orjinal ölçüsü 13" te 70 yanak 14" te 60 15" te 50 yanaktır Motorun gücüne 1100cc ve 1300cc 155 ila 165 taban 1500cc den sonra 175 taban kalınlığı değişiyor. Jant kalınlığına ve ofsetine göre sürtme olur. özellikle arkalarda.
« Son Düzenleme: 11 Eylül 2010, 10:24:32 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #87 : 13 Eylül 2010, 08:14:01 »
uzun bir bayram tatilindensonra bugun gidip bakıcam arabama artık yarın falan boyanıcak nasip olursa vala 4 gündür sanayi kapalı gidemiyorum özledim keratayı :D

Çevrimdışı halilom

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #88 : 14 Eylül 2010, 00:03:04 »
azcık yapılışının resmini koyda görelim daa :D

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #89 : 16 Eylül 2010, 01:46:17 »
slm arkadaşlar bugun aracın altına komple pütür atıldı sonunda araç bitiyor ya inanamıyorum bugun akşam jantları komple beyaza boyadık çok tatlı durdular parlak beyaz aynı mini cooper jantı gibi oldu zaten benim jantlar o.z marka şimdi beyaz oldu kenarlarına kırmızı o.z yazdırıcam reklamcıda :D yarın gidince resim çekerim artık bi aksilik olmazsa yarın gece aracı komple boyuyoruz umarım koyu metalik füme ye beyaz jant uyum sağlar.

Çevrimdışı yusa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #90 : 16 Eylül 2010, 10:49:10 »
konuya geç katıldım kusura bakma allah kazasız belasız hayırlı surusler nasıp etsın cok farklı bır aşk gercekten ve benımde mk1 ıle tanısmama ercıhan sebebp oldu :) cok dua edıorum ona :)))) aracın guzel oluyor hemde cok guzel masraftan kacmadan yapman senı cok rahat ettırecek ısterım hersey gonlunce olsun ılk vw turda gorusuruz umarım :) tekrar kolay gelsın bu arada fotolara devam ama :))

Çevrimdışı mehmetgunes

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #91 : 16 Eylül 2010, 15:47:32 »
abi yay konusunda izmirde bi yer var. hondaların coiliver yaylarını takıyor. dilidiğin gibi basıyorsun 9 cm ye kadar. tavsiye ederim. benim araç döşemede bitsin taktırcam. olmadı ben kobay olayım. sana bilgi vereyim sonra. hayırlı olsun inş. allah güle güle binmek nasip etsin.

Çevrimdışı mk1 2.9 vr6

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #92 : 16 Eylül 2010, 16:39:16 »
boyandiktan sonra bol bol resim isteriz ona gore  ;) . simdiden hayirlisi

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #93 : 16 Eylül 2010, 18:14:18 »
Hondaya gerek yok mk2 ve polo nunkisi sadece önlerdeki 1 deliği genişletme ile oluyor.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mehmetgunes

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #94 : 16 Eylül 2010, 20:16:47 »
erşan abi o nunki dediğin nedir. kaça patlar bize

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #95 : 16 Eylül 2010, 21:13:54 »
erşan abi o nunki dediğin nedir. kaça patlar bize

Ykarda coilover konusu geçmiş bende unutmuşum soruyu yapıştırmayı..  Mk1 lere Golf 2 ve polo 6n lerin süspansiyonunu takabilirsiniz sadece dikkat ediceğiniz arka yayların alt tabla kısmı koni şeklinde olmasın ozaman amortisör kovanlarınıda takmak zorundasınız. Ama coilover kitlerde arkalarda sorun olmuyor sadece önlerde kamber bağlantı deliklerinden birisi 1-2mm dar geliyor o yüzden deliği genişletip takabilirsiniz.

Mesala ilkerin araca komple polo nun amortisörlerini taktılar kovanları ile birlikte zorluk çekmediler ama aracı basmak için biraz fazla kaçırmışlardı önleri.

Dikkat edilmesi gereken konu şu? Hangi aracın coilover ı uygulanacak, Mesala Honda demişsin orda burda dikkat etmen gereken HONDA nın kilosu ve senin aracının kilosu.

Golf2 ve polo nun ağırlıkları en falza 1 ton dur bilemedin 1,1 ton ve mk1 en fazla 900kg gelir ve bu süspansiyon sorun çıkarmaz ama uygulamayı düşündüğünüz kitin hangi HONDA modeline ait olduğu ve bu aracın kaç kg olduğuna dikkat edin.

Önceden mk1 lere spor yay olayını tr de mercedeslerin yaylarını keserek yapıyorlardı en ucuzu buydu ama çok sert oluyormuş bursalı birkaç tuningçi arkla geçen muhabbette konuşulmuştu ve zamanında mk1 lerle tırmanma yarışlarında bolca kullanmışlar bu yöntemi ama gel görkü mk1 ler yarış sonu Kulelerden baya yıpranıyormuş.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2010, 21:20:07 Gönderen: Mk1GTI »

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #96 : 16 Eylül 2010, 22:19:59 »

Uploaded with ImageShack.us   

Uploaded with ImageShack.us

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #97 : 16 Eylül 2010, 22:20:52 »
evet arkadaşlar bunlarda beyaz jant lı resimleri sizce nasıl olucak metalik koyu fümeyle yakışırmı bu beyazlar ?