Gönderen Konu: Motor Yağı Seçimi  (Okunma sayısı 32048 defa)

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
Ynt: Motor Yağı Seçimi
« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2011, 18:00:24 »
arkadaslar bugün Bp visco 5000 lik yag koydurdum. aracı aldıgımdan beridir hep castrol kullanıyodum magnetec 10-40 bi değişiklik istedim. yagcı arkadas gösterdi.castrol magnetec Bp lisansı ile istanbulda üretiliyor.Bp visco 5000 de aynı yerde üretiliyor.arka yüzünden okudum. biri 4 lt 80 lira Bp ise 4 lt 50 tl.konuyla ilgili tecrübesi olan arkadas varmı benim ilk izlenimim olumlu ama herşeyi zaman gösterecek.
efsaneye binenlerde efsanedir...

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2011, 20:25:53 »
yağ yağcıdan alınır :) Opet'in de,Shell'inde BP'ninde Petrol ofisininde yağları mevcut. Ama yağ üretimi için milyonlarca dolar harcayıp araştırma yapan,sürekli teknolojilerini geliştiren firmalar Mobil ve Castrol'dur. Tabi bu Türkiye şartlarında böyle Avrupa'da pazar lideri olan firmalar bunlar. Bunlardan birini tercih etmenizi öneririm. Benim kişisel tercihim her zaman Mobil'dir. Mobil 1 serisi tam sentetik yağı hiç birşeye değişmem. Şu an kullandığım araç karbüratörlü 1.3 Swift olduğu için çok önemsemiyorum,ucuz bir yağ alıp (genelde GM 10-40) iki yağ değişiminde birde bor katkısı koyup geçiyorum ama yeni nesil bir motorda kesinlikle Mobil serisi ve mümkünse tam sentetik  :tamamdir

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2011, 21:20:14 »
yağ yağcıdan alınır :) Opet'in de,Shell'inde BP'ninde Petrol ofisininde yağları mevcut. Ama yağ üretimi için milyonlarca dolar harcayıp araştırma yapan,sürekli teknolojilerini geliştiren firmalar Mobil ve Castrol'dur. Tabi bu Türkiye şartlarında böyle Avrupa'da pazar lideri olan firmalar bunlar. Bunlardan birini tercih etmenizi öneririm. Benim kişisel tercihim her zaman Mobil'dir. Mobil 1 serisi tam sentetik yağı hiç birşeye değişmem. Şu an kullandığım araç karbüratörlü 1.3 Swift olduğu için çok önemsemiyorum,ucuz bir yağ alıp (genelde GM 10-40) iki yağ değişiminde birde bor katkısı koyup geçiyorum ama yeni nesil bir motorda kesinlikle Mobil serisi ve mümkünse tam sentetik  :tamamdir

:) :tamamdir

üniversite yıllarımda yurt odasında 4-5 arkadaş sohbet ediyoruz. konumuz arabalar. bir arkadaşın babası renault özel servis işletiyor. arkadaş da yıllarca yanında çekirdekten yetişmiş. araç konusunda da kendini yetiştiriyor.

bir diğer arkadaş sordu. yağ olarak  mobil mi daha iyi shell mi? arkadaşın cevabı gülmekten gözlerimizden  yaş getirdi.

mobil tartışmasız en iyi yağdır. diğerleri mobilin yanında margarin değerinde kalır ancak.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı seyit1985

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 05 Aralık 2011, 06:02:30 »
zaten aracın için en iyi yağı kullanıyorsun kasım sonu bende bakım yaptırdım aynısını kullandım. castrol zaten vw  tavsiyesi 5-40 dan şaşma

Çevrimdışı makovad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 05 Aralık 2011, 08:21:56 »
arkadaslar yag konusunu baya bır okudum..1,6 akl golf 4 trendlıne araca onerecegınız yag markası anlamadıgım kadarıyla ya castrol yada mobıl1 ama aralıgı 5-40 ya da 10-40 .. tam olarak bu sekılde onerılerde bulunmusunuz..pekı son olarak ne dersınız acaba.. yrn aracımın bakımı var ve yagı ben alıp goturecegım..aracım lpg lı sıralı sıstem brc..
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2011, 08:28:49 Gönderen: makovad »

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 05 Aralık 2011, 11:25:01 »
Benim tamirci Selene diye bir yağ koyuyordu. Ben artık o yağdan koydurtmayacam zaten zamanıda geldi yağ değişiminin. 10-40 Castrol Magnetek tavsiye ediyorum bende. Zaten sitede çoğu arkadaş Golf 4 araçlara bu yağı tavsiye ediyor. Araç Lpgli...
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2011, 11:25:30 Gönderen: byturel »
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 05 Aralık 2011, 11:55:55 »
mobil super s (veya super 2000)

http://www.neistesenvar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=137456             65 tl civarı

castrol magnatec

http://www.neistesenvar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=137570            88 tl civarı

her ikisi de yarı sentetik. 10/40 benzinli araçlar için. sıfır araç olsa 0/40 bir opsiyondu. ama zaten araç sıfır olmadığından dolayı 10/40 tan başkasını pek düşünmeyin de. ya yağ fazla yakar ya kalın gelir. 10/40 karar bence.

fiyatlar ismi geçen sitedeki satış fiyatı. piyasada mutlaka o fiyata bulursunuz durumu kesin değil. az biraz pahalı olacaktır. ama kazık da yemeyin.  :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 05 Aralık 2011, 16:32:55 »
arkadaşlar peki lpgli araçlar için ne öneriyorsunuz
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 05 Aralık 2011, 17:05:46 »
Opet yetkililerinin verdiği röportajdan alıntı:
" Pazarda LPG’li araçlar için sadece 20W/50 madeni yağ bulunduğunu, 20W/50 yağın ise günümüzün son teknoloji ile üretilmiş ve LPG ile çalışan lüks arazi araçları, ticari araçlar ve ticari taksilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Opet Madeni Yağlar Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Bülent Erdoğan, sürekli müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda çalışan OPET’in bu konuda da öncü davrandığını söyledi. Erdoğan, yeni nesil LPG ile çalışan araçların OPET OXT Formula Blend LPG 10W/40 kullanmaları gerektiğine işaret ederek. “Bu ürünümüzü özellikle LPG ile çalışan modern motorlu araçlara özel ürettik."Bu araçlar OXT Formula Blend LPG 10W/40 kullanarak araçlarında her türlü yol ve hava koşulunda üstün performans sağlayabilirler.” dedi. "

yeni nesil motorlarda aynen devam.
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2011, 17:07:13 Gönderen: TEYOLOGY »

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 05 Aralık 2011, 17:57:41 »
Lpg li araçlarda yağ kalın mı olması gerekikiyor? 20w-50 nedir 10w40 nedir? 10w 20w nedir? w nedir? 10 nedir? 40 nedir? bunların anlamını bilsek daha iyi tercih yaparız
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 05 Aralık 2011, 19:25:19 »
Lpg li araçlarda yağ kalın mı olması gerekikiyor? 20w-50 nedir 10w40 nedir? 10w 20w nedir? w nedir? 10 nedir? 40 nedir? bunların anlamını bilsek daha iyi tercih yaparız

Lpgli araçlarda kalın yağ kullanmak mejburi. 10-40 10 yağ numarası 40 ise yağın kalınlık derecesine göre adlandırılıyor.
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı makovad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 05 Aralık 2011, 20:32:25 »
o zaman 10w-40 yag kullanıyoruz.. castrol magnetec.. tskler arkadaslar..

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #26 : 05 Aralık 2011, 21:23:39 »
LF 636 selam.golf kitapcıkda 5w30 kullanın deniyor.10w 60 kalın bir yağ değilmi?bu konuyu bir motor ustasına sordum. golf için en idal yağ ince yağ yani castrol edge 5w 30 idal golf için dedi. birde yağ değişiminde alışkanlık olmuş herhalde her yağcı her usta her servis castrol 10w40 manyetik yağ dehişimi yapıyor.(bence golf için 10w40 yanlış gibi)
Golf bakım kitabında yazan standartlar içinde 10w\40'da bulunuyor.Satın aldığınız motor yağının hangi standartlara uyup uymadığını kontrol edin.Benzinli golf 4 ler VW ACEA A2 veya A3,dizel golf 4'ler VW ACEA B3 veya B4 standartlarını karşılıyor ise istediğiniz marka ve cins yağı kullanabilirsiniz.10w\40 ülkemiz şartları için en uygun yağdır.Yukarıdaki standartların her ikisinide kapsar.Aldığınız yağın ambalajını muhakak incelemenizi öneririm.
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #27 : 05 Aralık 2011, 21:29:28 »
Bu arada kimsenin canını sıkmak istemem fakat satın aldığımız yağların büyük bi oranı sahte yada çakma tabir ettiğimiz yağlar.Özellikle castrol,mobil gibi kaliteli markalarda bu daha fazla,bunuda anlama şansınız yok gibi bişey.bor katkılarınıda kullanmamanızı öneririm.
Yapmanız gereken tek şey bulunduğunuz yer ve kullanım sıklığına göre aracınızın en azından yağ ve yağ filtresini 5-7bin km aralıklarda hatta imkan durumuna göre daha sık değiştirmeniz.
Yukarıda bahsettiğim durumdan ötürü en sağlam şekil bu.
03.06.2005