benim Bora 99 da da vites problemi var.Debriyajı sonuna kadar basmama rağmen vitesler zor geçiyor özellikle geri vitese takarken çok kötü bi gıçırtı sesi çıkıyor.sorun ne olabilir sizce?tamirciye gittim debriyaj baskı balatalarında bişey yok dedi ama benim içim rahat değil.özellikle geri vitese takmaya korkuyorum elimde kalacak araba.arabanın kalkışında bi problem yok ama vites geçişleri çok sinir bozucu.
Ayrıca araç özellikle lpg deyken vites geçişlerinden sonra gaz pedalı biraz geç tepki veriyor yani aracı o an silkeliyor.
kardeş bide şu şekilde dene araç tam dursun
ayağını frene bas bi ayağın debriyajda iken böylece aracın tam olarak durdurmuş olursun.... sonra da
acele etme önce 1, vitese tak sonra çıkar ve geri vitese tak kaymak gibi geçtiğini göreceksin.... ,o seside duymazsın bu şekilde ...vede geri vites dişlisine de korumuş olursun...
yok eğer bu şekilde de olmuyorsa ya şanzıman yağın eksilmiştir ya balatan ayırmıyordur ya da senkromeçler aşınmıştır ...
bakmak lazım her zaman basitten zora doğru düşünmek gerek ....
bu arada benim bildiğim geri vites senkromeçli değil ..yani onun sebebi bu olamaz...
selamlar