Gönderen Konu: kac katalizör var golf de ?  (Okunma sayısı 5095 defa)

Çevrimdışı force48350

• Profili Görüntüle
kac katalizör var golf de ?
« : 13 Eylül 2010, 12:26:02 »
katalizör dedikleri ne ola ki ? ve kac tane katalizör var aracda ?

uyari lambasi yandi (sari olani) servise göturdum katalizör degiscek dedi.degistirdim. (320 e) iki gun sonra ayni lamba yine yandi . yine göturdum. ve yine ayni sorun , ancak diger katalizör degiscek dedi .?  haftaya gun verdi.. ama o hafta icinde lamba kendiliginden söndu.? elektrik problemi mi olabilir de ded diger servis. kime inanacagima bilemedim. pisi pisine bi o kadar da para vermeyelim.

bilgisi olan yada ayni sorunla karsilasmis arkadsim var sa. paylassin luften . tesekkurler.
golf 02
1,4 comf.
 Power: 55 kW / 75 Hp,  Top Speed: 191 km/h,  C02 emission: 163 g/km,  Urban: 9.1 l/100km,  Road: 5.5 l/100km

Çevrimdışı force48350

• Profili Görüntüle
Ynt: kac katalizör var golf de ?
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2010, 13:21:09 »
neyse konuyu acmis bulundum..

bu konuda bi kac arastirma yaptim nette . lambda denilen sensor ler varmis. katalizör öncesi lamda ve sonrasi lambda.
ben zannedersem ilk lambda yi degitirdim. ve öle gözukuyo ki digerini de degistirmek sart oldu.

ancak yakit tan dolayi böle bi sorun cikabilecegini de söyluyolar. ben 95E kullaniyorum. ama bikac kisi 98E alip uzun bi yol yapmamda
fayda olabilecegini söyluyorlar. ne kadar dogru bilmiyorum ama denemekde fazda var sanirim.

ve kimiside bunun cok cok önemli bi ariza olmadigini "sur gitsin" aldirma lambaya arizaya diyenlerde var.

bilemiyorum.
golf 02
1,4 comf.
 Power: 55 kW / 75 Hp,  Top Speed: 191 km/h,  C02 emission: 163 g/km,  Urban: 9.1 l/100km,  Road: 5.5 l/100km

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2010, 22:22:05 »
Fatih Altaylı'nın bir yazısını okumuştum.98 oktan diye bir benzin yokmuş normalde,uzun zamandır kazıklanıyorum falan demiş.Ben ondan sonra sürekli özen gösterdiğim 98 oktan alışkanlığına son verdim.Artık 95 oktan kullanıyorum bir araştırın derim.Katalizör konusunda da bilgisi olan arkadaşlar sizi aydınlatır diye tahmin ediyorum.
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2010, 23:39:57 »
Fatih Altaylı'nın bir yazısını okumuştum.98 oktan diye bir benzin yokmuş normalde,uzun zamandır kazıklanıyorum falan demiş.Ben ondan sonra sürekli özen gösterdiğim 98 oktan alışkanlığına son verdim.Artık 95 oktan kullanıyorum bir araştırın derim.Katalizör konusunda da bilgisi olan arkadaşlar sizi aydınlatır diye tahmin ediyorum.

Arkadaş yurtdışındanmış :) Orda vardır.

Türkiyede oktan arttırıcı ile satılıyordu bu nedenle çok sorun çıkarmıştı sanırım.

Soruna gelince kötü yakıt nedeniyle lamba yanabilir fazla takmamak lazım.Ama temiz bir depo benzin ile yol yaparsan büyük ihtimalle sorunun düzelir.Arkadaşlarının verdiği tavsiye doğru bir bakıma.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2010, 23:50:25 »
Araçta iki katalizör yoktur. yalnız yeni nesil araçalrda katalizörün başında ve sonunda oksijen sensörleri bulunmaktadır ve genellikle kalitesiz benzin kullanımında ve LPG'li araçlarda sürekli arıza vermektedirler.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı force48350

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2010, 16:21:21 »
aslina bakarsaniz bu bahsettigim lamba kimi zaman yaniyo sonra kendiliginden sönuyor. benzinin kalitesizligini bilmiyorum. aslina bakarsaniz degisik yerlerden aldim bi kac defa ondan mi acep diye dusunuyorum..

neyse tesekkurler hepinize.
golf 02
1,4 comf.