Gönderen Konu: Lastik  (Okunma sayısı 11671 defa)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Ynt: Lastik
« Yanıtla #14 : 29 Eylül 2010, 15:57:59 »
Bugün öğle üzeri t şeklinde kontrolsuz bir ara sokak kavşağında önüme aniden bir motosiklet çıktı, yavaştım ama 30-35 km hızım vardı, fren , ABS, derken durabildim, motosikletle aramızda 10-15 cm kalmıştı.  Bir kez daha lastiklerim verdiğim fazla paranın hakkını fazlasıyla verdiler.  :sevgi: :sevgi:

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 29 Eylül 2010, 16:05:24 »
Akadaşlar benim araçta 195-65-15 lastikler ve 15"mam w1 jant var. Lastik değişimi de yaklaşıyor. İnce yanak 195-45-15 lastik takarsam ne gibi sorunlar ortaya çıkar? yol tutuşunda, konforunda, çukurlarda ve tümseklerde olabilecek sorunlar açısından soruyorum.
Sadece ince yanak hevesinden dolayı başka bi nedeni yok..
Hiç heveslenme bu ölçülere! Çap azalacağından araç biraz daha rahat hareket eder, yakıt çok az düşer(bence önemsiz), hız göstergesi %12  fazla gösterir ama en önemlisi yanak çok daralacağı için konfor kalmaz tüm çukur ve tümsekleri hissedersin, aynı zamanda sert gireceğin çukurlarda amörtisör patlamasından tutta mekanik herhangi bir yerin kırılmasına kadar herşey olabilir. Ayrıca o ebat çok bulunan bir ebat değil, hiç bulaşma bence.     Lastik 24 - Lastik Ebat Ölçüm ve Hesaplama    adresinden aradaki farkı görebilirsin 

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 29 Eylül 2010, 16:25:06 »
Bu arada  arabanın yere yapışacak kadar alçalacağını söylemeye gerek yok sanırım, yerde ne varsa sürterek gidersin.

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 29 Eylül 2010, 16:48:31 »
Bu arada  arabanın yere yapışacak kadar alçalacağını söylemeye gerek yok sanırım, yerde ne varsa sürterek gidersin.
kardeş tşk ederm cvp için.  ince yanak kullanmak için 17" jant şart diyosunuz yani. Ben jant değiştirmeyi düşünmüyorum kendi jantımdan gayet memnunum çünkü. mam w1 jant var üstünde. Peki kendi orjinal 15" lastikleriyle 17" lastikler arasında kullanım açısından ne gibi farklılıklar olur? (+ ve -leri) açısından..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 29 Eylül 2010, 18:31:07 »
225/45/17  ile  195/65/15 in çevre uzunluğu aynı olduğundan yükseklik farkı olmaz,  yol tutuşun belirgin artar, virajlara daha iyi girer, lastikler yere daha iyi basar ama çukur ve kasislerdeki sarsıntı artar,yanaktaki daralma konforla ters orantılıdır.

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 29 Eylül 2010, 20:13:03 »
225/45/17  ile  195/65/15 in çevre uzunluğu aynı olduğundan yükseklik farkı olmaz,  yol tutuşun belirgin artar, virajlara daha iyi girer, lastikler yere daha iyi basar ama çukur ve kasislerdeki sarsıntı artar,yanaktaki daralma konforla ters orantılıdır.
:tamamdir
MK-IV- Comfortline