Gönderen Konu: Birkaç soru  (Okunma sayısı 8865 defa)

Çevrimdışı cimmy

• Profili Görüntüle
Ynt: Birkaç soru
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2010, 01:29:29 »
valla bakmadım kokusuna :) ama bu araba artık mahvetti beni nefret ediorum arabamdan sorun üstüne sorun satcam ilk fırsatta. gençlik hayalim golf efsanesi benim için bitmiştir :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 30 Eylül 2010, 01:33:20 »
valla bir ara ben de çok çektim ama tam bakım yapınca çok keyifli meret.. şeytan kulağına kurşun sorun yok şimdilik ;D
bu şanzıman yağına gelince arasıra aracı sürerken araçtan gıcık bir koku geliyosa bu dediğim olaydır. Araçtan çıkınca da hala kokuyosa banko o dur diyorum :D
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı cimmy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 30 Eylül 2010, 01:35:44 »
vaaaaov abi arada bi gelio o koku sanki yaaa neyse debriyajı değiştirirken onada bakarlar heralde.. battık yaa ustaları zengin ettim yemin ederim :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 30 Eylül 2010, 01:39:18 »
o olduğunu anlamak için direksiyonu tam sola kır bak bakalım orda yeşil bir kapak olacak şanzıman kapağı ordan atıyor da olabilir. dikkat et çok önemli. şanzıman dağıtırsın alim Allah..
Sakın ustalar bilirdi gibi bir düşünceye kapılma. bilmeyen çıkıyo. ben yaşadım ordan biliyorum. onlar yüzünden 100TL masrafla kurtulacağım yerde toplam 500 masraf etmiştim
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı cimmy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 30 Eylül 2010, 01:43:57 »
nerden bakıoz abi tam olarak üsttenmi lastiğin ordanmı?

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2010, 01:47:12 »
direksiyonu tam sola kır sol teker tarafından(sağ teker değil) şanzımana bak (tekerlek tarafına değil) baskı balatanın olduğu taraf.zaten motor blokunun devamı gibi..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı cimmy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 30 Eylül 2010, 01:49:36 »
eyvallah sağolasın yarın ilk iş o :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 30 Eylül 2010, 01:50:12 »
kolay gelsin.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 17 Ekim 2010, 01:11:47 »
Bu gün sanayiye gittim. Ankara'yı sel basınca yollardaydım. :) Ne yağmurdu. Aklımdaki bütün soruları ustaya sordum

1- Hararet göstergesi için müşür değişti. Orjinal ile. müşür yeşil renkteyse yan sanayisi olmuyormuş. Benimkisi ta fabrikada takılan müşürmüş 30 liraya değişti. Göstergede problem olanlara duyurulur. Ustanın söylediğine göre tüm sistemin en önemli parçalarından biriymiş. bu bozulunca çok yerde arızaya neden oluyormuş. önemsememezlik etmeyin.

2- Ön taraf fıskiyesi su fışkırtmıyordu. motor yanmış oda değişti

3- Antifriz seviyesi ölçüldü -32 derecedeymiş. Az bişey daha eklettim.

4- Bagaj kilidim bozulmuştu. Elektirkçi baktı. Döşemeyi söktü. Sprey sıktı. düzeltti

Önemli bişey öğrendim. Golf IV klasik problem olan bagaj ışığı yanmıyordu. Sebebi Bagajda bulunan Arka silecek fıskiyesinin borusu yerinden çıkıyormuş. Millet arka fıskiye fışkırtmıyor diye önemsemiyormuş Oda olan suyu kilitteki swice boşaltıyormuş. oda paslanıyormuş. Benimkisi  oksitlenmişti.

90 -100 den sonra fren yaparken direksiyon titriyordu. disk eğilmiş. Şu usta bindi tecrübe etti şu an yeni başlamış Ön fren balatası bitince bitince gel diskleri tornaya verelim yada disklerle balataları beraber değiştirelim dedi. Sömestri tatilinde ona da bakacağım. Şu an acelesi yokmuş.

« Son Düzenleme: 17 Ekim 2010, 14:31:46 Gönderen: ozkan_misirli »
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil

Çevrimdışı ozkan_misirli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 17 Ekim 2010, 14:20:38 »
Arka balataları da kontrol etti. El frenini çekti. Gaz verdi. Araba öne kasılıyor ama balatalar bırakmıyordu.( Burası da benim pinpirikliliğim.)
Ayrıca silecek deposuna antifirizli su da kondu.

Tüm bu işlemlere 90 lira verdim.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2010, 14:29:22 Gönderen: ozkan_misirli »
Ya yol ol, ya yol ver ya da yoldan çekil