Gönderen Konu: 1.6 8v veya 16v motor  (Okunma sayısı 22641 defa)

Çevrimdışı zagreuss

• Profili Görüntüle
1.6 8v veya 16v motor
« : 02 Ekim 2010, 13:05:29 »
golf4 almayı duşunuyorum ama kafama takılan bı ıkı yer var *** 1.6 16v veya 8v nasıl oluyor bıraz bılgı alabılırmıyım yada modele göre deişiyrmu?** şimdiden tşkrler

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Ynt: 1.6 8v veya 16v motor
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2010, 15:25:57 »
Ben 8v kullanıyorum, 16v hakkında çok okudum duydum ama kullanmadım bişey diyemiycem, 8v ile ilgili 4 yıllık  deneyimlerimi yazayım:
1-Yokuşlarda özellikle 3. ve 4. viteste çok bağırıyo motor, bir an önce -sırf gürültü azalsın diye- 5. vitese atıyorum düze çıkınca.
2-Hız 120 yi aşınca içeriye çok ses alıyo, yine motor gürültüsü tabi, devir 3,500 ü geçince..
3-Bence yakıtı çok fazla, tamamen şehir içi kullanımında ort:11,5 lt harcıyo, tamam benzin pahalı ama, içi dışı 1,6 lt 102 bg, 1160-1200 kg bir araç, ort:9,5-10 lt yakıt hacıyo,  teknolojisinin eski olmasından deniliyor, sonuçta 11-12 yıllıı bir motor, eğer lpg yoksa günlük kullanım cebe dokunur.
4-Bunların yanında motor çok dayanıklı ve uzun ömürlü, bakımlarını yap kullan kullanabildiğin kadar..
5-İç döşeme, kokpit, ön konsol malzeme kalitesi üst düzeyde.
6-Aracın kullanım keyfine diyecek yok, alırsan bağımlılık yapar demedi deme ;D ;D ;D

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2010, 15:35:08 »
8v motor sıkıştırmadan kullanımda ş.içinde daha az yakar. 16v olan uzun yolda yüksek devirlerde daha az yakar 8v ye göre.. beslemeyle alakalı sanırım. 1998-2002 8v; 2002 ve sonrası 16v bildiğim kadarıyla.
Hangisinin daha iyi olduğunu bilemem ama bütün otomatik vites vwlerde 8v.. Buda 8v arabaların yüksek devirlerde daha atak olduğunu gösteriyor bence. çünkü otomatik vites araçlar biraz daha hantal oluyor bunu minimize etmek için de otomatik vitesleri 8v kullanıyor vw.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2010, 15:44:30 »
benim araç lpgli  8v.. geçen gazı fulledim 50 tl tuttu. km sayacını da sıfırladım şu an km 330 oldu. şu anki haliyle km başına 15krş yakmış oluyo. kaldı ki içindeki gazla daha 20-30km gider kanaatindeyim.buarada bu 330kmnin yaklaşık 200kmsi ş.dışı gerisi ş.içi.
umarım bunlar kararını vermene yardımcı olur.. kolay gelsin..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2010, 17:05:13 »
yeşilkrt senin yakıt iyiymiş. benimki 10 lirayla 50 km gider ş.i/d karışık
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı zagreuss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2010, 18:01:15 »
tşekrler biraz araştırıdm da 1.6 sr motorlarvar onlar ın hepsı 8v diğer sadece 1.6  olnalar 16 v..***:D

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2010, 18:13:32 »
zagreuss selam.araç ım 2001 golf otomatik vistes (lpg). otomatik viteslerin hepsi 8 valf diye biliyorum.araç çok rahat çok konforlu. şehir içi şehir dışı çok rahat kullanımlı bir araç.(bağamlılık yapar başka bir araç a binemezsin) tek şikayetim yakıtı biraz fazla.eğer düz manuel bir araç düşünür isen 2003 confort 16motor 16 vf.derim.otomatik düşünür isen 2003 confort16 motor 8vf.(otomatik çok rahat bir araç) kesinlikle dört dörtlük kontrolden geçirmeden araç  alma.2,3 milyar fazla olsun temiz araç bul.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2010, 18:45:24 »
yeşilkrt senin yakıt iyiymiş. benimki 10 lirayla 50 km gider ş.i/d karışık
önceden böyle değildi. inanmıyordum bu rakamları söyleyene. sonra kavrama sisemine bakım yaptırdım.baskı balata değişti. şanzımana bakım yapıldı(serviste). ayrıca aktarma organlarına da bakım yaptırdım eskimiş parçalar değişti yağlandı vs. ayrıca ateşleme sistemine de bakım yaptırdım bujiler değişti ve diğer ateşleme organları kontrolden geçti.
Bu arada en az bunlar kadar önemli olan bişey daha belirteyim: gazı aygaz eurolpg aldığım zaman yakıt bu değerlerde oluyor. başka firmadan alırsam kesinlikle yakıt tüketimim artıyor.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2010, 19:37:45 »
önceden böyle değildi. inanmıyordum bu rakamları söyleyene. sonra kavrama sisemine bakım yaptırdım.baskı balata değişti. şanzımana bakım yapıldı(serviste). ayrıca aktarma organlarına da bakım yaptırdım eskimiş parçalar değişti yağlandı vs. ayrıca ateşleme sistemine de bakım yaptırdım bujiler değişti ve diğer ateşleme organları kontrolden geçti.
Bu arada en az bunlar kadar önemli olan bişey daha belirteyim: gazı aygaz eurolpg aldığım zaman yakıt bu değerlerde oluyor. başka firmadan alırsam kesinlikle yakıt tüketimim artıyor.
Kardeş katkılı gazdan uzak dur! Sonra geç olur..

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2010, 19:48:36 »
benim aracım da abkımlı ama hep aynı değerleri yakıyor neden acaaba?
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı golf_4

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A3 S-LİNE
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2010, 20:14:41 »
8V motorların alt devirleri 16V lerin ise üst devirleri iyidir arkadaşlar azda olsa yakıt farkı vardır 16V biraz daha az yakar 8v gore
Vorsprung Durch Technik

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2010, 20:32:05 »
Kardeş katkılı gazdan uzak dur! Sonra geç olur..
kardeş haklı olabilirsin. ancak başka firmalardan aldığım zaman hiç belli olmuyor ne yakacağı. geçenlerde po dan aldım 30 tl lik. 50-60 km gittim gitmedim gaz bitti. Allah tan otobanda petrolün yakınında bitti. içinde 2-3 lt benzin ya vardı ya yoktu.
Aygaz dışında aldığım zaman tekleme de yapıyor bazen.
3 depodur aygaz alıyorum çok memnunum. Arabada tık yok ve yakıt çok uygun oluyor.
Ayrıca benim araçta landirenzo lpg var ve landirenzo servisi aygaz önerdi.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2010, 20:33:54 »
benim aracım da abkımlı ama hep aynı değerleri yakıyor neden acaaba?
kardeş dediğini tam anlamadım ama eğer firmadan firmaya olan farklılığı kastediyorsan, gerçekten aygazda km başına TL miktarı azalıyor. deneyebilirsin.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 02 Ekim 2010, 21:23:08 »
kardeş haklı olabilirsin. ancak başka firmalardan aldığım zaman hiç belli olmuyor ne yakacağı. geçenlerde po dan aldım 30 tl lik. 50-60 km gittim gitmedim gaz bitti. Allah tan otobanda petrolün yakınında bitti. içinde 2-3 lt benzin ya vardı ya yoktu.
Aygaz dışında aldığım zaman tekleme de yapıyor bazen.
3 depodur aygaz alıyorum çok memnunum. Arabada tık yok ve yakıt çok uygun oluyor.
Ayrıca benim araçta landirenzo lpg var ve landirenzo servisi aygaz önerdi.
lpg başlığında yazmıştım gerçi ama bu katkılı gazdan çekmediğim kalmadı, sonunda uyandım , son 6 aydır ve 13 bin kmdir katkısız alıyorum hiç sıkıntım kalmadı.. Aygaz yetkilileri bayi bayi dolaşıp formulü değiştirdik diyolarmış-yani katkılının zararlarını kabul ediyolar- ama ben çok sıkıntı yaşadığım için artık almıyorum..