Gönderen Konu: Klimada ıslık sesi?  (Okunma sayısı 11340 defa)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Klimada ıslık sesi?
« : 01 Ekim 2010, 19:44:21 »
Arkadaşlar klimayı açtığımda eğer  araç 1. veya 2. vitesteyse bir ıslık sesi geliyo ,5-6 sn sonra kendiliğnden geçiyo, bu ses 1-2 aydır var, giderek şiddetlenmeye başladı. Acep ne ola ki?

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Klimada ıslık sesi?
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2010, 00:49:57 »
bir şantiye aracı çalışıyormuşçasına mı? eğer öyleyse bende de oluyor. ancak bendeki  klimayı açınca değil ama kalorifer(klima) peteklerinden geliyor.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2010, 15:05:42 »
Yok, bendeki ilk açtığımda eğer 1. veya 2. vitesteyse , ıslık çalar gibi ama daha kaba bir ses, 2-3 sn artıyo 5-6 sn de kayboluyo, ne olduğunu bilmediğimden genelde bu sesi duyunca hemen klimayı kapatıyorum, tekrar açınca araba 3. yada 4. viteste oluyo ve o ses gelmiyo ya da çok az olduğundan ben duymuyorum. Bir usta klima fanının bilyeleri değişecek dedi, o da uzun iş..

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2010, 15:26:25 »
hımm.. kış geçsin hele yazın da yapılır o zaman
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2010, 15:28:01 »
Yaptıracam 5-10 gün içerisinde, sonucu paylaşırım.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2010, 15:44:55 »
kolay gelsin..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı scaliskan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 06 Ekim 2010, 11:02:10 »
arkadaşım benim golfte de aynı sorun vardı polen filtresi eskimiş değiştirince düzeldi.15 tl falan.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 06 Ekim 2010, 15:00:08 »
Dün aracı aldım 150 bin bakımından, filtreler değiştiği için mi nedendir bilmem ama sorun kalmamıştı.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 06 Ekim 2010, 15:06:00 »
ne kadar ödedin 150bin bakımına?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2010, 16:18:42 »
Triger, yağ ve yağ filtresi, hava filtresi, ön disk ve balatalar, sağın solun kontrolu  ve bir iki ufak tefek işlem 550 tl.  Bugün hergün geçtiğim güzergahtan işe gittim, (tamamen şehir içi, dur kalk , ışıklar falan) yani aynı yol, aynı kullanıcı, aynı araç ama bakımdan yeni çıktı ort yakıt daha önce 10,8-11 arasındayken bugün 8,8 gösterdi, gözlerime inanamadım :D :D
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 16:20:22 Gönderen: maminci »

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 06 Ekim 2010, 16:35:03 »
Triger, yağ ve yağ filtresi, hava filtresi, ön disk ve balatalar, sağın solun kontrolu  ve bir iki ufak tefek işlem 550 tl.  Bugün hergün geçtiğim güzergahtan işe gittim, (tamamen şehir içi, dur kalk , ışıklar falan) yani aynı yol, aynı kullanıcı, aynı araç ama bakımdan yeni çıktı ort yakıt daha önce 10,8-11 arasındayken bugün 8,8 gösterdi, gözlerime inanamadım :D :D
:tamamdir ya benim de triger geldi aslında. aynı işlemler gerekebilir bana da. ön diskler neden değişti. balatalar sadece önler mi? sağın solun kontrolü derken neyi kasdettin?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2010, 16:35:28 »
bir de lpg ve benzin filtresini değiştircem sanırım..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Ekim 2010, 17:06:07 »
Ben bu aracı 75 bin km de almış o zaman bir ağır bakım yaptırmıştım, üzerinden hem 4 yıl hem de 75 bin km geçtiği için trigeri yine değiştirttim. Fren disk ya da balataları fren anında ses çıkarmasıyla 'beni değiştir' uyarısı verirler, son 3-4 gündür çok az bir ses başlamıştı önlerde, genelde diskleri söküp tornaya gönderiyolar ama 10-15 bin km sonra aynı şey tekrarlayacağından ben direk yeni disk ve balata taktırdım, arka disk ve balatayı 12-13 bin km önce zaten değişmitim, fren bu araç durmazsa ah tuh demenin faydası yok.. Kontrol derken, kablolar, bujiler, fren hidroliği vb.. Ha unutmadan: araç hareket edip 10 km/st hıza ulaşınca kapıları otomatik kilitleme, araç durup anahtarı kontaktan çıkarınca da kapıların kilidini otomatik açma ayarını aktif hale getirttim.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2010, 00:10:58 »
bu gün lpg filtresini değiştirttim. filtrenin içi görünmüyor ama bağlantı yerleri çok temiz dedi usta. enjektörler de gayet iyi durumda temizlemeye gerek yok dedi. bundan sonraki filtre değişiminde bakıcam durumuna yine paylaşırım.
MK-IV- Comfortline