Gönderen Konu: araç içeri hava alıyor gibi ses geliyor.  (Okunma sayısı 23838 defa)

Çevrimdışı blackmagic21

• Profili Görüntüle
Ynt: araç içeri hava alıyor gibi ses geliyor.
« Yanıtla #14 : 03 Ocak 2011, 18:52:50 »
Sevgili Kardeşim Bu arabaların kaza durumu dışında, hava sesi gelme gibi sorununun olabileceğini sanmıyorum çünki fitilleri çok sıkı ben de o hava sesinin nerden geldiğini bulmaya uraştım ve buldum . "bagajdan giren su" konusundada bahsettiğim bir bölüm var golfde,

"arabanın arka stop lambalarının altından bi su giderleri var mesela yukarıdan su dök bagaj kapağının kenarlarından girip stop lambasının içindeki su giderlerinden gidiyor. ve bunu bagaj kapağını açıpda bir dene o yoldan su dök stop lambasının içine nasıl girdiğini göreceksin, sonra arabanın ilk yardım gözü var bagajda solda orayı açtım. sonra tornavidayla ilk yardım malzemelerini söktüm,  orda ki halıflexi çıkarabileyim diye sonra halı flexi çekiştirdim bi baktımki dibine bi hazne var " işte bu haznenin orda bi hava kapakçığı gibi birşey var ve açılıp kapanıyor ben bunu ilkten su giderimidir falan diye düşündüm ama su oraya kadar taştığı anda zaten arabanın içine taşıyor benim başıma geldiği gibi o kapakçıklar hava kapakçıkları soldada sağdada var. ve arabanın yolda giderken arka tekerlerin sesi. rüzgar sesleri özellikle arka koltukta oturduğun zaman burdan geliyor... :D

Çevrimdışı rbaydug

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 04 Ocak 2011, 08:25:21 »
blackmagic21 , sana katılıyorum, bu arabada normal şartlarda böyle bir ses gelmemesi lazım. Ancak aracım hatasız ve 140 binde, şu an şoför koltuğundayken sol ön kapının üzerinden bu ses geliyor, elimle kapattığımda ses azalıyor. Würth silikon sprey aldım kullandım, 10 gün sonra yine başladı... :(

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 21 Şubat 2012, 17:20:34 »
evet arkadaşlar benimde 2001 golf aracımın hiçbir yerden ses yok ama 60 70 ile de gitsem sadece şoför kapısından üst kısmından duyuyorum hava alma sesi. sağ arka köşede bile oturdum yine şoför kapısından duydum. fitillerimi filan kontrol ettim sağlam. sizce başka nerden hava alabilir... hatta şunu söyleyeyim sağ kapımda sökülme takılma var ordan yok ses ama şoför kapısından geliyor.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 23 Şubat 2012, 09:49:55 »
Müziğin sesini açıp gidersen golf dünyanın en sessiz ve konforlu arabası diye için rahat rahat binersin.

Yok müziksiz binersen, hava, lastik, motor ve ön konsol gıcırtısı vs. vs. birçok ses duyup arabadan soğuman ya da sanayi sanayi gezmen gerekebilir.  :saygılar

Çevrimdışı 006jc332

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2012, 12:01:00 »
bence ön forye bilyeleri bozuksa oda yapar uğultu onalrada baktır sen

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 23 Şubat 2012, 12:25:43 »
Müziğin sesini açıp gidersen golf dünyanın en sessiz ve konforlu arabası diye için rahat rahat binersin.

Yok müziksiz binersen, hava, lastik, motor ve ön konsol gıcırtısı vs. vs. birçok ses duyup arabadan soğuman ya da sanayi sanayi gezmen gerekebilir.  :saygılar

teşekkür ederim hemşerim. dediğim gibi hiçbir yerden gelmeyipte sadece şoför kapısından gelmesi canımı sıkıyor. her zaman müziğide açamıyorsun kafan şişiyor. kapatıyorsun bu sefer o ses deli ediyor :)

bence ön forye bilyeleri bozuksa oda yapar uğultu onalrada baktır sen

bunu bana dediyseniz eğer ne dediğinizi anlamadım. forye dediğiniz ön tekerlerin porya bilyası mı? benim kapıdan hava alma sesi geliyor onlar ne alaka ki?

Çevrimdışı 006jc332

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 23 Şubat 2012, 14:52:52 »
teşekkür ederim hemşerim. dediğim gibi hiçbir yerden gelmeyipte sadece şoför kapısından gelmesi canımı sıkıyor. her zaman müziğide açamıyorsun kafan şişiyor. kapatıyorsun bu sefer o ses deli ediyor :)

bunu bana dediyseniz eğer ne dediğinizi anlamadım. forye dediğiniz ön tekerlerin porya bilyası mı? benim kapıdan hava alma sesi geliyor onlar ne alaka ki?
Araba yürürken uğuştu sesi geliyorsa ondan yapar.Bende çok oynadım fitillerle o silikonda uyguladım sonra  arka amortisörleri değiştirirken porya bilyelerinide değiştirdim.O gelen rüzgar sesi gibi olan  uğultu bilya sesiymiş şimdi gayet iyi.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 23 Şubat 2012, 15:00:37 »
ha yok kardeşim benim ki uğultu değil ya. uyarın için teşekkür ederim ama benimki bariz belli şoför kapısından hava alma sesi bu. arka amortisörleride mi bu nedenle değiştirdin?

Çevrimdışı 006jc332

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 23 Şubat 2012, 15:02:19 »
ha yok kardeşim benim ki uğultu değil ya. uyarın için teşekkür ederim ama benimki bariz belli şoför kapısından hava alma sesi bu. arka amortisörleride mi bu nedenle değiştirdin?
yok zaten değişecekti bilyalarda bozulmuş belliydi ama ben uğultu yaptığını bilmiyordum değiştirince kesti.Sizinkide ondan olabilr diye düşündüm..

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 23 Şubat 2012, 17:07:16 »
ne  demek istediğini anlıyorum
bilya  yada  aks bilyası  vb değil  sanki içeriye  rüzgar alıyor gibi  ses  benim 3 kasa  golf te yapardı bu  bunun  en büyük sebebi  bizim araçların  eurodinamik i rüzgara  karşı geliyor  akmıyor araba  direniyor  buda  en büyük neden oluyor 

würt  mürt  bahne  sen  sürtt  gitsin  en iyisi buna  çözüm dj tiesto
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 24 Şubat 2012, 11:00:52 »
kapı ayarlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim arabayı ilk aldığımda bariz ses geliyordu şimdi biraz azaldı
kapı ayarları yapıldıktan sonra bir de bunlar normal araçlar artık 10 yaş üstünde sıfır gibi olmaz tıkırtı ve sesler
normal biraz müzik işi tolore ediyor :)
golf 4 1,8 Highline

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 24 Şubat 2012, 11:59:27 »
bende sıfır ses olsun demiyorum zaten torpido ve teyp kısmından yeteri kadar gıcırtım zırıltım var. daha fazlaydı ama ufak tefek giderdim. hiçbir kapının değilde sadece şoför kapısının yapması uzun yolda sinirimi bozuyor her zamanda müzik gitmiyor kafa şişiriyor biraz kapatayım kafam dinlensin diyorsun bu sefer kapı başlıyor fısıldamaya. arka kapı filan olsa o kadar rahatsız etmez tahminimce ama bu bende 50 li hızlardan sonra hep var şoför kapısında. kapı ayarı derken nasıl bir işlem yapılıyor

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #26 : 24 Şubat 2012, 12:03:50 »
Tamam kesinlikle silikon sprey faydası var,ama kapı ayarları da önemli bi etken.Bunlar birbirini tamamlamalı.10 yaş çok değil ama belirli bir kullanım süresi geçtiğinden bazı kayıpları da görmezden gelmemek lazım :tamamdir
03.06.2005

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 24 Şubat 2012, 12:55:14 »
kapı ayarı nasıl bir işlem arkadaşlar ne yapılıyor kim yapıyor kaça yapılıyor.