Gönderen Konu: havalar sagmaya baslayınca  (Okunma sayısı 6707 defa)

Çevrimdışı crybox

• Profili Görüntüle
havalar sagmaya baslayınca
« : 13 Ekim 2010, 01:06:56 »
arkadaslar merhaba. havaların sogumasıyla sankı aracın cekısı guclendı gıbı gelıyor bana. sıcak havada sankı daha hantal. sızce bu ıcıne alınan havanın sogukluguyla alakası varmıdır ?
crybox

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: havalar sagmaya baslayınca
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2010, 01:08:28 »
Aynen onla alakalı ne kadar soğuk hava okadar performans tabi atmosferik için konuşuyorum
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı crybox

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2010, 01:11:22 »
arac bu aralar cok cekıs konusunda cok dıkkatımı cektı. ayagımı gaz pedalına koyunca kayıp gıdıyor. hele bı de benzındeyken :D anlatılmaz
crybox

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2010, 02:19:41 »
hiç sanmıyorum en iyi performans 90 derece civarında olur. 80-90 derece arası bence.
MK-IV- Comfortline

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2010, 02:21:15 »
90 derece performansı hava için değil motor bloğun en iyi performansı için geçerlidir.Soğuk motor da performans alınmaz aksine soğuk motorda basarsak kol dahi çıkartabiliriz.Ama hava ne kadar soğuk olursa okadar iyi verim alınır.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2010, 02:22:35 »
90 derece performansı hava için değil motor bloğun en iyi performansı için geçerlidir.Soğuk motor da performans alınmaz aksine soğuk motorda basarsak kol dahi çıkartabiliriz.Ama hava ne kadar soğuk olursa okadar iyi verim alınır.
ne fark edecek ki üstelik hava sıcak olursa motor bloku da çabuk ısınır..
MK-IV- Comfortline

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2010, 02:26:08 »
Tamam ama motor bloğununda bir ısı değeri var yani 90 da en iyi performans verir ama 110 dan sonra sıkıntıya yol açar conta vs. Ozaman şöyle bir test yapın : Hava filitrenizi söküp bir boru ile motorun en çok sıcak olan yerine eksoz çıkışna yaklaştırın boğaz kelebeğine giden boruyu bakın araç nasıl bygın çalışacak.Aksine o boruyu aracın kaputundan dışşarı çıkartın nasıl şahlanacak aracınız.

Eğer araçlar sıcak havayı sevseydi kimse tampon altına açık hava filitresi indirmezdi.Yada turboya intercooler takıp havayı soğutmaya çalışmazdı.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2010, 02:27:38 »
Tamam ama motor bloğununda bir ısı değeri var yani 90 da en iyi performans verir ama 110 dan sonra sıkıntıya yol açar conta vs. Ozaman şöyle bir test yapın : Hava filitrenizi söküp bir boru ile motorun en çok sıcak olan yerine eksoz çıkışna yaklaştırın boğaz kelebeğine giden boruyu bakın araç nasıl bygın çalışacak.Aksine o boruyu aracın kaputundan dışşarı çıkartın nasıl şahlanacak aracınız.

Eğer araçlar sıcak havayı sevseydi kimse tampon altına açık hava filitresi indirmezdi.Yada turboya intercooler takıp havayı soğutmaya çalışmazdı.
işte böyle açıklayın yaa biz de öğrenelim.  :tamamdir
MK-IV- Comfortline

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2010, 02:30:15 »
Estağfurullah ben öyle birilerine pek birşey öğretecek kadar bilgiye sahip değilim naçizane bildiğim kadarıyla açıklamaya çalıştım.Forumda daha bilgili arkadaşlar detaylı verilerle açıklarlar olayı ;)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Ekim 2010, 02:31:57 »
Estağfurullah ben öyle birilerine pek birşey öğretecek kadar bilgiye sahip değilim naçizane bildiğim kadarıyla açıklamaya çalıştım.Forumda daha bilgili arkadaşlar detaylı verilerle açıklarlar olayı ;)
yani bazıları söylediklerinin aksini iddia edince sinirleniyorlar ondan dedim :tamamdir
MK-IV- Comfortline

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2010, 12:35:33 »
Neden sinirlenelim ya :) Burda bilgi paylaşıyoruz herkes herşeyi bilemez.Hergün yeni şeyler öğreniyoruz.Herşeyi ben bilirim diye idda eden olursa ona kızarım tabi o ayrı kızıyorum da zaten :P

Çevrimdışı baki çelik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 13 Ekim 2010, 21:33:36 »
anaaaammmm  kim arkadaşımı kızdırıyomuş bakem  :bekleriz:  hallahallaaaaahhhhh  (şimdi sen dermiş!  :saskin:) benim arkadaşım da Aristo gibi maşşallah bilmem bilmem diyip giydiriyo forum da yakışırrrrrrr  :p  ama ben de buna gıcık oluyom nooollcakkkk  ^-^
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2010, 21:33:57 Gönderen: baki çelik »

Çevrimdışı crybox

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 13 Ekim 2010, 23:32:03 »
suleymanın soyledıklerı oldkca mantıklı ve dogru. bence ne kadar serın ve soguk hava o kadar performans artısı.
crybox

Çevrimdışı onurc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 14 Ekim 2010, 00:48:19 »
o banada oluyor bazen . gazı anlık alıyor araba :)  benım aracım havadan nem kaptıgı ıcın her zaman aynı verımı vermıyor :D psıkologu bozulmus :D
ok men 8) let s go   :halazn: