Gönderen Konu: Devirli Kullanım ve Motoru Açmak  (Okunma sayısı 10112 defa)

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
Devirli Kullanım ve Motoru Açmak
« : 14 Şubat 2010, 00:53:39 »
LPG başlığında da yazmıştım, aracıma kötü bir yakıt aldım o zamandan beri de bir türlü düzeltemedim. Araç yığılıyor kaılıyor , vuruyor içindekileri sallıyor..vs

tasarruf amaçlı aracı düşük devirde kullanıyorum, 200 devirden sonra değiştiriyorum. mümkün olduğunca alt vitese düşmüyorum. ama internette yazan bilgilere göre aracı yüksek devirde kullanmak motoru açıyormuş..vs..vs.

sizce bu bilgiler ne kadar doğrudur?

bir de LPG için ideal vites değişim aralığı nedir?

araç 99 6n polo hb
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Devirli Kullanım ve Motoru Açmak
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2010, 10:58:18 »
Valla yine işin uzmanına sormak lazım ama forumdada tartışılmıştı ama hangi konu hatırlamıyorum yalnız aracı çok yüksek devirlerde kullanmak zararlı ama çok düşük devirlerdede kullanılınca motor sağır olabiliyormuş yani bir anda gaz verme yüksek devire çıkıcaksan yavaş yavaş gaz ver  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı ethapi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2010, 00:26:07 »
Benim bildiğim en verimli 2000-2500 devir aralığında kullanılıyor. Hele yokuşta falan 2000'inin altına düşünce sonuna kadar gaza bassam bile bişi değişmiyor. Benim aracımda soğukken rolanti bile 1200 devir

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2010, 13:28:48 »
Düz yolda 2000-2500d vites değiştirmek için normal ve ekonomik devirlerdir.  Rampadada 2000d in altına düşürmek benzinli araca sakıncalı, normali rampada 3000d gibi tutmak aracı.. Araç sollarken vites düşürüp dahada yüksek devirlerde sollamaya çıkmak daha güvenli ve en azından kısa süreli motorun tam güce çıkarak zamanla sağırlaşmasınıda engeller..

Mesala ben uzun yolda 100km hız 5. viteste giderken 70-80 le giden bir ağır aracı sollamada 3. vitese bile düşerim ve yanından ok gibi fırlarım devir göstergem bu sırada 5000 > 5200 > gibi ivmelenir..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2010, 18:08:57 »
Yalnız Erşan abi dikkat ettiysen öbür araçlara göre bizim araçlarımız artık GTI motorlardanmıdır bilemem devir göstergesi hemen fırlayı veriyo diğer arabalarda gazı fulle devir saati yavaş yavaş kalkıyo ben biraz gaz veriyorum 5000lere çıkmışım  :D
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2010, 18:14:39 »
GTI yüksek devir motor ve buna uygun kısa oranlı şanzıman sayesinde yüksek devirlere çok çabuk ulaşmamız normal. Ama normal motorlada kullanmasını bilirsen atak bir sürüş yapabilirsin...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2010, 20:58:25 »
gti mti bilmem ama bikaç gündür sıfır hyundai era kullanıyorum. arabanın sıkıntısı şu: gitmiyor. gaza basıyorsun ama araba kendine bir ivmelenme hesaplamış ona uyuyor seni iplemiyor. acemi sürücüler için bu bir artıdır aslında.  ama benim polo da gaza basınca arabada birşeyler oluyor en azından tabi benzinde. gazda gene bi halt yok  :'(
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2010, 21:07:58 »
Şimdi çoğu aracın gaz pedalı elektronik bizim eski telli sistem gibi değil haliyle tepkilerde senin isteğin üzerine değil yazılımın iznine göre :D Araba dediğin mekanik olacak ne öyle elektrnikmiş bilgisayarlımış...
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2010, 21:08:31 Gönderen: Mk1GTI »

Çevrimdışı cecoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Ekim 2010, 23:28:25 »
Devamlı yüksek devir kullanmak belki motor ömrü için sakıncalı olabilir ama şunu bilir şunu söylerim benzinli araca biniyorsan arada yüksek devirde kullanacaksın kısa süreliğine de olsa hatta gaz kesiciye sokacaksın ki aracın boğazlarını temizleyeceksin egzostan kurum attıra attıra :)) :saygılar

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2010, 23:30:29 »
Era zaten gitmiyor ki :) Kendi modelinden bir araçla deneyin fark varsa ozaman sorun vardır.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2010, 01:22:19 »
lpg enjektörlerine baktır bi
WOLFSBURG STYLE ;)