Bu gün sanayiye gittim. Ankara'yı sel basınca yollardaydım.
Ne yağmurdu. Aklımdaki bütün soruları ustaya sordum
1- Hararet göstergesi için müşür değişti. Orjinal ile. müşür yeşil renkteyse yan sanayisi olmuyormuş. Benimkisi ta fabrikada takılan müşürmüş 30 liraya değişti.
Göstergede problem olanlara duyurulur. Ustanın söylediğine göre tüm sistemin en önemli parçalarından biriymiş. bu bozulunca çok yerde arızaya neden oluyormuş. önemsememezlik etmeyin. 2- Ön taraf fıskiyesi su fışkırtmıyordu. motor yanmış oda değişti
3- Antifriz seviyesi ölçüldü -32 derecedeymiş. Az bişey daha eklettim.
4- Bagaj kilidim bozulmuştu. Elektirkçi baktı. Döşemeyi söktü. Sprey sıktı. düzeltti
Önemli bişey öğrendim. Golf IV klasik problem olan bagaj ışığı yanmıyordu. Sebebi Bagajda bulunan Arka silecek fıskiyesinin borusu yerinden çıkıyormuş. Millet arka fıskiye fışkırtmıyor diye önemsemiyormuş Oda olan suyu kilitteki swice boşaltıyormuş. oda paslanıyormuş. Benimkisi oksitlenmişti.
90 -100 den sonra fren yaparken direksiyon titriyordu. disk eğilmiş. Şu usta bindi tecrübe etti şu an yeni başlamış Ön fren balatası bitince bitince gel diskleri tornaya verelim yada disklerle balataları beraber değiştirelim dedi. Sömestri tatilinde ona da bakacağım. Şu an acelesi yokmuş.