o adama borcunuz yoksa yani tespit yapmadıysa sakın uğramayın.
Örnek vereyim bu tarz inasanlara.
Polo 16v 2000 model
1- Sinyal kolum yandı. İlçede Yaparız 550-600tutar dediler. İçimden ç.şşşş dedim. Ankaradan parça fiyatı aladım kaliteli yansanayi 25-35 çinmalı 15tl. İlçedeki usta ya dedimki fiyat böyle böyle kargoyla alayım 25-30da sana vereyim tak olmaz dedi. Ankaraya kendi ustama gittim parça ondan bir ikide kusur vardı onlarıda giderdi 50tl aldı. 550tl-50tl
2-Aracımda arkaya 3kişi oturunca gırç gırç ses geliyor. Başka usta bu sefer, böyle böyle ses geliyor hiç odasından çıkmadan amortisör değişecek bunların huyu. Ya bi çık gez bak, yok ben biliyorum. inanamadım. Foruma girdim varmı böyle arıza ne gündemde nede geçmişte yok. Sonradan jeton düştü Son egsoz yan sanayi ile değişti ondan sonra gelmeye başladı ses. egsozcuya çektim aracı kaldır dedim. Baktım Egsozun sabitleyici lastiğinden geçen çubuk en az 20cam devam ediyor dingilin altına geliyor. oraya iz yapmış kestik fazlalığı düşürdük 3tl aldı.
150tl-3TL
3-Çok sert çukurdan geçtim, direksiyonu çevirrirken gırç gırç ses gelmeye başladı yine başka ustaya gittim. Gezdi saydı amortisör, amortisör bilyası, tabla fişeği, tabla burcu değişecek. VW ARMASINI GÖRÜNCE MİLLETİN AĞZININ SUYU AKIYOR. İnanmadım Ankarada kendi ustama götürdüm "gezdi", gezmeyen incelemeyene ve buna para isteyene güvenmeyeceksin. Rotil gibi görünüyor lifte kaldırıp emin olmamalazım dedi kaldırdı. Rotil patlamış 25tl dedi 15 tlde o aldı.
250tl-40TL
İyi usta ile 93tlye çözülen arızalara, Sahtekarlara 950tlverecektim hala çözülemeyecekti, beni aracımdan soğutacaktı.