Alper blow off ya da dump valva dizele olacak şeyler değiller, boşuna para harcarsın, arabanı alıştığın gibi kullanamazsın, girme boşuna o işlere, bilahare daha detaylı anlatırım, buraya uzun uzun yazmaya çok üşeniyorum. Senin yapacağın şey %20-25 artış verecek bir chip ve turbo timer almak, daha da motora girmene gerek yok. Turbolu arabaların şöyle de bir avantajı var, son susturucuyu da iptal etsen öyle atmosferik arabalar gibi bas bas bağırmaz, git orta susturucunu ve katını iptal ettir, ses artışı olmayacaktır bile, hatta yanlış hatırlamıyorsam benim dizel C3 ve C4'lerimde orta susturucu fabrikasyon yoktu bile.
Turbo timer'ın faydalarına gelince, turbo timer araç çalışıyorken hiç bi işe yaramaz, aracın kontağını kapatacağın noktada başlar işlevi. Keyfine düşkün adamsan vericeksin parayı taktırcaksın bunu, yok arkadaşım ben arabanın içinde beklerim, hiç de koymaz diyosan motoru söndürmeden evvel 1-1.5 dakika arabada oturcaksın araba çalışır vaziyette. Timer senin yerine arabayı sen ne kadar istersen çalıştırır, HKS type I alırsan 12-13 dakika kadar arabanı çalıştırabiliyo.