Gönderen Konu: Golf Mk2 - Turbo Dizel mi, Turbosuz Dizel mi?  (Okunma sayısı 39925 defa)

Çevrimdışı ADEMÜÇÜNCÜ

• T4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Golf Mk2 - Turbo Dizel mi, Turbosuz Dizel mi?
« Yanıtla #28 : 10 Aralık 2010, 22:35:01 »
1.6 atmosferik dizel motor ile 1.9 turbo dizel motorun yapıları bildiğim kadarıyla farklı. Burada benim eski ustam kendi 1.6 D T2'sini turbolamıştı ama çok kısa bir süre sonra motor rektefiyelik olmuştu. Ben yaptığında kendisine sormuştum o basınca dayanır mı diye, sıkıntı olmaz demişti. Şimdi ise bu motorda fıskiye yok o yüzden böyle oldu biraz da ben fazla sıkıştırdım ondan dedi.

Aslında benim bildiğim her iki motorda da fıskiye olmalı, sonuçta silindir duvarlarında honlama çizgilerinde bir yağlama sistemi her motorda yok mu? Birinci sebep olarak fıskiye sisteminin olmamasından dolayı motor turbo sonucu rektefiyelik oldu dersek.

İkinci bir ihtimal de, benim aklıma gelen şey, sıkıştırma oranı. Atmosferik motorda daha fazla güç elde etmek için sıkıştırma yükseltilir, bu motora turbo yükleme yapıldıktan sonra verimli yanma sonucu artan basınçtan dolayı internallere aşırı yük bindi ve motor turbo sonucu rektefiyelik oldu.

Son ihtimal de; LDA olmayan pompa'dan dolayı yakıt-hava karışım oranı dengesizleştiğinden internaller detonasyona uğradı ve motor yine turbo sonucu rektefiyelik oldu. Benim aklıma gelen nedenler bunlar. Tabi 1.6 TD motorlarda LDA pompa var mı onu da merak etmiyor değilim.

Ama bence uygun donanıma sahip atmosferik dizellerde sıkıştırma oranının biraz düşürülmesi ile düşük basınçlı turbo uygulamasına tabi tutulabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı betoqu

• '' Bize her yer Kripton...''
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 10 Aralık 2010, 22:50:08 »
6 sene MK2 Düz DizeL kuLLandım...
Turbo oLmamasının burukLuqunu sadece bLow-off da hissettim. ELLe tutuLur pek bir farkı yok,hemen hemen performans aynı....  :tamamdir

Çevrimdışı serhaty

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 10 Aralık 2010, 23:39:50 »

Dizel otomatikler hakkında fikri olan var mı? Nasıldır?

Çevrimdışı ReDDeviL

• Aℓтαη Dємιякαуα
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 11 Aralık 2010, 11:16:31 »
Ben turbo dizeli degismem.
ADK

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #32 : 11 Aralık 2010, 17:50:21 »
Always - TDI
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 11 Aralık 2010, 17:53:56 »
6 sene MK2 Düz DizeL kuLLandım...
Turbo oLmamasının burukLuqunu sadece bLow-off da hissettim. ELLe tutuLur pek bir farkı yok,hemen hemen performans aynı....  :tamamdir
diyorsunuz ;)

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 11 Aralık 2010, 21:38:05 »
DİZELİN SESİ ÇEKİLİRMİİİİ YAHUU:) bakım masrafı olarak dizel benzinli pek fark etmezzz. ama alacagın araç önceden nasıl kullanılmış onu bilmen gerekir. aldıgın zaman yine bakım yapıcaksınnn ön takım bilyalar yag su kesin olucakk. belki motor bile isticekk hafta sonu binilcek ise illaaahaaa dizel almanada gerek yok bence:) bende hafta sonları biniyoorum yakıt gözüme batmıyor bunun için:) aracın bakımlu ve daha önceki sahibi Vw den anlasın yeter:)
Exclusive Garage

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #35 : 11 Aralık 2010, 21:40:36 »
DİZELİN SESİ ÇEKİLİRMİİİİ YAHUU:) bakım masrafı olarak dizel benzinli pek fark etmezzz. ama alacagın araç önceden nasıl kullanılmış onu bilmen gerekir. aldıgın zaman yine bakım yapıcaksınnn ön takım bilyalar yag su kesin olucakk. belki motor bile isticekk hafta sonu binilcek ise illaaahaaa dizel almanada gerek yok bence:) bende hafta sonları biniyoorum yakıt gözüme batmıyor bunun için:) aracın bakımlu ve daha önceki sahibi Vw den anlasın yeter:)

Hangi ses ? sadece rolentide tıkırdar yola çıktımı benim GTI daha çok kafa şişiriyordu :D
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2010, 21:41:14 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 11 Aralık 2010, 21:42:46 »
Hangi ses ? sadece rolentide tıkırdar yola çıktımı benim GTI daha çok kafa şişiriyordu :D
:tamamdir :tamamdir

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 11 Aralık 2010, 21:53:38 »
:) rolantisi sesi abii fenaa:) gerçi bizim cahitinki her zman seslii cahit duymasınn:) düz boru filan yaptıı pompa enjektör son hali gerçekten iyi yürüyorr turbosuzlar gelemezz yanınaaa:)
Exclusive Garage

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #38 : 11 Aralık 2010, 22:06:38 »
 Cahite kalkarken benim beyaz güvercinle bi tokat atarım oda neye uğradığını anlayamaz ama işte rüyalarımız bi türlü denk gelmiyo :D :D
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 11 Aralık 2010, 22:13:27 »
Cahite kalkarken benim beyaz güvercinle bi tokat atarım oda neye uğradığını anlayamaz ama işte rüyalarımız bi türlü denk gelmiyo :D :D

hehee HAYRLISI ABİ ne diyimm bi gün denk gelir iiiiinş :)
Exclusive Garage

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 11 Aralık 2010, 22:43:27 »
:) rolantisi sesi abii fenaa:) gerçi bizim cahitinki her zman seslii cahit duymasınn:) düz boru filan yaptıı pompa enjektör son hali gerçekten iyi yürüyorr turbosuzlar gelemezz yanınaaa:)
cahit  çok şanslı ki benden uzak yoksa her akşam hadi yasin hadi yasin bas gaza yasin bas gaza  :D  kapışcam diye bi ayda motor yerdik gari onun yüzünden....

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 11 Aralık 2010, 23:01:10 »
cahit  çok şanslı ki benden uzak yoksa her akşam hadi yasin hadi yasin bas gaza yasin bas gaza  :D  kapışcam diye bi ayda motor yerdik gari onun yüzünden....
[/quote

aynenn ölee kardeşşşş hiç nefes aldırmıyor makinayaa:) sonra yok yag eksiltiyo yok duman alıyoo konuşuyoo:) iyiki uzakdasınn:)
Exclusive Garage