Bu işlemden önceki kullandığım Blaupunkt Santa Monica C50 modeli teyibim. (Halada çok seviyorum bu cihazı ama kaset devrini kapatmak istedim.Kaset adaptörü aux girişi mp3 player Mp3 discman gibi cihazları baglamaktan sıkıldım.)
Gelelim söküm işlemlerine, Blaupunktların kendine has anahtar sistemleri olmasına karşın evde bulduğumuz ince bir çivi veya çengelli iğne benzeri malzemelerlede bu işi gerçekleştirebiliriz. Çengelli iğnemizi teybimizin küçük deliklerinden geçiriyoruz,ve dışa dogru iğne içerideyken bastırıp sağ lı sollu iki tarafada bu işlemi uygulayarak teybi yuvasından çıkartıyoruz.
Bu Arada Aşağıdaki Şemaları da iyi bilmemiz gerek...
Öne değru çektiğimiz teybimiz tutucu dişlerden kurtulunca tek bir hamle çekimi ile t-rahatlıkla yerinden sökülecektir.
Sökme işlemi tamamlandıktan sonra arka tarafa hapörlör koymak için anfi ve sağ sol teyp arka çıkışları için kablo hattı çekicez.Bunun için kabloları kapı içlerinden geçirerek ortada görünmüyecek şekilde gizlemeliyiz sağ taraf için sağ kapıdan, sol taraf için sol kapı altından en uygunudur.Resimde görülen sağ taraftaki iki kablodan bi tanesi sadece arkadaki bassı anfi ile beslemek için çekilmiştir.
Hatlar çekildikten sonra VW Polo 6N lerde arka kolonlar bulunmadığı için orjinal 2 çıkışlı soketinin 4 lü soketle değiştirilmesi gerekiyor.Kesme biçme olmamasını istediğim için orjinalliğini bozmada 2 li soketi 4 lü soket haline uzatıyoruz. Sağlamca bantlayıp temassızlık yapmıyacağından emin olmak gerekir.
Evet artık aşağıdada görüldüğü gibi çok saglam bir montaj ile 4 lü soket ikili sokete bağlandı.BU baglantıyı hiçbir kasis,hiçbir sarsıntı temassızlığa itemez.
Tüm bunlar bağlandıktan sonra soketlerleri ile gelen yeni teybimizi bağlayıp yerine oturtuyoruz. Teyple işimiz bitiyor.
Anfi bağlantıları ile Devam edicez...
Volk
sport Tuning