Gönderen Konu: yeni fiesta  (Okunma sayısı 5422 defa)

Çevrimdışı g_vg

• Profili Görüntüle
yeni fiesta
« : 31 Ekim 2010, 12:19:29 »
arkadaşlar merhaba
elimizde GOLF IV var,haricinde yakın zamanda sıfır bir araç almayı düşünüyoruz, gönül isterdiki sıfır golf yada passat alalım ama fiyat farkı ödeme seçenekleri bizi  "ford fiesta1.4tdci" a götürüyor,
çevrenizde bu araçtan alanlar varmı acaba? memnunlarmı?
değerli fikirlerinizi öğrenmek isterdik
saygılarla...

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
Ynt: yeni fiesta
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2010, 17:38:09 »
duratorq motor 10 numara, ben çok beğeniyorum, alırsanız yanlız fordun yarı otomatik şanzımanlarından uzak durun, problemli olduğu söyleniyor.Arkadaşımın kuzeni aldı, ama pek hoşnut değil gibi iç mekan, konfor açısından

Çevrimdışı baki çelik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2010, 19:08:06 »
seri bir araç ancak common rail dizel seçenek olarak çok gürültülü çalışır ayrıca enjektör arızasına yatkın bir araçtır yapmasa bile muhakkak sibop yada oring arızası verir bide plastik aksamlarında soyulma 1-2 sene sonra başlar ayrıca teypleri çok kötüdür benden demesi.....ben tasarımını beğeniyorum ancak içinin vişne rengi olanından alın en çok o renk gidiyor araca aksi halde palio'dan farkı yok

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2010, 19:14:19 »
bak taze seatçı hemen öneriyo diyecekler  ;D  yeni ibiza 1.2 tdi veya 1.2 tsi ye de bir bakın isterseniz, fiyatlar aynı, artı vag grubu araç

Çevrimdışı g_vg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2010, 19:38:04 »
seat ada bakmadık değil ama fiestanın daha bi albenisi var ::) tasarım açısından,bizimkiler görünüme önem veriyor ama makyajın altındakinede ben önem veriyorum :bekleriz:,çeken bilir araç sıfır bile olsa sorun çıktıkça insan aracından soğuyor
çalıştığım yerde bir fiesta titanium sahibi var,aracından çok memnun ama arac haftadi 1 kez garajdan cıkıyor diğer günler 15 yaşındaki aracı ile dolaşıyor sorun cıkmaması normal :) internette biraz araştırdım ford un forumlarına baktımda şikayet eden çok, hani aslında kıyaslama yapılmaz ama golf VI da sıfır ama sitemizde o kadarda şikayet eden yok, yeni fiesta 2 yaşında bir araç ama bu kadar dertli olmasına şaşırdım doğrusu,sonuçta ford da boş bi marka deil... bu kararsızlık çok kötü bişiii :-\

Çevrimdışı baki çelik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2010, 20:04:07 »
senin aradığın kasa da maalesef Golf'e rakip olabilecek tek araç Audi'nin A3 modeli ancak onunda fiyat eksisi var o nedenle rakibi yok denebilir üzgünüm ancak fiestayı polo ile kıyaslaman lazım bence gerçi polo2da 2010 yılının en iyi aracı seçilmişti  ;D

Çevrimdışı hocin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2010, 12:41:35 »
fiesta 1.4 tdci yi motor olarak çok yeterli görmüyorum, 68 hp ye göre fena değil ama yeterli de değil, 1.6 tdci 95 hp alırsanız bence daha mantıklı olur, Artıları öncelikle fiyatı ; titanium+x paketi polo comfortla aynı fiyatta, iyi müzik sistemi(titaniumların iyi) renkli iç mekan, rahat hızlanma, özellikle ara hızlanmaları çok iyi,motoru iyi;izaten focusla aynı motoru kullanıyor,Titanium x paketi inceleyin arabaya alacak hiçbirşey bırakmamışlar bütün donanımlar.. digital kima ıvır,zıvır... var.Kasaya göre motor hacmi fazlasıyla yeterli, Eksileri ford fanlarının aksine ben arabanın yol tutuşunun pek iyi olmadığını düşünüyorum virajda motor ağır olduğu için biraz savruluyor gibi, lastikler diğer arabalara göre daha fazla arabayı etkiliyor, mutlaka iyi ve pahalı lastik istiyor,içine yol sesi biraz fazla alıyor arabayı alır almaz bi yalıtım istiyor buda 500 tl ye mal oluyor,motor sesi de açıkcası dizelim diyor ama 1.6 motorun sesini ben beğendim, iç mekan renkli ama Volkswagen tasarımını sevenlere oyuncak gibi gelebilir,Bu arabanın iç malzeme kalitesi bence yeterli özellikle ön konsolda kullanılan malzemenin soyulması falan çok zor ama kapı kolları ve yanlar pek iyi değil, kapıların üstünde tutamaç yok bu da enteresan, bide insanların eksiklik olarak görebileceği hararet göstergesi yok, eskiden yağında manuel olarak görünebildiği şimdi eksilince ikaz verdiği düşünülürse, hararetinde böyle olması bence mantıklı ama eksiklik olarakta görülebilir, araba yağmurlu havalarda kendi üstünü fazlasıyla pisletiyor diğer arabaların su sıçratmasına gerek kalmıyor:), en büyük eksikliği arka görüşü çok kötü alışmak zor geri geri park etmek kabus, böyle küçük tip  bir arabada park sensörüne ilk kez gerek gördüm . 1,4 motorda ise 1.6 motordaki artıları eksi olarak düşünebilirsiniz çok güçlü bir motor değil sürekli yüksek devirde kullanıldığı için 1.6 ya göre daha fazla yıpranıyor ve daha sesli çalışıyor. Benden bu kadar yardımcı olabilmişimdir umarım:)
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2010, 13:02:48 Gönderen: hocin »