Bu forumda LPG işinde en çok başı ağıran arkadaş olarak sana elimden geldiğince yardımcı olayım. Bu sisteme LPG takmak her yiğidin harcı değil. Bende de var mekanik enjeksiyonlu 1.8 gti. Ankara'dan almıştım fakat iyi uyduramamışlar LPG yi. Çok sorun yaşadım fakat sona yaklaştım.
Sana bildiklerimi söyleyeyim, daha uzman arkadaşlar yardımcı olurlar.
Normal Karbüratör LPG si takacaksın. LPG'ye geçince benzin motorunun elektriğini kesen bir emülatör takacaklar. Benzin filtresi ile enjeksiyon beyni arasındaki hortuma bezin kesici takacaksın, çünkü sonda oynadıkça benzin basıyor. Gazı gaz kelebeğinin önünden vereceksin. İster direk boruyu koy istersen bi mixer uydur. Ostim'de 2m engineering var, orada bu sisteme özel lpg yapıyolar diye biliyorum. Ek hava regülatörü LPG de iken de çalışmalı, çünkü çalışmazsa rölanti motorun sıcaklığına göre değişmekte.
K-Jetronic sistemine özel mixer ve kapatılması gerekenlerin şeması aşağıda. Kırmızı işaretli yerlere kesici takılacak. Hava borusunun yarısı bantlanacak. Sarı çizginin oraya da mixer takılacak. Umarım gayet net anlatmışımdır.