Gönderen Konu: Adım adım Diesel Mk1 (:  (Okunma sayısı 5380 defa)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Adım adım Diesel Mk1 (:
« : 06 Aralık 2010, 22:48:33 »
Aile baskısından sıkıldım artık sadece aile olsa yine iyi arkadaşlarım iş yerindeki herkez kızımın çok yaktığından şikayetçi bende biraz şüphelenmeye başladım önceden bu kadar yakmıyodu benzin fiyatları aldı başını gidiyor LPG denen o maddeyi takmak istemiyorum satmayada kıyamıyorum bende 2. bir MK1 düşündüm ama bu sefer diesel ve coupe olsun istiyorum yazın-hava güzel olduğu hafta sonları kızımla yola devam ederim ama bakımı zor diyorlar diesel mk1'cilere danışayım dedim mekanik parçaları pahalı diyorlar ama doğrumu tahmini yakıtları ne derece kasası önemli değil yakıt ön planda  :)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: Adım adım Diesel Mk1 (:
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2010, 23:05:10 »
 Gökhan sana en mantıklısı git LPG taktır sonra muayeneden geçir aracını yoluna devam et..  K-Jetronik değil sonuçta aracın karb. LPG takarken sorun yaşamassın ekonomik binersin.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı SNCKTR

• Nekmiye Babo Jiv...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2010, 00:48:51 »
sakın takma o lanet seyı  >:(
http://i44.tinypic.com/akescz.gif
       http://golfmk1ciyiz.biz/Smileys/default/tapinin.gif  
http://50.tinypic.com/15f33o.gif

Çevrimdışı onurc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2010, 00:51:10 »
 sakın lpg takma :) yayan gez daha ıyı . ne olursa olsun o dunyanın en pıs ıcadını taktırma :) yola devam kardesım
ok men 8) let s go   :halazn:

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2010, 08:31:46 »
Gökhan sana en mantıklısı git LPG taktır sonra muayeneden geçir aracını yoluna devam et..  K-Jetronik değil sonuçta aracın karb. LPG takarken sorun yaşamassın ekonomik binersin.
+ 1 büyük lafı dinle 400 tl harca doya doya gez korkma motoru öldürmezsin :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı xeon55

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2010, 09:40:18 »
valla bencede lpg taktırma.lpg ye dönüştürüldüğü zaman araç sıkıntı çıkartıyor benzinde rolanti tutmuyor kolay kolay . başa bela yani bide havalar da soğudu sabahları çalıştırırken hepten sıkıntı yaşarsın.bende benzine geçirmek için uğraşıyorum araçımı :)

Çevrimdışı VolBull

• -35 KRL 53-
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2010, 13:07:02 »

Erşan Abin ne derse doğru der. Taktır LPG ni, ilerki zamanlarda ekonomin güzel olur atarsın gene dönersin benzine.

valla bencede lpg taktırma.lpg ye dönüştürüldüğü zaman araç sıkıntı çıkartıyor benzinde rolanti tutmuyor kolay kolay . başa bela yani bide havalar da soğudu sabahları çalıştırırken hepten sıkıntı yaşarsın.bende benzine geçirmek için uğraşıyorum araçımı :)

Karbüratörlü araçlarda rölanti problemi olmuyor diye biliyorum.  Kışın ise karbüratörün ciklesi sağlam ise -20 derece civarı kadar tek marşta çalışır diye biliyorum ki ben 1996-2008 arası Bursa'da ikamet ettim en soğuk hava -10 derece civarı olmuştur. Benim ikamet ettiğim yeride bilirsin belki Yıldırım Kaplıkaya. Bursa'nın en soğuk yerlerinden biri.

-35 KRL 53- -16 AV 332-
81 Scirocco Mk1 1.6 GL 87 Scirocco Mk2 1.8 GTi 92 BMW 318i

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2010, 21:16:27 »
Bilseydim bu kadar diesele düşman olduğunuzu ağzımı açmazdım LPG denen o naleti kızıma monte ettirmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum satarım daha iyi ama yinede taktırmam benim kafamda bu GT motoru K-Jet sisteme geri çevirmek var ama bayağı para gideceği şimdiden belli bi ara Cahit abinin MK1'ine sulanıcaktım motoru alıp kasayı hurdaya ayırıcaktım vaz geçtik babamla K-Jet sisteme dönmek istiyoruz o zamana kadar 10 tane K_jet parası yiceğine çürük bi MK1 alıp ufak ufak gezme planlarım var belimizi doğrultana kadar böyle ama LPG'ye hiç sıcak bakmıyorum  :-[

Çevrimdışı cahitarsal

• Her zaman soru sorki,cozum urete bilesin..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2010, 21:47:57 »
gokhan sen bır mk1 coupe aldıgından..

motoru senı ne kdr ıdare edıcek?
kaporta durumu nasıl olucak?
ıcı nasıl olucak?

dızel cok avantajlı ve turbo aldıgında cokta hızlı bır arac hıc yolda kalmaz ezılmezsın..bir kere yaptırısın bu eseklere hıc bırsey olmaz alıcagın aracın motoru en az 3 4 kere yapılmıstır turbo pompa enjektor bakımı yaptırcan ztn onlar sana 750 tlye mal olucak..

bir dızelcı olarak ben araban temız sevıyorusun..bakımlarını duzenlı bır sekılde yaptırdıgın zaman problem olucagını sanmıyorum sonuc olarak cogu arac artık fabrıkandan lpglı gelıyor..

bence git 500 tl max tatır lpgnı gzlce ayarınıda yaptır pasa pasa bın kardesım..
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2010, 21:48:25 Gönderen: cahitarsal »
Kzu İbiza Stage 3 Upgrade Pd Engine..

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2010, 11:43:21 »
Cahit abi bu açıklamalarından sonra dieselden tamamen soğudum valla  :) En iyisi ben biraz daha böyle devam edicem sonra K-Jet'e devam edicem daha evli değilim ev geçindirmiorum masrafım yok bu durumda bile binemiyceksem bu MK1 yolunda hiç ilerlemiyelim o zaman ben biraz daha böyle idare sonra komple motoru indirip K-Jet düşünüyorum sonrara paşa paşa gezmeyi   :sevgi: