Gönderen Konu: Bu filtre ne işe yarıyor ?  (Okunma sayısı 3646 defa)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Bu filtre ne işe yarıyor ?
« : 16 Kasım 2010, 00:02:40 »

Uploaded with ImageShack.us
Burdada gördüm bi sorayım dedim başka araçlardada rastladım sordum faydası varmı diye yeniyken vardı dediler  :o Benim ordan yağ atıyodu bende ordan boru çıkarıp aşağıya doğru sarkıttım sizce boruyu söküp bu filtrelerden taksam gerçekten bi yararı olur mu ?
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bu filtre ne işe yarıyor ?
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2010, 00:03:32 »
Krank hava filitresi sanırım . Ordan yağ atıyorsa bir sorun vardır yanlız :(
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı escocem

• Volkswagen Türkiye
  • street racer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2010, 00:34:12 »
ordan yağ buharı atar o yağ buharı boğazdan geçerki motora gidecek çok ufak tozlar orda yapışıp kalsın ve makineye zarar vermesin..karbüratörlü araçlardada yine karbüratörden önce bağlıdır ve faydalıdır..

Çevrimdışı VolBull

• -35 KRL 53-
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2010, 01:20:42 »
Neden boru ile aşağı sarkıttınız?
Bide o sarkıttığın borunun içine bulaşık teli sokuyolar.

-35 KRL 53- -16 AV 332-
81 Scirocco Mk1 1.6 GL 87 Scirocco Mk2 1.8 GTi 92 BMW 318i

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2010, 16:19:14 »
Abi benimkisinde ordan çıkan hortum hava filtresine bağlanıyo motor üflediği içinde yüksek  kompresöre bindiğimde yağ atıyo direk hava filtresiyle karb. içine yağ giriyo bende hava filtresinden çıkartıp aşağıya sarkıttım diyorum eğer bu filtrelerin faydası varsa boruyu söküp bundan takayım  ;)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2010, 16:32:11 »
Ordan yağ atıyorsa yapıcağın tekşey motoru rektefe ettirmendir..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2010, 17:35:42 »
Abi benimkisinde ordan çıkan hortum hava filtresine bağlanıyo motor üflediği içinde yüksek  kompresöre bindiğimde yağ atıyo direk hava filtresiyle karb. içine yağ giriyo bende hava filtresinden çıkartıp aşağıya sarkıttım diyorum eğer bu filtrelerin faydası varsa boruyu söküp bundan takayım  ;)

yağı buhar olarak atmıyosa direk sıvı yağ atıyosa bir sorun var orada. O filtrenin ne olduğunu açıklamış arkadaşlar ancak oraya filtre takmasan da olur, boruyla aşağı sarkıtsan da olur, sonuçta yağ buharı atmak için o boru, ucunda filtre olması ya da olmaması herhangi bir fark yaratmaz, hatta boru takıp aşağı sallandırman daha iyi, içeri yağ kokusu girmez

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2010, 17:44:19 »
yağı buhar olarak atmıyosa direk sıvı yağ atıyosa bir sorun var orada. O filtrenin ne olduğunu açıklamış arkadaşlar ancak oraya filtre takmasan da olur, boruyla aşağı sarkıtsan da olur, sonuçta yağ buharı atmak için o boru, ucunda filtre olması ya da olmaması herhangi bir fark yaratmaz, hatta boru takıp aşağı sallandırman daha iyi, içeri yağ kokusu girmez
Önceden kısa bi boru vardı yağı direk egzoz manifoltuna atıyodu leş gibi yağ kokusu sarıyodu sonra fark ettim borusunu uzatıp  aşağıya sarkıttım şimdi bişey yok  :)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2010, 17:45:33 »
Ordan yağ atıyorsa yapıcağın tekşey motoru rektefe ettirmendir..
Ettirdikte noldu afedersin şerefsiz tamirci oldu dedi gönderdi motora giriştiğim zaman onuda aradan çıkartıcam Erşan abi bi girişicem tam girişicem yağdan girip K-Jet'!ten çıkıcam   :halazn: