Arkadaşlar ben yan sanayiyi 65 tl + kargo fiyatıyla aldım. Sonra 60 tl ye de gördüm ama fark etmez. Montajını kendim yaptım, silikon vs. gibi değil birebir kendi vida yerlerine. İşine yarayacak arkadaşlar için hızlıca özetleyeceğim isteyen olursa da detay verebilirim.
Öncelikle el freni kısmındaki plastik kapatma parçasının sökülmesi gerekiyor. (Bu işe başlayacağınız zamanın boş ve sakin zamanınıza gelmesine özen gösterin)
1. Arka koltuklarda kullanılan ortadaki küllüğün iç kısmını çıkarın ve altında 2 tane yuvarlağın içindeki vidaları sökün.
2. Benzin kapağı düğmesini yuvasından çekerek çıkartın ve kablo ile bağlantısı fiş soketini sökün.
3. Vites kolunun alt kısmına gelen 2 tane sağda ve solda olan vida var. Bu iki vidanın üzerlerinde gizleme kapakları var, onları çıkartın ve vidaları sökün.
4. El frenini çekili haldeyken arka taraftan yavaşça kaldırın. Bu kısım çok önemli çünkü vites kısmıyla bu plastiğin birleşiminde 2 geçme tırnak bulunuyor ve vidaların yuvaları ise çok hassas ve sac içine geçmiş halde. İşte bu kısımı kırmadan çıkartırsanız çukurlarda plastik aksam ses yapmayacak. Arkadaki küllüğün hemen önüne gelen küçük çukurdaki kapağı sökün çünkü onun yerinde artık kolçak bağlantısı olacak.
5. El freni çevresindeki plastik paneli çıkarttıktan sonra el freninin sağındaki el freni kolunu tutan vidayı sökün alın. Bu vidanın yerine kolçağın beraberinde gelen bir tarafı erkek, diğer tarafı dişi olan vidayı takmamız gerekiyor.
6. El freninin sağında kalan saçta arkalı-önlü 2 delik bulunuyor, ön kısıma somunu yerleştirin. Arka kısma ise civatayı vida kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
7. Kolçağın içinde gelen 3 delikli döküm demiri bu üç deliğin üzerine gelecek şekilde oturtun. Öncelikle sağ öndeki somun üzerine civatayı sıkarak sabitlemeye başlayın. Sonra sağ arkadaki civataya somunu takın ve en son elfreninin değiştirdiğiniz civatanın içine alyanlı olan civata ile sabitleyin. Bu üç sabitlemeyi bitirdikten sonra toparlamaya geçeceğiz.
8. El freni çevresindeki kapatma plastiği önce vites kolunun tarafındaki tırnakları oturtarak başlayın. Tırnakları oturtunca Benzin depo düğmesinin kablosunu deliğinden çıkartarak düğmeye takın ve düğmeyi yerine sabitleyin. Son olarak da küllük kısmını yerleştirin ve vidalamaya küllük içindeki 2 delikle başlayın.
9.Ön kısımdaki tırnakların kenarlarındaki 2 vidayı takarak sabitleyin.
10. Orijinalinde söktüğümüz bütün parçalar yerine yerleştikten sonra kolçakla gelen küçük döküm demiri kolçağın altındaki döküme vidalayarak sabitleyin.
11. Kolçağı yerine oturttuktan sonra kenarındaki delikle alyan vidasını sıkın ve işi bitirin.