Gönderen Konu: Motor soğukken gaza basıncca gelen hırıltı  (Okunma sayısı 6292 defa)

Çevrimdışı zay

• Profili Görüntüle
Motor soğukken gaza basıncca gelen hırıltı
« : 23 Kasım 2010, 14:01:14 »
Arkadaşlar hepinize merhaba, 2002 model 1.6 Otomatik Golf Comfortline'ım var ve 3.000 km önce BRC marka sıralı sistem LPG taktırdım.
Sabah ya da akşam, motor soğukken aracıma binip 50 metre gidip gaza bastığımda ya da yavaşlayıp-durup tekrar gaza bastığımda motordan hırıltı gibi çatlak bir ses geliyor ve araç ısınıp tüpe geçince bu ses kendiliğinden ortadan kayboluyor. Acaba tüpte mi bir sıkıntı var dedim, tüpü komple bitirip benzinli olarak kullandım ama aynı ses yine araç ısınana kadar devam ediyor. Ustalara sordum motor soğukken bakmamaız lazım sesi duyalım dediler, aracı da 1 gün bırakmak istemiyorum, sizce sorun nedir, teşekkür ederim.

Çevrimdışı rbaydug

• Profili Görüntüle
Ynt: Motor soğukken gaza basıncca gelen hırıltı
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2010, 16:53:42 »
benzer ses ben de vardı. özellikle sabahları ilk 200 metrede traktör sesine benzer bir hırıltı geliyordu. özellikle camı açınca belli oluyordu. Karter muhafazasını nasıl bir yere vurduysam bayaği bi çökertmişim. içeri doğru çöken muhafaza demiri kartere değerek, özellikle motordaki titreşimin fazla olduğu zamanlarda bu sesin çıkmasına sebep oluyor. Muhafazayı çekiçle düzelltikten sonra sorun çözüldü. Tabii senin sorunun bu olmayabilir, bujilerin eski olması da sese sebep olabilir, veya başka şeyler. Aracı life kaldırdığında anlaşılır karterden olup olmadığı...

Çevrimdışı zay

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2010, 21:42:52 »
rbaydug, yardımınız için çok teşekkür ederim ama benim sorun karter muhafazasından değil, çelik karter muhafazası var. Ayrıca yağ ve filtresi değişirken karter mıuhafazası tamamen söküldü o zaman da baktım muhafaza tertemiz. Bujiler yapar mı acaba şimdi kafam ona takıldı, peki bujilerdense motor ısınınca sesi keser mi çünkü motor ısınınca ses kesiliyor.

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2010, 23:39:40 »
rbaydug, yardımınız için çok teşekkür ederim ama benim sorun karter muhafazasından değil, çelik karter muhafazası var. Ayrıca yağ ve filtresi değişirken karter mıuhafazası tamamen söküldü o zaman da baktım muhafaza tertemiz. Bujiler yapar mı acaba şimdi kafam ona takıldı, peki bujilerdense motor ısınınca sesi keser mi çünkü motor ısınınca ses kesiliyor.
orta yada son susturucu yada katalizör olabilir. motor ısınmasıyla bujinin alakası yok. bujilerin sesle de alakası yok.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı zay

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2010, 09:03:35 »
yesilkrt; susturuculardan gelmiyor ses, ilk başta ben de oradan şüphelendim ama kontrol ettirdim bişey yok. Bu arada sesin ön tarftan yani motordan geldiği bariz belli oluyor. Katalizör meselesini bi araştırayım o zamani, bi de ustanın biri motorda bi parça gösterdi, bu parça sadece motor soğukken çalışır. ısınınca devre dışı kalır dedi, yani bunun görevi sadece motor soğukken çalışmak dedi ama ismini söylemedi parçanın. O parça neyin nesidir acaba, gerçekten ses ondan mı geliyor acaba?