Gönderen Konu: Egzoz gazı emisyon Arızası  (Okunma sayısı 10703 defa)

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
Egzoz gazı emisyon Arızası
« : 30 Kasım 2010, 17:19:51 »
Arkadaşlar merhaba golf 4 kas a arabamda motor arıza lambası işareti çıktı 3-4 gün önce oldu bu olay. forumdan baktım işaretin anlamı Egzoz gazı emisyon arızası olduğunu gördüm. Şimdi bu arıza ile binsem ben devam etsem ne olur ? bu arızanın ne gibi zararları olabilir. şuı anda yaptıracak durumum açıkçası yok. Bilgisi olan paylaşabilir mi ? Teşekkür ederim.
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: Egzoz gazı emisyon Arızası
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2010, 17:46:23 »
Kalitesiz benzinden ötürü olabilir aracın bilgileri nelerdir motor vs. bunları yazarsanız tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2010, 17:53:22 »
araçta lpg var mı ? lamba sensörü arızası mı yakıtla bağlantılı olan arıza o bildiğim kadarı ile
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2010, 18:26:12 »
Arkadaşlar merhaba golf 4 kas a arabamda motor arıza lambası işareti çıktı 3-4 gün önce oldu bu olay. forumdan baktım işaretin anlamı Egzoz gazı emisyon arızası olduğunu gördüm. Şimdi bu arıza ile binsem ben devam etsem ne olur ? bu arızanın ne gibi zararları olabilir. şuı anda yaptıracak durumum açıkçası yok. Bilgisi olan paylaşabilir mi ? Teşekkür ederim.
SELAM.
lpg araçlarda sık sık yandığını duydum.(araç lpg li ise benzine al aynı sıkıntı var ise sıkıntı var demek)
benzinde yanmayıp lpg de yanıyor ise lpg servisine muracat.(lpg ustalarıda bu ikazdan bir sıkıntı olmaz diyorlarmış. ne kadar doğrudur tam bilmiyorum)bu olayı bir arkadaşım yaşamış idi . KOLAY GELSİN.

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Aralık 2010, 13:44:03 »
Merhaba tekrar arabaya bugüne kadar LPG takılmış değil. GOLF 4 16 V comfortline BCB serisi olan araç tüp yok arabada. ben shellin 97 oktan olan benzini var onu kullanıyorum sürekli ? olarak.
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #5 : 01 Aralık 2010, 14:41:27 »
Ben çok sorun yaşadım o benzinle ama bence benzin aldığım istasyondan kaynaklanıyordu.

Lambda sensörü bozulmuş olabilir, makinaya bağlatıp bakmak lazım.
Lambda sensörü bozuksa da kullanımda sorun olmaz. Yakıt artabilir.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı Bradley

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2010, 12:37:19 »
bende de olmuştu o sorun. ama hiç önemli değil dediler bu arıza lambasıyla tüm türkiyeyi gez gel hiçbişi olmaz dedi usta...