aynı motora sahip fabia kullanıyorum. 3 silindir olduğu için dizel sesi var tır tır tır
ama rahatszılık vermiyor, alışıyorsun.
ama soncuta 1.4 dızel 70 hp ne kadar gıdebılır
diyen onura katılmıyorum. isteyen herkesle aracımı kapıştırırım. araç turbo dizel. 1500 devirden sonra turboyu devreye sokuyor, araç havayı çektikçe çoşuyor da çoşuyor.
araç güzel kaçıyor. bayılma..vs yok. dizel motor, ısındıktan sonra tadından yenmiyor. ayağımın ucuyla gaza bastığım halde uzun yolda farketmeden 130-140 a geldiğim oldu. yokuşta ise torku muhteşem. benzinli araçlar bayılırken bu keçi gibi çıkmaya devam ediyor. burda eşşek anırtan bir yokuş var, rahat 3 e atıyorum. hatta bir keresinde o yokuşta yeni kasa opel astra yı solladım, adam kendine yedirememiş arkamdan evime kadar takip etmiş. ben indim o da indi araçtan. "bana kastın mı var, diyor "
aracı yükledikçe, yol tutuşu da artıyor, uzun yolda gidişi de keyifleniyor. hiç bir kasılma..vs yok. arkaya 4 kişi, öne 3 kişi, bagaj full uzun yola gittiğimi bilirim
araç temizse hiç durma al, pişman olmazsın. 100 liraya depomu doldurdum. 250 kmsi şehir içi, üstelik dur -kalk., 150 kmsi şehir dışı toplam 400 km yaptım, ibre ancak yarıya geldi. yani 50 tl mazot yaktı. ince bir hesap : 50/ 400 = 0, 125 tl yapar. lpg li, benzinli aracıyla bu kadar yakan varsa, gelsin ona bir yemek ısmarlayacağım.
ben tavsiye ederim. ama iyi baktır. Turbosu ..vs sağlam olsun.