bendeki arac 6 ileri 1.9 tdi bora trendline 136 pk hic ozenmiyorum dipgaz yapiyorum duble duble yani kalki$larim ilerleyi$im ve yava$lamalarimda hep vites du$urerektir 62 litredepo ile 800 km yol yapiyorum 100kmde 8 litre ortalama 7,9 vs hatta. otobanda 1100 tempomat ile.
bide benim arac cift kirmizili 'tdinin'di'si cift kirmizi ne anlama geliyorsa ?belki bi etkisi olabilir yakitta :/
neyse senin 80hp lik arac 1,4 motor kucuk hp digerlerinden yuksek ve fazla yakiyro diyorsun benimd ekafam karisiyor bazen.
bak bi ornek vericem...
ornegin 2,5 v6 audi diesel 150 hp yine ayni motor 2,5 audi 169 pk guce sahip olan araclardan 169luk olani daha az yakiyor... ama ayni motorlardan bahsediyorum. bu araclar yamulmuyorsam 1600 kilo dolaylarinda quattro olmayanlari. arac ayni motor ayni her$ey ayni ama beygir az dolayisiyla az olan cok yakacak ama 169luk o araca tam ideal ve rahat kalkiyor yol aliyor ama tam kafa kafaya olan bi hp 169luk olan 150ise eksik olan ama sinirda olan diyebilirim . 169luk olani atiyorum hicbir modifiyesiz sadece chip atilsa yada software ile 210 hp yukseltilmi$ olsa cok yakmaya ba$liyacak cunki fazla. oyuzden boyle iki versiyonda sunuyorlar vergiden dolayi ..ok vergiden kazaniyorsun diyebiliriz az HP ile ama yakitta cok harciyorsun .seneye vurursan vergiyi gecebilir yada canini ISKABILIR belkide
bilemicem. ama bu bahsini ettigim arac yanilmiyorsam 150hp lik 11 yakiyor 100kmde ve 169luk ise 9,5 vs... bunu aciklayabilirim ayni motor ayni dizayn arac ama ayni olmayan HP guç... bu basit.
ama 1,4 80 hp
1,9 70hp ile ayni olamaz kiyaslanamaz zaten ama net bilgiye her iki konudada sahip degilim esasinda tamamen mantiken ve duyumlar izlenimler hatta kendi aracimdanda deneyimim ile yazzdim buyuk motor ornegini.
ama duzmantik diyebiliirm yanli$sa duzeltilsin 1,4 80 pk 1200 kilo.. bu agirlik cok ona. motor zorlanir $anzuman iyidir gucludur ama yakita etkisi olur bunun...sen hizlanabilmek icin asiliyorsundur yada gitsin diye basarsin belkide ve yakiti arttirir. ama 1,9luk arac rahat cali$acaktir...
+
klimali ise aracin 1,4 olan makine ilede etki yapar diye du$unuyorum.
bide lastik ebatlarin geni$mi ?
bende 225/40/18 zr var buda etki eder ama depoda 50km vs eder yada etmez klimada eklenirse uygun olmayan yag mazot eklenirse hepsinin toplaminda 100km niye eksin olmasin ?