arkadaşlar bu konu hakkında birçok yazı yazılmış. ben hepsini okudum ama bi sonuca varamadım. bu konuda deneyimli olanlar depoyu daha önce söküp görenler.
vw ustası olanlar. yada serviste çalışmış olanlar yokmu kocaaa forumda.kimi yedek var demiş kimi yok genleşme müsadesi demiş. yedek diyenlerden bazıları fulleyince motor önce yedeği alır demişler. bu mantığa ters değilmi. sitede yayınlanan servis
kitapçığını altüst ettim ama yedekle ilgili birşey göremedim.ama gerçektende ben depomu fullediğimde pompacı abi yedeğide doldurayımmı diyerek uyandırmıştı beni. bende nasıl oluyor dedikten sonra ful depoyu depo ağzının solundaki düğmeyi içeri doğru iterek 5-10 litre arası ekstradan doldurduk. bu arabalarda sanırsam yakıt uyarı lambası yok. bunun yakıtı nerede bitiyor. ben boş depoya 20 lira mazot atıp ne kilometre yapacağımı bilmek istiyorum. aracı alığım kişi yakıtı bitince gazı pompalayarak birdaha çalıştırdığını söylemişti.en az 5 km. daha gittiğini de söylemişti.acaba bu yedek devreyemi giriyordu. yada bu yedek varsa ve mazot bitince mi devreye giriyor. çünki yedek demek mazot bitince devreye girmek demek olmalı.
şimdi esas meseleye geliyorum. ben bi bidon mazot aldım tam 10 liralık. mazotun bittiğini nasıl anlıyacam.yedek geçecekmi.
eğer yedek varsa ve mazot bitince tekrardan çalışmaya ve gitmeye yarayacak mazotu barındırıyorsa süper birşey.
ben bizim dizellerde yakıt bitince hava yapar diye bilirdim. ama aracı aldığım adam tamirciydi ve bunlar asla hava yapmaz.bende hep biter hep depoya yakıtı koyarım tek marşla devam ederim dedi. :(doğrumudur acaba
ama aksi varsa nasıl olacak.gıcık bir durum bence.bilenlerden yorum bekliyorum.hepimiz bu konuda bilgili olalım diyerekten bu konuyu açtım.