Bir mk1 i adam edemeyen bunu nasıl yapacak ben onu merak ediyorum...
Gani biliyorum yazdıklarını ama mk1 e 1-2bin in hesabını yaparken bir amerikanın ABD den sıfır kaputu 5-6bin tl ye geliyor ben onu merak ediyorum.. Benimde çok bildiğim yerler var amerikan restore eden yerler ilk önce TR deki hurdalıkları koştururlar parça için baktılar bulunamıyor anlaştıkları ABD firmalarından sipariş geçerler.. Bir american ın distiribitör kapağı bir mk1 in almanyadan gelecek kaputundan pahalıya mal oluyor orasını çok iyi biliyorum Gerçi resimlerdeki american restolu sadece ince ayrıntılara girilir.
Ben mk1 i işi öğrenmek için aldım en başından amacım Amerikan a geçiş yapmak içindi fakat MK1 in düşünüdüğümden daha pahallıya çıkacağını farkettiğim için direk yarıda bıraktım o aracı , çünkü Amerikanın bütçesinden yiyecekti. Parayı verdikten sonra her araba adam olur ama o parayı hak edecek araba olması lazım. Belki o Golf GTI olsaydı satmazdım ilerde toplarım diye fakat 1.3 GLS golf e 10-15 lira harcasamda o araç 7-8.000 tl lik bir araba olucaktı ve bu ahrcadıklarım beni asıl hedefimden uzaklaştırıcaktı. Golf ü adam edemeyen adam die bahsettiğiniz ben bu aracın restorasyonu için bedelinden çok daha fazla bütçe ayırdım. Ustaların hepsini araçtan önce buldum , hepsi bu tarz araçları daha 0 km iken tamir etmiş insanlar , Darıcada mahalle arasında eline kaynak makinası alıp gördüğü yeri kaynatan adamlar değiller. Komple bir mk1 restorasyon parasına iş yapan adamlar , nokta hata olmadan çalışan insanlar. Erşan abi bu söylediğin biraz ağır oldu üzüldüm açıkçası.
Bu arada senin dediğin gibi hurdalık vs. kovalamana gerek yok bakıyorsun kataloğa istediği en ufak parçayı bile alabiliryorsun. 67-81 aracı Camaroların parça kataloğu tam 863 sayfa 100mb internetten indirmeye kalksan ve harcadığın parayı son kuruşuna kadar sana geri verebilecek ve gösteren bir araç.
Ben bunu burda size şov yapmak amaçlı değil paylaşmak amaçlı koydum. Forumda yüzyüze tanışmış olduğum insanlar benim zaten ne kadar mütevazi bir insan olduğumu bilirler. Böyle sivri çıkışlar yapmaya hiç gerek yoktu die düşünüyorum.