Gönderen Konu: triger değişimi + 150.binkm bakımı(fiyat bilgisi isteyenlere)  (Okunma sayısı 11053 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Ynt: triger değişimi + 150.binkm bakımı(fiyat bilgisi isteyenlere)
« Yanıtla #14 : 06 Aralık 2010, 21:21:04 »
yesilkrt kardeş güle güle kullan
allah kazasız belasız kullanım nasip etsin.
sağol kardeş. bu arada alt takımlara felan baktırdım özellikle. gerek yokmuş. İyice eskisin komple değiştirirsin alt takımları dediler orda. Amortisör takozlarını felan değiştirmek için sökmeye gerek yokmuş. biraz gürültü çekecez artık.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 07 Aralık 2010, 17:09:58 »
yalnız araç 4lt yağ almıyor üzerine 1lt daha alacağınızı düşünün.
filtrelerde dışarıda daha ucuz doğru ama orjinal değil  ;)

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 07 Aralık 2010, 23:37:55 »
parça fiyatları uygun bence de pahalı gelmedi. yalnız yağ ücreti 75 TL olsa da pahalı 4lt castrol magnetec dışarda 50TL.(metro alışveriş merkezinde gördüm.) İşçilik de çok pahalı ama bu triger değişimi olduğu için dışarıya güvenemiyor insan. işin ucunda motoru kucaklamak var. Ayrıca özel servise de fiyat  sordum. özel serviste ücret neredeyse iki katıydı. Aynı işlemler için 900 TL istediler. Sadece işçiliğe 400 istediler.
anlamadım
senin araç a yağ filitre değişti ve 4 lt yağmı koymuşlar.
eğer 4 lt yağ kondu ise yağ çubuğuna bak.(yağ seviye çizgisinin tan üst kısmında olması gerek)
benim araç ın her yağ değişiminde yağ filitresinide değiştittiririm tam 5 lt yağ alır.
selam

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 08 Aralık 2010, 01:03:53 »
anlamadım
eğer 4 lt yağ kondu ise yağ çubuğuna bak.(yağ seviye çizgisinin tan üst kısmında olması gerek)
benim araç ın her yağ değişiminde yağ filitresinide değiştittiririm tam 5 lt yağ alır.
selam
4 lt magnatec dışarıda 50 TL yazdım. serviste kaç lt koydular bilmiyorum. yağ seviyesi de normal.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 08 Aralık 2010, 10:24:49 »
anlamadım
selam

5lt yağ fazla gelir. filtre değişimi ile birlikte 4,5lt yağ alır.
bazı tamirciler uğraşmaz, sonradan alınan 1lt nin tamamını devirir fazlasını yakar mantığı ile. yanlış bir işlem.
koy kalan yarım litreyi bagaja eksilirse tamamla, eksilmezse bir sonraki değişimde 4lt alır buradan kalanla tamamlarsın  ;)
yetkili servis 4lt koymaz zaten varille aldıkları için. yani kalanı ne yapacam hesabı olmaz.  :)

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 08 Aralık 2010, 12:58:18 »
5lt yağ fazla gelir. filtre değişimi ile birlikte 4,5lt yağ alır.
bazı tamirciler uğraşmaz, sonradan alınan 1lt nin tamamını devirir fazlasını yakar mantığı ile. yanlış bir işlem.
koy kalan yarım litreyi bagaja eksilirse tamamla, eksilmezse bir sonraki değişimde 4lt alır buradan kalanla tamamlarsın  ;)
yetkili servis 4lt koymaz zaten varille aldıkları için. yani kalanı ne yapacam hesabı olmaz.  :)

evet bende shell in 4.5 lt olan yağını aldım bir önceki bakımda.Filtreleri değiştirmeme rağmen 4 lt aldı gerisini attım bagaja eksilirse değiştiririm diye :)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 08 Aralık 2010, 13:17:35 »
aracında hangi motor var bilmiyorum ama

muhtemelen yağ filtresini boş takıyorsun yuvasına.
üzerine 4lt doldurulunca tamam gibi oluyor.
ben filtreninde içine yağ doldurup (ki yarım lt ye yakın alıyor), sonra motor yağ kapağından 4lt ilave ediyorum.
kitapçığında filtresiz değişimde 4lt, filtre ile değişimde 4,5lt yağ alır diyor.