Arkadaşlar benim lpg zaten atiker takılı Olayı şöyle özetleyeyim.
Aldığım arabanın LPG'si 25.06.2008 tarihinde takılmış.Ben arabayı 26.11 2009'da aldım. 10.2.2010 tarihinde de satışını aldım.
arabanın 17.12.2010'da muayenesi doluyor. Bu muayenede LPG'yi işletmem lazım. Projenin geçerlilik süresi 1 yıl. yani ben daha arabayı almadan önce dolmuş. Bende muayene zamanı gelsinde öyle ruhsata işleteyim diyordum.Olması gereken iki yol var
birincisi yeni proje çizilmesi gerekiyor (140 lira) ve bunu yeni öğrendim. Depo ve şamandıra yeniden değişmesi lazımmış 2009 yada 2010 yılına ait. ikisi beraber 300 lira + sızdırmazlık 20-25 lira + muyane 125 lira+ ruhsatta yaprak değişimi 46 lira = yuvarlak hesap 500 lira
ikincisi de muhendisler odasına gidip durumu anlatıp, rica edip(ben aldığımda bu projenin zamanı dolmuş bundan haberim yoktu ayrıca deponunda değişmesi gerektiğini bilmiyordum 500 liraya yakın masraf çıkıyor ödemem mümkün deği gibisinden) eğer ki kabul ederlerse 60 lira emniyete ceza ödeyip eski proje kullanılabiliyor o zaman maaliyet yarı yarıya düşüyor. Mühendisin olur demesine bakıyor
İşim çok zora girdi.
Bana dua edin de ikincisi olsun.