Gönderen Konu: Golf IV yol bilgisayari rolantide anlik yakit tüketimi  (Okunma sayısı 7783 defa)

Çevrimdışı erdemali

• Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Ben de 2000 model 1.6 comfortline otomatik vites alarak aranıza katıldım. Sormak istediğim konu araç rolantideyken yol blgisayarında anlık yakıt tüketiminin hengi değerlerde olması gerektiği. benim yol blgisayarı araç rolantideyken 10.8 lt/100 km gibi bir değer gösteriyor. Ortalama yakıt tüketimi değeri ile aynı değeri gösteriyor. Sicebu durum normal mi yoksa bir sorun olabilir mi? bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çevrimdışı fatih_et

• Profili Görüntüle
Ynt: Golf IV yol bilgisayari rolantide anlik yakit tüketimi
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2010, 21:38:53 »
rolantide motor sıcaklığı 90 derecede P konumundayken 0.7 lt/h ile 0.9lt/h olması gerekiyor,
sanırıım siz yol bilgisayarında ortalama tüketim menüsünü açmışsınız çünkü rolantide tüketim litre bölü kilometre değil
litre bölü saat olarak gösterilir harekete geçince litre bölü kilometreye döner çünkü duran araç yol yapamaz :)
silecek kolunun ucundaki tuşlara basarak menüyü değiştirince anlık tüketimi görebilirsiniz

iyi sürüşler

Çevrimdışı erdemali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2010, 22:28:46 »
fatih_et merhaba,

haklısın duran araç yol almaz  ;D ancak silecek kolundaki tuşla menüyü değiştirdiğimde lt/h birimli hiçbir menü yok. sürüş sırasında anlık yakıt tüketimi lt/km olarak değişik değerler alıyor ama lt/h birimi yok. rolantide de anlık yakıt tüketimi yol bilgisayarında 2. menüde görünen ortalama yakıt tüketimi ne ise o görünüyor. bunu düzeltmenin bir yolu var mııdır?

Çevrimdışı fatih_et

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2010, 22:58:02 »
lt/h hareketsizken çıkıyor bende. hareket edince hemen lt/km oluyor,

eğer rolantideyken silecek kolundan değişmiyorsa sorun olabilir, birinci menüden anlık meniye geçmeyi denediniz mi?

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2010, 17:58:50 »
araçlarınız kaç model. ona göre
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı erdemali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2010, 13:25:42 »
merhabalar,

araç 2000 model comfortline. sanırım bu modelde lt/h göstergesi yok. 1. ve 2 menüde de bu birimi göremedim. araç dururken anlık yakit tüketimi 2 menüde ortalama yakit tüketimindeki değeri gösteriyor.