Gönderen Konu: arabamın performansı hakkında bir soru iyi mi kotu mu yoksa normali mi bu??  (Okunma sayısı 45531 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
benim 4 vites otomatik nasıl 210 yapıyor o zaman  :)
16v yapar bence ben ona bişey demiyorum ki. düz vites olan da 230 yapar bence. benim 8v bile 200-210 yapıyosa 16v de 220-230 yapması lazım bence.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
benim 4 vites otomatik nasıl 210 yapıyor o zaman  :)
güç ve teknolojisi iyi olursa yapar zaten.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
yarın hepiniz çıkın otobana ölçün durun akşama kadar. trafik cezalarınızı ben ödicem ülen  ;)
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Ahaha
Gerenk yok  ;)
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
yarın hepiniz çıkın otobana ölçün durun akşama kadar. trafik cezalarınızı ben ödicem ülen  ;)
hehehhe +99999

araçlarımızın ağır basan yönü güvenlik bakımından daha zengin.. illa sürat yapmak , performans elde etmek istiyorsak VW'nin farklı modelleri var GTI - Rline vs vs bunları biliyoruz..
ThE_Unforgiven  : golf 4 konusundayız  siz golf 3 GTI dan bahsediyorsunuz..reklam yapar gibi konuşuyorsunz....

konuda zaten karma karışık olmuş... arakadaşın sorunu nerelerde kaldı..

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Güray klavye arkasından değilde beni yüz yüze tnısan ne kadar mütavizi olduğumu anlarsın.Benim aracın reklama ihtiyacı yok bastımı gidiyor hem ben 3 kasa 4 kasa demiyorum motor olarak bahsediyorum.Sidik yarışı yapacak değilim akıl var mantık var araçlar aynı klasman olmalıki üstünlük taslamalıyım...

Ben fabrika verisine bakarım siz aslında 210 la gittim sanırken 200 le gidiyor olabilirsiniz. Kargaya yavrusu kuzgun görünür ona eyvallah...

Ben otobana çıkarsam ceza yemem merak etmeyin hiçbir zamanda otobanda 180 den aşağı düşmem sidik yarışı yapacak olsam tokatlaığım araçların plakalarından burdan köprüye yol yaparım ;)

Ben hala 1,6 16v nin 210 yapacağına inanmıyorum biriniz çıkın bir video çekin ama bana yutube dan video göstermeyin çıkın 0 dan 210 a kadar video çekin inanayım ama kadranınızla değil gps cihazı tarzı birşeyler.Neden araçlarınızın fabrika verilerine inanmıyorsunuzda kadran hatanıza inanıyorsunuz anlamıyorum ???
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
Güray klavye arkasından değilde beni yüz yüze tnısan ne kadar mütavizi olduğumu anlarsın.Benim aracın reklama ihtiyacı yok bastımı gidiyor hem ben 3 kasa 4 kasa demiyorum motor olarak bahsediyorum.Sidik yarışı yapacak değilim akıl var mantık var araçlar aynı klasman olmalıki üstünlük taslamalıyım...

Ben fabrika verisine bakarım siz aslında 210 la gittim sanırken 200 le gidiyor olabilirsiniz. Kargaya yavrusu kuzgun görünür ona eyvallah...

Ben otobana çıkarsam ceza yemem merak etmeyin hiçbir zamanda otobanda 180 den aşağı düşmem sidik yarışı yapacak olsam tokatlaığım araçların plakalarından burdan köprüye yol yaparım ;)

Ben hala 1,6 16v nin 210 yapacağına inanmıyorum biriniz çıkın bir video çekin ama bana yutube dan video göstermeyin çıkın 0 dan 210 a kadar video çekin inanayım ama kadranınızla değil gps cihazı tarzı birşeyler.Neden araçlarınızın fabrika verilerine inanmıyorsunuzda kadran hatanıza inanıyorsunuz anlamıyorum ???
gps felan anlamam ama otobanda 29 dkda  osmaniyeden adanaya girdiğimi bilirim. gps e gerek yok. yol belli zaman belli
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
bende onu diyorum ...aynı klasmanın aracı değil...örnek vermek yanlış olur... tanışmak isterim tabi ki bu forumdaki herkez ile yüz yüze oturup burda biri topic açtığında ne kadar iyi yardım ederiz.....

ben pek inanmıyorum fabrika verilerine ... ancak dyno filan... kendi gözümle göreceğim bir yer....

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ben dikkat edersn hiçir yazımda mk3 demedim sadece motor hacmi yazdım... Ozaman çıkartın dyno verileri konuşsun teknik bilgi verin bana kulaktan dolma o şunu basmış bu bunu basmış değil ;)

Burdan ne kadar hislerimizi anlatamasakta yüz yüze olsak anlatacam :D

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
kendi aracınızı örnek verdiğiniz için öyle dedim ..  :)

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Neyse dah fazla konuşmayacam bu konuda bana bir iispatlasın bu işi teknik verilerle tabi öle kadranın resmini çekerek değil ;)

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
bence hızı filan bırakalım
arkadaşın sorunu 4.te 140'ı geçmemesiydi......

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
Vites Oranları :   1- 3.46, 2- 1.94, 3- 1.37, 4- 1.03, 5- 0.85

son dişli oranı:4.25

lastikler 195-60-15 baz alırsak;

Tekerlek yuvarlanma dairesi = [(inch türünden jant çapı*25,4)+(lastik genişliği*yanak yüksekliği/10*2)]*Pi sayısı

Tekerlek yuvarlanma dairesi = [(15*25,4)+(195*0,60*2)]*3,14=1931mm=1,931mt

Tekerleğin yuvarlanma dairesini bulduk. Şimdi gelelim Tekerleğe aktarılan deviri hesaplamaya.

Tekerleğe aktarılan devir = (Motor devri(rpm)/son dişli oranı/hangi vitesdeysek o dişlinin oranı/1000)

Bu iki formülü kullanarak da aracın hızını bulabiliriz;

Hız = Tekerlek yuvarlanma dairesi x tekerleğe aktarılan devir x 60

Hız = 1,931mt x (motor devri/son dişli oranı/vitesin dişli oranı/1000) x 60

Hız=1,931 x (6000/4.25/0.85/1000)x60=192,43 km/h

bu hesapta ya bi yanlışlık var, ya da 230 yapanlar bi lastik ebadını yazabilir mi?

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Alper fabrikada öyle diyor zaten bunu bende araştırmıştım bir ara motosiklet için olanda hesap yapmıştık ;)