Benzer bir sıkıntı benim de başıma gelmişti. Eksilen su motora karışıyordu. Her 4 - 5 günde bir yaklaşık yarım litre su ekliyordum. Yalnız benimki yüksek hızlara çıkmadan da eksiltme yapıyordu. Usta bir iki testten sonra suyun motora karıştığını üst takım contanın değişmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık 400 lira bir maliyeti oldu bana ama bu fiyata yeni bujiler motor yağı falan dahil. Üst contanın fiyatı 100 lira gibi birşey.
Nasıl tespit edildiğine gelince, birincisi çok basit bir yöntem bir kimyasal var o kimyasalın içine motor soğutma suyundan ekliyor renk değişimi yaparsa su eksiltiyor. Yalnız bu maddenin adını şimdi hatırlamıyorum fırsat olursa gün içinde sizin için öğrenirim.
Bu kimyasaldan yoksa aracın bujilerini sırayla söküp söktüğü bujinin yerinden kompresörle motora hava basıyor. Hava bastığında soğutma suyu haznesindeki su seviyesi artmaya başlıyorsa motor su kaçırıyor demektir. Yani havanın geçtiği yerden su da geçiyordur. Bunları bir deneyin belki çözebilirsiniz. Kolay gelsin.