Gönderen Konu: Motor soğutma suyunun çok çabuk azalması!  (Okunma sayısı 34245 defa)

Çevrimdışı ozan passat

• Profili Görüntüle
Motor soğutma suyunun çok çabuk azalması!
« : 11 Aralık 2010, 22:00:38 »
Merhaba arkadaşlar.Abim yaklaşık 1 hafta kadar önce golf IV marka araç satın aldı.1999 model 205000  km ve 1.9 TDI 150 bg.Bugün boş bir yolda hız denemesi yapmış.Arac 200 km hızı gördükten sonra göstergede motor soğutma suyu ikaz lambası yanıp  sesli uyarı vermiş.İnip baktığında motor suyunun minimum değerininde altında olduğunu görmüş.Ancak aracın gerekli kontrollerini (yağ,su,filtre vb. bakımları) henüz 3 gün önce yaptırdı.Aşırı sıkıştırmadan olabilir diye düşündük ama böyle bir araba için 200 km hız cokta fazla olmasa gerek.Ayrıca esas sorun suyun 3 gün önce  tamamen doluyken nasıl bir anda bitmiş olması.Borularda ya da su haznesinde kaçak olduğunu düşünüyoruz(umarız öyledir).
     Abim pazartesi günü arabayı tekrar servise götürüp baktıracak.Ama bizim esas korkumuz burdaki suyun motor yağı ile beraber karışıp kullanılıyor olması.Bu konuyuda ustamızda telefonla görüştük;oda eğer yağ ile birlikte suyunda kullanılması durumunda motor kapağını açtığımızda bir beyazlık olması gerektiğini söyledi.Bizdede bu beyazlık olmadığı için biraz rahatladık.Şimdilik kaçak,borularda çatlama vs. olabileciğini düşünüyoruz.
    Bilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: Motor soğutma suyunun çok çabuk azalması!
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2010, 22:04:42 »
Araç rolantide çalıştırılır fan açana kadar beklenir su genleşme kabında su max-min ortasındadır.Ama biraz kullandıktan sonra bu su çöker o nedenle su koyulduktan sonra bir gün sorna takip edilip eksik tamamlanır sonra bir daha kaçak yoksa eksilmez ;)
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı MURAT0154

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2010, 23:17:01 »
dostum öncelikle aracın hayırlı olsun(kazasız belasız) yalnız 1999 model 1.9 TDI motrlarda 150 hp yok, su azaltma normal br durum değil , eğer fan açıyorsa ve hararet yapmadıysa istediğin kadar sıkıştır araç su azaltmaz.ayrıca TDI motor için 200 km çok aşırı bir hız değildi r muhtemelen tesisatta bir yere ufak bir kaçak vardır. ben 1.6 AEH (8 valf) motorda 210 km gittim uzun yolda 170 in altına kolay kolay düşmüyorum ama bu güne kadar bir damla su eksiltmedi.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2010, 23:23:34 »
dostum öncelikle aracın hayırlı olsun(kazasız belasız) yalnız 1999 model 1.9 TDI motrlarda 150 hp yok, su azaltma normal br durum değil , eğer fan açıyorsa ve hararet yapmadıysa istediğin kadar sıkıştır araç su azaltmaz.ayrıca TDI motor için 200 km çok aşırı bir hız değildi r muhtemelen tesisatta bir yere ufak bir kaçak vardır. ben 1.6 AEH (8 valf) motorda 210 km gittim uzun yolda 170 in altına kolay kolay düşmüyorum ama bu güne kadar bir damla su eksiltmedi.

Usta bizim golf 3 ün suyunu boşalttık.Antifiriz doldurduk çalıştırdık fan açtı vs su hep aynı yerde.Eve gittim çöktü tamamladım sonra hiç eksilmedi ben öyle olduğunu dşünüyorum.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı ozan passat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2010, 23:34:23 »
  Süleyman bey dediğiniz ihtimalide düşündük,su ilavesi yaptığımızda o an çalışan motorun kendi sıcaklığı nedeniyle suyun genleşmiş durumda olması ve stop ettikten sonra motor soğumasıyla beraber suyun sıcaklığınında düşmesi,doğal olarakta su seviyesininde düşmesi gayet normal bir durum.Ancak suyun maksimum seviyedeyken minimumun altına inmesi pekte fizik kurallarıyla açıklanacak gibi görünmüyor.Borularda çatlak ihtimali daha büyük gibi görünüyor,ancak sizin dediğiniz yöntemide yarın deneyeceğiz bakalım belkide biz yanılıyoruzdur.
   Murat bey kardeşim sizede iyi dileğiniz için teşekkür ediyorum.Aracın orjinali 115  bg galiba ama  önceki sahibi chip uygulaması ile 150 bg ye yükseltmiş.

Çevrimdışı cyber34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2010, 23:35:53 »
Su yerine sadece antifiriz koymak lazım birde golflere pembe antifiriz koyarak kaçakları tespit edebiliriz

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2010, 00:20:04 »
G12 koymanız gerek fosforlu bir maddedir kaçak yerlerde belli eder kendini
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı 1sea

• tüm dostlara slm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2010, 02:26:02 »
Aynısı benim arabada vardı her hafta bir kucuk şise su koyuyordum   donuş hortumunda çatlak çıkdı.kelepcenin altında gerçi devirdaim arızası nedeniyle motorda bazı yenilemeler yaptım(2500tl) buldu servisde.1 yıldır ne yağ nede su eksiltiyor .99 ov satmaya da kıyamıyorum 6 da hoşuma gidiyor.İki arada bi derede kaldım.
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ HASAP ETMEZ

Çevrimdışı ozan passat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2010, 13:43:56 »
  Zaten su haznesinde pembe antifiriz kullanıyormuş.Abim Belçika'da yaşıyor.Orada da malum hava şartları kötü,günlerdir kar yağıyormuş.Antifirizden başka bir şey kullanamıyorlar.Bugünde kontrol ettiğinde her hangi bir kaçağa ya da eksiltmeye rastlamamış.Ustası eksiltmeyi sıkıştırma anındada yapıyor olabilir demiş. Bugün yine hız denemesi yapacak.Yine sıkıştırmadan sonra azalma olursa ona bi çare bulmaya çalışırız artık.Bu arada fanın çalışmasıyla ilgili bir problemde yok, hararet göstergesindede anormal bir sıcaklık gözükmemiş.Hep 90 derece civarında seyrediyormuş.Bir de bahsettiğim gibi motor yağıyla beraber suyunda kullanımından korkuyoruz.Böyle bir durumda ustası kaputta beyaz su buharı lekesi oluşur demiş,renklilik var biraz ama ondan kaynaklı mı onuda çözemedik. Sizce varsa böyle bir duum nasıl anlaşılır?
  Ben haberini aldıktan sonra buraya durumu yazacağım.Teşekkürler.

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2010, 19:55:31 »
Su flanşörü var 3 veya 4 çıkışlı olması lazım. su dağıtıcısı ondan kaçak olabilir.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı ceremy99

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Aralık 2010, 00:01:00 »
araca alttan bi bakman lazim arkadasim bildigim kadariyla araci askiya alip bakabilirlerse kacak olup olmadigi kesinlikle cikar biyerden kesinlikle leke yapmistir ayni sorun benim enistedede oldu turbonun hortumundan cikti bildigim kadariyla.kontrol ettirmende fayda vardir derim'selamlar

Çevrimdışı ozan passat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2010, 14:00:25 »
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle cevaplarınıza ilginize teşekkür ederim.Geçen haftadan bu yana gerekli kontrollerin hepsini yaptık.Tekrar hız denemeside yaparak sıkıştırma sağlayıp su seviyesini kontrol ettik.Ancak o günden bu yana su seviyesinde hiçbir değişiklik olmadı.O kadar yazıp ettim bir sorun var kesin diye ama yokmuş  :) Diğer arkadaşların da dediği gibi ilk su ilavesinde hava yaptığını düşünüyoruz artık.Her hangi bir kaçağa çatlağa rastlamadık.

Çevrimdışı sedatdali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Aralık 2010, 17:56:45 »
sen sen ol yinede sık sık konturol et giderken anlamazsın motorun conta sıyırır ben direkten donmüştüm 2000tl ye patladı.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #13 : 24 Aralık 2010, 18:07:53 »
Antifiriz ile bir eklemede ben yapayım. Antifiriz küçük çatlaklardan sıcak halde iken sızma yapmıyor sadece soğuduğundan kaçak oluyor.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline