Gönderen Konu: Golf MK III 2.0 GTI Hakkında Bilgi Toplama  (Okunma sayısı 20431 defa)

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: Golf MK III 2.0 GTI Hakkında Bilgi Toplama
« Yanıtla #14 : 24 Aralık 2010, 15:06:49 »
ben arabama 18.600 verdim. fransada arkadaş aynı paraya sıfır golf ful donanım  fourmotion (4 çekiş) aldı keyfine bakıyor. 

bizde araç ithal ediliyor ama yerli üretim yani burda üretilen reno clio , fiat albea gibi dandik araçlar bile uç  fiyatlarda. adam 2005 dizel clio ya 18000 bayılacak sevine sevine ölüyor. nitekim romanya, bulgaristan gibi ülkelerde de kendi üretimleri yok ama orada da bizdeki gibi dış markaları montajı oluyor. pejolar iranda üretiliyor mesela.

bizde pahalı çünkü birincisi devlet vergiyle üstüne iyi çörekleniyor. sıfır aracın yarıdan fazlası vergi

ikincisi bayiler bu vergileri bahane edip fahiş karlar kazanıyorlar.yani bir devlet koyuyor bir de bayiler.

işin ilginç tarafı millet paso araç alıyor araç satıyor, sıfır araçlara yükleniyor. 

Alanlar Türk olunca sıkıntı olmuyor ondan :D
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #15 : 24 Aralık 2010, 16:03:59 »
 Öff konuyu nerden nereye getirmişiniz. Adam yardım istemiş birisi gitmiş burda bu fiyat orda neden öle demiş. Sonra konu olmuş Delinin biri kuyuya 1 taş atmış 10 akıllı çıkaramamış.

Soran arkadaşa şunu söyliyelim. İstediği araçlar hepsi VW ama birisi artık klasik olmuş ve her an sorun çıkartabilecek durumda olan 1303w tospa diğer 2 side ayrı segmentlerin araçları..

Tospağa FUN işidir normal hergün kullanım için düşünülmemeli bence, eğer düşünülüyorsada zaten 10bin in altın bir rakama o performansı kaldıracak temizini bulamassın..

Polo ve mk3 GTI ise çok ayrı segmentler ama polo 1,6 nın mk3 2,0 GTI dan çok fazla yaktığını herkez biliyor.

Polo ile mk3 GTI ın parça ve bakım masrafına gelince sanırım aynı değerlerde olacaktır ve parça sıkıntısı yok gibi birşey..

Türkiyede Araçların temizliği ve bakımı ise gerçekten muamma bir durum. Herşeyi 4-4 lük gözüken ve hiçbir kusuru bulunamayan araba üstünden tır bile geçmiş olabilir bu birazda şansa bakıyor..

İyi araştıma yapın ve satan kişinin araba için çetele tutmuş olmasına dikkat edin diyorum başkada biey demiyorum.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Serhat4Motion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 24 Aralık 2010, 16:20:14 »
deli kim , kuyu neresi , üslup  :halazn:
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2010, 22:56:35 Gönderen: Serhat4Motion »

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 24 Aralık 2010, 16:43:12 »
Öff konuyu nerden nereye getirmişiniz. Adam yardım istemiş birisi gitmiş burda bu fiyat orda neden öle demiş. Sonra konu olmuş Delinin biri kuyuya 1 taş atmış 10 akıllı çıkaramamış.

Soran arkadaşa şunu söyliyelim. İstediği araçlar hepsi VW ama birisi artık klasik olmuş ve her an sorun çıkartabilecek durumda olan 1303w tospa diğer 2 side ayrı segmentlerin araçları..

Tospağa FUN işidir normal hergün kullanım için düşünülmemeli bence, eğer düşünülüyorsada zaten 10bin in altın bir rakama o performansı kaldıracak temizini bulamassın..

Polo ve mk3 GTI ise çok ayrı segmentler ama polo 1,6 nın mk3 2,0 GTI dan çok fazla yaktığını herkez biliyor.

Polo ile mk3 GTI ın parça ve bakım masrafına gelince sanırım aynı değerlerde olacaktır ve parça sıkıntısı yok gibi birşey..

Türkiyede Araçların temizliği ve bakımı ise gerçekten muamma bir durum. Herşeyi 4-4 lük gözüken ve hiçbir kusuru bulunamayan araba üstünden tır bile geçmiş olabilir bu birazda şansa bakıyor..

İyi araştıma yapın ve satan kişinin araba için çetele tutmuş olmasına dikkat edin diyorum başkada biey demiyorum.

İşte benim araç neler yapıldı ne sorunlar çıktı çözüüldü hepsi kayıtlı. Araç 99 dan beri bizde daha bundan daha bilindik bir araç ancak ilk sahibinden olan araçtır :D

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 24 Aralık 2010, 17:14:19 »
deli kim , kuyu neresi , üslup?

Deli sen :) Kuyu burası :) Üslup Forum kardeşliği  :tamamdir
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2010, 17:18:26 Gönderen: Mk1GTI »
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 24 Aralık 2010, 17:16:35 »
mecazi olarak yazılmıs bir deyimdir

delinin biri kuyuya taş atmıs 40 akıllı çıkaramamıs derler ya
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #20 : 28 Aralık 2010, 13:48:10 »
Yaa cebimize paramızı koysak gitsek alamanyaya alsak gelsek güzel güzel bir gtı.. TR plakalı yapabilmek için ne kadar masraf yaparız?

Yani arkadaş alamanyada en kral MK3 3-4 bintl eder diyor ben gitsem 5000 TL'ye TR'ye getirsem arabayı plakasını TR yapmam için ne kadar para harcarım. Bunu ben (TR vatandaşı) yapabilirmiyim?
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 28 Aralık 2010, 14:18:13 »
Hayal bile etme. 20bin tl bile gidebilir.

Çevrimdışı Serhat4Motion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 01 Ocak 2011, 05:46:07 »
 kesinlikle demeyimde ama genel olarak dogru cok pahaliya patlar bu size. fakat $oyle bir$ey var ki cok denk geliyor bu  inanilmaz fiyata inanilmaz araclar denk geliyor. bu inanilmaz dedigim fiyat ben yurt di$indayim mesela ve benim icin gecerli benim cebime gore ama sizin icin acayip $ekilde $ok edici  ucuz fiyat olarak gelecektir.. ama bunu bir tanidiginiz olmali irtibatta kalacaksiniz sizin icin araba bakacak istediginiz birkac marka ve modellerde araclar baksin  .

ama ilk once  aracin nasil getirilecegini , iki tarafli ogrenmeye cali$in. 

TRde 20 bin lira 10bin €  yapsa siz sanirim golf 4 aliyorsunuz o paraya du$uk ya$ta  ve full degildir zaten. TRde buna uygun gozuyle bakilacak fiyat 15 bin deseniz 7,5bin euro desek karsiligi kesinlikle  full donanimli hatta bazen 4motion veyyahutta quattro veyyahutta HPsi yuksek ve ta$ gibi saglam araclar denk gelebiliyor.i$te igercekten du$e$ gercekten acil satilan arac oldugunuda varsaysak 7,5 euroluk veyyahutta 15bin tllik araci 4 5bin euro 7 ila 9bin lira arasi alsaniz ve buna gumrukleride hesap etseniz du$ununki trde 20bin liralik arabaya denk gelse bu arac emin olun deger almaya! ama tamamen tanidiginiz olmali diye du$unuyorum yani oyle saniyorum tamamen sanrilardan ibaret bu.hayal edilemez bir durum degil SADECE COK GUVENILIR TANIDIGINIZ OLMALI yurt di$inda ozellikle almanya belcika hollanda gibi ulkelerde ben buralari bildigim icin bu ulkelkeri yazdim sadece.

VOLKSWAGEN GOLF DIESEL - 1998 1.9 TDi 4Motion Bas, Auto's, Henegouwen | Kapaza
  link burada

size bir link vericem , gecenlerde buldum ve ikinci bi araba almam lazim ki muhtemelen bunu alabilirim mesela tamamen du$e$ bi arac. arac 4motion super otesi bi arac degil bana gore ama arac cok uygun fiyata arkada$lar.. bu arac turkiyede 15  20 milyar arasi eder yanilmiyorsam emin degilim ama oyle tahmini. bu araca 1250euro verseniz nasil ne i$lem yapilacagini ogrenseniz arastirsaniz topu topluca 15 milyara denk gelse ki sanmam  zarar edermisiniz ?

harici ornek bi link daha buda benzinli ki dah aucuzunu bil ebulabilirim kasarsam audi a3     AUDI A3 1.6i Ambiente, Auto's, Vlaams Brabant | Kapaza
TRde kac para bilmiyorum ama bu audiden kesin 500euro du$urtebilirim diger golften 250 rahat du$er du$mesede sorun olmaz mesela

beni yanli$ anlamayin :) ama bir$eyler du$unup yardimci olmak istiyorum yaa bunu tesaduf buldum linkteki araci ama daha niceleri var. bmw audi vs vs tonla boyle var.  b enim derdim vatanda$a cozum uretmek yilba$i gunu :D ama kagit kurek i$lerinden anlayan biri varsa arastirmali bence ve tanidigi olacak tabiki dolayisiyla arac aramakta ve sorgulamakta kolaylik olsun...

tum bunlar yoksa ve bir bilgiye sahip degilseniz ,TRden kalkip hadi ben almanyaya gidiyorum golf 4 5 almaya derseniz bittiginiz an o andir kesinlikle :) elbette pahaliya coook araba var burada birde gumrukler binerse icine bo$a gelmi$ olursunuz.o nedenle tanidik $art ve  bürokrasi onemli :)

« Son Düzenleme: 01 Ocak 2011, 05:56:47 Gönderen: Serhat4Motion »

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 01 Ocak 2011, 09:30:39 »
tr ye 3 yaşından büyük aracı sokamazsınız yasal olarak.Ancak klasik araç sokabilirsiniz onuda siz hesaplayın hangisi dahaucuz ?

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 01 Ocak 2011, 13:17:27 »
 Serhat arkadaşım benim ablam orda biz çok araştırdık olayı ama maalesef TR gümrük kuralları bu işi çok fena baltalıyor. 3 yada 5 yaş sınırı var bunun dışında klasik araç olması gerekiyor.. 5 yaşını doldurmamış ve TUV ü bitmiş almanyada çok makul fiyatlara araçlar buluyoruz ama TR gümrüğünde binen vergiler TR de satılan aynı eşdeğerdeki araçtan çok pahalıya geliyor.

Yaş sınırını doldurmuş aracıda tr ye sokmanın tek yolu var oda bir alman vatandaşımız aracı alıp gelicek ve Gümrüğe bırakıcak gümrükten TR deki değeri üzerinden işlem yapılacak. Ama gümrük satışları ihale yöntemi ile olduğu için direk tek şahısa maalesef yolsuzluk ile satılabilir öbür türlü gümrüğe bırakıldımı satış zamanı gelecek 3-5-10 yıl sonra ve ihale açılcak ölme eşşem ölme..

Çevrimdışı Serhat4Motion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Ocak 2011, 23:37:36 »
durum dedigin gibiyse ölme e$$egim ölme , ozaman kendin pi$ir kendin ye ye devam :) en guzeli ve mantiklisi  bu gorunuyor  :tamamdir

"demekki benim vatanda$im Avrupali ile ayni statude degil.her$eyimiz abye gore arttiriliyor cebimizden  cikacagi $ekil  ama ayni $eyleri yiyip icemiyro veya binemiyoruz veyyahutta daha gec elde ediliyor, $u durumda gorunen oki hapsedilmi$lik var hatta mecburiyet ve ikinci sinif muamele kimse diyemezki geli$tik dunyanin sirali ulkelerindeniz bilmemne bilmemne...önümüzden kokorec alinir  vb yada abye uycaz paralar benzetilir arac muayeneler ab standartinda ama ulkede üst seviye araclar anca sorunsuz olabiliyro harici araclar ornektekiler boyna masraf yiyor paraya bak.Allahtan vatanda$in elinden her$ey geliyorda cabalayip bir$eyler yapiyor.bakkallar  kucuk esnaflar öldürülür super ali$veri$ merkezleri ortaya cikar bu iyidir goruntude ama insanlari robotluga ali$tirip  ust seviye alt seviye diye siniflandirilir bir $ekilde maneviyat yok olur $uan ve senelerdir avrupa oyle.zaten TRde oyolda ilerliyor ama ayni luksumu diyelim bilemiyorum ya$ayamiyoruz! resmen vampir gibi emiliyor TR halki duurm bunu gosteriyro kabaca. tamamdir  ben kanunlari ve gumruk i$lerini merak ediyordum cok i$ caba sarfetmek gerekiyor+ masrafi coksa elbette degmez arkada$lar bende ogrenmi$ oldum ve konu kapanir heheh neyse neredeyse 2 ocak'giriyoruz 2011 hayirli olsun.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2011, 23:49:18 Gönderen: Serhat4Motion »

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 01 Ocak 2011, 23:40:26 »
Almanyadan kesin dönüş yapanların bir araç getirme hakları var ötv siz gfilan öyle bişey olabilir kesin dönüş yapmak lasım ama :)

Çevrimdışı Serhat4Motion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 01 Ocak 2011, 23:51:03 »
evet onu ba$indan beri biliyorum 1 arac hakkimiz var getirebiliriz  kesin donu$ede gerek yok ama ya birgun gercekten donersem Turkiyeye ozaman o hakkimiz ölmü$ olacak. o yuzden onun bahsini acmayta gerek duymadim. ama tabiki kesin donu$ yapan birini denk getirirseniz heleki ya$li ihtiyar arabayla i$i olmayan biriyse onu kafaya alip $ansini demesi lazim o ki$inin.