Gönderen Konu: Kalorifer peteği,termostat değişimi ?  (Okunma sayısı 14933 defa)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Kalorifer peteği,termostat değişimi ?
« : 19 Aralık 2010, 16:58:43 »
Kalorifer peteğimi değiştiricem fakat tam olarak nerde komple torpidonun inmesine gerek var mı yoksa direk alttan çıkıyo mu ?
2.Sorum ise sanırım termostatım arızalandı bu termostat denen parça nasıl bişey motorun neresinde bulunuyor örnek foto olursa daha iyi olur  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
Ynt: Kalorifer peteği,termostat değişimi ?
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2010, 18:14:48 »
termostat ısıyı dengeleyen parça motorun çalışma ısısında kalmasını sağlıyo bizim mazdanın termostat bozulduğunda kapak çatlatmıştı dikkatli ol hararet saatinde olsun gözün

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2010, 18:51:46 »
termostat ısıyı dengeleyen parça motorun çalışma ısısında kalmasını sağlıyo bizim mazdanın termostat bozulduğunda kapak çatlatmıştı dikkatli ol hararet saatinde olsun gözün
O yüzden diyorum abi muayeneye giderken rampayı çıkıyodum hararet yükseldi yükseldi ortaya geldi rampa aşağı inerken hızlı bi şekilde düştü  :(

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2010, 19:05:17 »
 Hararet ibresi normalde ortayı biraz geçmesi gerekiyor zaten termostat düzgün çalışıyorsa.   Çok soğuk makina sıkıştırılırsa üst kapak çatlar çok sıcak makina blok çatlatır..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2010, 19:29:48 »
O yüzden diyorum abi muayeneye giderken rampayı çıkıyodum hararet yükseldi yükseldi ortaya geldi rampa aşağı inerken hızlı bi şekilde düştü  :(

düzensiz biçimde yükselip alçalır zaten harareti en kısa zamanda termostatı yaptırmaya bak başına daha büyük iş açmasın

Çevrimdışı cahitarsal

• Her zaman soru sorki,cozum urete bilesin..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2010, 19:42:07 »
Golf 1 lerde termostat  bloga gıden borunun ıcıne konuluyor cay bardagıı seklınde fakat onun yarısı boyutunda metal bır parca,ben kıs oldugu ıcın 75 derecelik aldım 15 tl gokhancım..

Golf 1 lerde petek orta konsolu cıakrtıyorsun onun arkasında gaz pedalının yanında petegi kapagını cıkartıp cıkarta bılrısın dıkkat et suyu dokme :D
Kzu İbiza Stage 3 Upgrade Pd Engine..

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2010, 21:49:06 »
Golf 1 lerde termostat  bloga gıden borunun ıcıne konuluyor cay bardagıı seklınde fakat onun yarısı boyutunda metal bır parca,ben kıs oldugu ıcın 75 derecelik aldım 15 tl gokhancım..

Golf 1 lerde petek orta konsolu cıkartıyorsun onun arkasında gaz pedalının yanında petegi kapagını cıkartıp cıkarta bılrısın dıkkat et suyu dokme :D
Saol Cahit abi termostatı halletmem şart kalorifer peteği bekleyebilir bu part gelsin bundan sonra kısmetse motora girişicem bujiler,kabloları,radyatör kalorifer peteği vs yavaştan yapıcaz  :) Bu arada P.M attım geldi mi ?

Çevrimdışı burak.akın

• GOLF 1 GLD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2010, 02:40:18 »
petek olayı çok uğraştırmıştı beni 6 sasat kadar bilmediğim için ne uğraaşmışltım öle ya  :o :)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2010, 11:45:30 »
petek olayı çok uğraştırmıştı beni 6 sasat kadar bilmediğim için ne uğraaşmışltım öle ya  :o :)
Napntın olm 6 saat anlat bakam biraz şunuda bizde çok uğraşmayalım gerçi yapmadığım iş değil ama hiç MK1 sökmedim  :-[

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2010, 19:38:42 »
Şimdi Erci abimle konuştum saolsun bana çok yardımcı oldu  :tavkiss: Yalnız aklıma bişey takıldı termostatda yazlık kışlık olayı varmış 4 mevsimliği falan yok mu bunun ya onu alalım kışı geçirdikten sonra yazın bi daha mı değiştiricez yoksa  :-\

Çevrimdışı GolfMk1Diesel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2010, 22:47:57 »
Kılıçoğlu Garage.

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 30 Aralık 2010, 00:04:02 »
Eyw. kanka varsa daha böyle foto paylaş lütfen  :tamamdir Bide şu thermostad konusuna açıklık getirebilswek yok mu bilen kışlık mı yazlık mı sorusuna cevap veren Erşan abiii doktooor  :D

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 30 Aralık 2010, 00:05:08 »
Eyw. kanka varsa daha böyle foto paylaş lütfen  :tamamdir Bide şu thermostad konusuna açıklık getirebilswek yok mu bilen kışlık mı yazlık mı sorusuna cevap veren Erşan abiii doktooor  :D
doktor bilir bunu termostatı deiş gerisini hallederiz gökhan
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Aralık 2010, 00:05:44 »
doktor bilir bunu termostatı deiş gerisini hallederiz gökhan
Abi thermostadı bugün yarın almaya gidicem bari varsa bi çeşidi cahil gitmeyelim   :(