ben yanli$ anlamiyorsam
sport trend comfort highline vb hepsinin bir standardi var ve siz onu aliyorsunuz bunun uzerinden yorum yapiyorsunuz galiba ? yanli$sam lutfen duzeltin.
golfun en zayif diye du$undugunuz arabasinda higlineda olan ozellik bile olmayabilir.bu passat icinde gecerli.
ben $unu farkettim bu konu$ulanlar opsiyon veasla trendline
sportline vs ilgilenmiyorum ben. ama $unda kesin kanaatim var tipki mercedes avantgarde nasil varsa vw higlineda oyle bir$ey. niyesini $oyle izah edebilirim herhangi highline olmayan bir arac ic dosemesindenden tutun bircok elemanina kadar farkli malzeme kullaniliyor. atiyorum ön konsolu tirnaginizla cizebilirsiniz ve izi kalir ama highlineda bu oyle degil veyyahutta paspaslarin altindaki do$eme halisi yanlar vs kece gibidir digerlerinde ama highlineda kadifedir aracin temizligi bile basittir ve uzun sureli kalicidir. benim bindigim araclarda hep bu boyleydi. sizin konu$tuklariniz evet dogru fabrika ciki$i standart opsiyon mesela klima var ama manuel diyorsunuz veya 1 airbag var ama double olanida var 6 airbag mesela bunu nasil izah edersiniz? highlineda bil eolmayabiliyor bazen ? bunlar adi uzerinde opsiyon siz isterseniz olur ekstra ödeme yaparak bilemiyorum ama TRde belkii $artlar ba$ka ki bence oyle galeri getirmi$ bu var elimde ama $uû olursa pahali hatta belki muhabbetide donmuyordu ozamanlar bilemicem alan oyle aliyordu ve galeri yetkilisi servis o $ekjilde cali$iyor olabilir galiba oyle diye dusunuyorum.
ama demek istedigim basitce $u yani bikere daha dedim bunlar opsiyon ve siz isterseniz konulur.
sportlineda o yok bu yok bence yanli$.tamamen sati$ politikasi uygularlar ulkeler. genc i$i $u yeterli gibi mesela.
hatta Turkiyede $uan nasil mesela AB standartlarina uyuluyormu ? onemli konu mesela motor hacmi 1100-1900 olup 90hp araca ilk acili$+senelik vergisi "salliyorum" 500 tl olsun 105hp 600tl olsun veyyahutta 1600cc hacminde 75 400tl olsun diye du$unursek
araclar sadece ulkenin sati$ina bakar genelde dar gelirli 75 hp istiyro millet 75satalim ama isteyene 90 veya 130 veririz hp denilebilir...AVrupada boyle cogu ulkede.. bazi ulkelerde vergi az olur ama sigortasi inanilmaz pahalidir. belkide TRde bu sekil sigorta pahali vergi du$uk gibi...
dolayisiyla milletin cebine gore arac hazirlanir galeriye konulur alici ekstrasini isterse ilave edilir edilemeyenin yerine istenilen getirilir gibi...demem oki ne model araclar diger ust seviye diye dusunulenlerden extra opsiyona sahip.
sadece du$uncemi aciklamak istedim.