Sizi üzmek istemem ama araçlarınız niye bu kadar yakıyor...
Yani ben zamanında kendi aracıma üzülüyordum yakıyorum diye ama ben iyiymişim
Zaten bu yakıt işleri genel doğru oranı forumda az çok anlaşılıyor yakıt ölçmek ayrı bişey...
Daha öncede yazdım sanırım ama nerde hangi sayfa bilmiyorum.
Litre hesabı yapınız beyler.Birde her şehrin şehir içi trafiği farklı hatta her ilin ilçelerinde bile farklı yani şehir içi olayı çok değişken.
1.9 TD AAZ dizel sizin motorun aynısı diyebilirim hacmi farklı birde şanzumanı hayliyle araç Mk3 1100kg ortama agırlık
önce TL bazında yazayım 50 TL 13.4 Lt mazot PO Prodizel
Şehir içi 190-210km Şehir dışı 300-305km ((full bagaj + 4kişi 2300d/d gecmem zaman zaman 120-130km/h)) yol alıyordum defalarca denedim bunu.
Şehiriçi 6.8-7Lt ortalaması Şehir dışı 4.4-4.5 Lt ortalama
Sizin araçlarınızda yakın değerlerde olması gerek araçların hacimsel olarak düşük ve araçlarınız hafif.
Yakıtlarınıza dikkat edin ve turbolarınızı kontol ettirin mazot pompa rotorunun ölçülmesi gerek.Bu kullanılan pompalar mazot seçer kötü mazot kullanmayınız eleman diye tabir edilen parça kromdur ama alayı krom kaplıdır bu kromda petrol materyalleri aşındırma meydana getirir ve oringlerden contardan mazot kaçırır sizin kıldan ince falcata çiziği kadar gözlemlediğiniz yerden pompa basıncı ile boşa dünyanın mazotu gidiyor enjektörlerden ve motor yakamayınca fazla yakıt olarak yanmamış halde dışarı atılıyor.Üzerine turbonuzda sıkıntılıysa hem performans düşüklüğü hem yakıt fazlalığı belinizi büküyor.