Gönderen Konu: hepinize iyi akşamlar bir sorum olacak..?  (Okunma sayısı 15607 defa)

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
Ynt: hepinize iyi akşamlar bir sorum olacak..?
« Yanıtla #28 : 01 Ocak 2011, 16:08:01 »
alır alacakta...
keyifli sürüşler...  :D
quattro

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 01 Ocak 2011, 16:25:04 »
Aslında olaya teknik bakmamak gerekir. Mesela benim aracım 150 hp bmw 3.20 lerle yolda dans ediyorum sonuçta onlarda aynı beygirde hatta 6 silindir ama arkadan itiş olduğundan güç tekerleğe gidene kadar azalıyor. Bu nedenle sıfır debriyajlı bir 307 size nal toplatabilir. Yada yol virajlıysa golfun yol tutuşu daha iyidir avantajınız olur ne bileyim etken çok. Hatta ve hatta o günkü ruh haliniz bile etkiler :D

3.20 seninle aynı güçte olsa bile senden daha ağırdır, onu geçmen aynı şey değil.
ancak diğer söylediklerine katılıyorum.
ben zaten konuyu açan arkadaşın golfü 307 yi geçer demiyorum, bu araçların durumunu da bilmiyorum.
bu açıdan teknik takılmak lazım.
normal şartlarda Golfün bir adım önde olması gerekir diyorum.

Çevrimdışı blackmagic21

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 01 Ocak 2011, 16:48:55 »
Arkadaşım herkezin dediği gibi kısa mesafede 307 alabilir, ama ibre 120 den sonra falan golf arabasını tutamassın 260 a kadar yolu var derim ben İstanbul ankara asvaltında Lpg de 220 bastım çok rahat benzinlide 240 ı gördüm ve müthiş yol tutuşu ve makasa girebiliyosun banamısın demiyor peguot arabasını vw nin yanından gelemez

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 01 Ocak 2011, 16:50:27 »
1.6 16 v ilemi ?
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı tyaniklar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 01 Ocak 2011, 19:31:18 »
Arkadaşım herkezin dediği gibi kısa mesafede 307 alabilir, ama ibre 120 den sonra falan golf arabasını tutamassın 260 a kadar yolu var derim ben İstanbul ankara asvaltında Lpg de 220 bastım çok rahat benzinlide 240 ı gördüm ve müthiş yol tutuşu ve makasa girebiliyosun banamısın demiyor peguot arabasını vw nin yanından gelemez

Bence bizim arabaların yol tutuşu o kadar da iyi değil. İki hafta önce eşimi ehliyet sınavına yetiştirmek için hızlı sürmem gerekiyordu. Yolda bir astra'yı geçtim. Eleman düştü peşime o basınca ben de bastım iş kapışmaya döndü hiç niyetim yokken:)) Tünelde yol verdim geçti sonra ben düştüm peşine. Arkasından takip ederken Astra'nın çok iyi yol tuttuğunu gördüm. Benim araç biraz savruldu ve bıraktım. Bizim araçlar konfor konusunda iyi ancak süspansiyonu yumuşak.
307 bilmiyorum nasıldır hiç sürmedim ama 1.6 golf süratten ziyade konfor için yapılmış bence.

Daha önce Opel kullanıyordum ki onların süspansiyonları serttir ve iyi yol tutar. Bizimkiler daha yumuşak konforlu ama virajlarda o kadar iyi değil. Ancak ben tercihimi konfordan yana kullanıyorum:))

Yalnız şunu da eklemem lazım. Benim lastik havaları biraz yüksekti. Savrulmaya onun çok etkisi oldu. Lastik havalarını 32'ye düşürünce yol tutuşu çok daha iyi oldu. Test ettim ordan biliyorum:)) Yine de Opel kadar değil ama orası kesin:))
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2011, 19:34:16 Gönderen: tyaniklar »

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 01 Ocak 2011, 19:51:34 »
Bence bizim arabaların yol tutuşu o kadar da iyi değil. İki hafta önce eşimi ehliyet sınavına yetiştirmek için hızlı sürmem gerekiyordu. Yolda bir astra'yı geçtim. Eleman düştü peşime o basınca ben de bastım iş kapışmaya döndü hiç niyetim yokken:)) Tünelde yol verdim geçti sonra ben düştüm peşine. Arkasından takip ederken Astra'nın çok iyi yol tuttuğunu gördüm. Benim araç biraz savruldu ve bıraktım. Bizim araçlar konfor konusunda iyi ancak süspansiyonu yumuşak.
307 bilmiyorum nasıldır hiç sürmedim ama 1.6 golf süratten ziyade konfor için yapılmış bence.

Daha önce Opel kullanıyordum ki onların süspansiyonları serttir ve iyi yol tutar. Bizimkiler daha yumuşak konforlu ama virajlarda o kadar iyi değil. Ancak ben tercihimi konfordan yana kullanıyorum:))

Yalnız şunu da eklemem lazım. Benim lastik havaları biraz yüksekti. Savrulmaya onun çok etkisi oldu. Lastik havalarını 32'ye düşürünce yol tutuşu çok daha iyi oldu. Test ettim ordan biliyorum:)) Yine de Opel kadar değil ama orası kesin:))

çok doğru teşhis Golf lerin ( hız serisi hariç gt-gti ) süspansiyonu konfora yönelik ve yumuşak.Stock haliyle virajda yüksek hızlarda özellikle savrulma yapabilir..

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 01 Ocak 2011, 19:52:38 »
Birde aracn lastik yanağı çok önemli mesela 215-40-16 lastikle ölümüne girdiğim viraja 195-55-15 lastiklerimle girdiğimde aracın yolu diğerl astiklere göre tutmadığını hissediyorum.

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 01 Ocak 2011, 20:01:07 »
225*45*17 lastiklerimle 110-120 girdiğim virajlara
175*70*14 kışlıklarla 50 kere düşünerek giriyorum...  :D
quattro

Çevrimdışı tyaniklar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 01 Ocak 2011, 20:06:46 »
Lastik bir araçta yol tutuş konusunda en önemli konuların başındadır belki. Benim lastikler 195/65/15. Elbetteki 45 yanak lastiklerle çok daha iyi yol tutar. Biri  söylemişti futbolcu için krampon neyse araba için lastik odur :tamamdir

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 01 Ocak 2011, 20:07:53 »
hele birde spor helezon yada coilover varsa tadından yenmez  :D
quattro

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 01 Ocak 2011, 20:09:00 »
Bir araçtaki en önemli özellik amortisör + yay + lastik üçlüsüdür bence. Aracın ister 1,4 olsun ister 2,6 gidişi hiç farketmez önemli olan aracı yolda tutmak ve durdurmak.

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 01 Ocak 2011, 20:10:20 »
225 tabanla fren mesafem gözle görülür şekilde kısalmıştı mesela  ;)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2011, 20:10:30 Gönderen: the_golf »
quattro

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 02 Ocak 2011, 17:12:00 »
hiçbir 307 beni geçemez arkadaş. o iş hikaye. araçlarınızı tanıyın. benzinli golf düşük viteslerde yırtar. hele uzun yolda
307 arkada kaybolur bu tartışılmaz.
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2011, 17:12:36 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"