Bildiğiniz gibi Mk3 GTI sahibiniyim ve sürekli yakıttan dert yanıyordum ama cumratesi sabahı çektiğim video ile sizlerle tüketimimi paylaşmak istiyorum aslında gayet az yakıyormuşum 1,6 Sporttan bile az
Güzergahım ise şöyle
Kumburgaz dan çıkıp çevreyolundan ( paralı yol değil ) Beylikdüzü avcılar bakırköy topkapı en son halıcı oğlu köprüsünü geçtikten sonra e5 ten ayrılıp köprü altından SSK okmeydanı hastahanesine gittim .Orda arkadaşımı indirip geriye Bayrampaşaya döndüm.
E5 ten ayrıldığımda Yakıt tüketimim 100 km de 6,1 Lt idi. Ortalama yaptığım hız ise 89 km/h tı.
Eve gelip arabayı park ettiğimde ise tüketi değirim 100 km de 6,8 lt idi. Ortalama hız ise 77km/h tı.
Buna bakarak bu aracı kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Özellikle İStanbullu arkadaşlar güzergahı iyi bilir avcılar bölümü trafik olarak felçtir
Gerçi cumartesi sabahı olması nedenyile akıcı bir trafik vardı. Ara ara ulaşabildiğim en yüksek hız 130 km/h en düğşük seyrettiğim hız ise 45 km/h tır (e5 te ). E5 ten ayrıldıktan sonraki hızım ise max 60 km/h idi. ( Yani e5 ten ayrılıştan-okmeydanı-bayrampaşa arası)
Bu veriler fabrika verileriyle karşılaştırıldığında Karma yakıt tüketimi kategorsine girer herhalde.
Buyrun video :
Mk3 gtı yakıt tüketimi | İzlesene.com