evet beyler yavaş yavaş bende ihmal ettiğim arabamın konusuna eklemeler yapmaya başlıyayım. Arabayı aldıktan sonra yapılan işlemler sırası ile:
1-Motor yağı içinde ne vardı bilmiyorum ama ben bildiğim yağla değiştirdim. Mobil 1 0-40 tam sentetik...
2-Şanzuman yağını Mobil AFN ile değiştirdim.
3-Ön fren hortumlarında çatlaklar vardı muayeneye girmeden değiştirelim dedik ve değişti
4-Arka balataların durumu fena değildi onları sonraki bakıma bıraktık ama ön fren balatalarım değişti.
5-Muayeneye gittik geldik tek seferde geçtik çok şükür
6-Yakıt tüketimi fazla geldi ateşleme sistemine daldım bobinler değişti
7-Yetmedi buji kablolarınada daldım İngiltere'den siparişimiz Magnecor 8mm KW serisi LPG uyumlu silikon kablolarım geldi
8-Bujiler orjinali BOSCH ama eski teknoloji sonuçta değiştirelim dedik NGK Iridium bujilerim geldi
9-Sol koltukta silah sürtmesinden oluşmuş bir sökük vardı (eski sahibi ne yapıyosa o silahla...) o parçayı Ekrem oto döşemede değiştirdik.
10-Vites geçişlerinde sertlik vardı şanzıman ve vites kolu mekanizmasını bakıma soktum vites geçişlerim şimdi pek bi keyifli
11-Prins servisi Memduh ustaya bir uğrayalım dedik yola gidiyoruz LPG sistemine bakalım diye filtrelerimi değiştirdim tesisat tank ve yazılım kontrolu yaptırdım sıfır hata verdi pek bir keyfim yerine geldi
12-Ayhan Güngör Mercedes Servis'e uğradım son kontroller için yürüyen,motor,şanzıman,elektronik aksam tam not aldı hatasız... pek bir keyfim yerine geldi
artık yola çıkabilirim dedim.
Yaptığım bu işlemler sonrası 1400km yol yaptım Balıkesir-Havran'a gittim geldim 110 km/s ortalama yaptım yakıt tüketimi 0.16 kuruş olarak tesbit edildi. İnsanın verdiğinin karşılığını alması çok güzel bir duygu. Telefondan çektiğim bir kaç resmide bonus olarak ekliyorum
Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.us